425
Η Μαρία - Ελένη Λυκουρέζου σε παλαιότερη φωτογραφία με τον πατέρα της | φωτ. αρχείου

Η Μαρία – Ελένη Λυκουρέζου απαντά για τη σύλληψη του πατέρα της

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2019, 11:02
Η Μαρία - Ελένη Λυκουρέζου σε παλαιότερη φωτογραφία με τον πατέρα της
|φωτ. αρχείου

Η Μαρία – Ελένη Λυκουρέζου απαντά για τη σύλληψη του πατέρα της

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2019, 11:02

Με δύο αναρτήσεις της στο Instagram η κόρη του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, Μαρία – Ελένη, πήρε θέση για τη σύλληψη του πατέρα της και όσους επιχαίρουν για την τύχη του.

Η Μαρία – Ελένη Λυκουρέζου βρέθηκε στο πλευρό του πατέρα της  από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η σύλληψή του. Του οφείλει άλλωστε τα πάντα, καθώς ειδικά τα τελευταία χρόνια η στήριξή του εκτός από οικονομική, ήταν και ψυχολογική.

«Μην πιστεύεις όλα όσα ακούς και μη λες όλα όσα ξέρεις», ήταν το μήνυμα που έστειλε για όλα όσα έχουν ακουστεί σχετικά με την περιπέτεια του πατέρα της.

Πρόκειται για απόσπασμα κινεζικής παροιμίας την οποία ανάρτησε ολόκληρη με μία φωτογραφία στον λογαριασμό της στο Instagram (δείτε τη κάτω).

 «Μην κάνεις όλα όσα μπορείς, μην ξοδεύεις όλα όσα έχεις, μην πιστεύεις όλα όσα ακούς και μη λες όλα όσα ξέρεις», έγραψε, ενώ λίγο αργότερα επανήλθε με δεύτερη ανάρτηση και το γνωστό (σε αντίστοιχες περιπτώσεις) «ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω».

«Θυμηθείτε μόνο πως όλα αυτά είναι προσωρινά», συμπλήρωσε στα αγγλικά.

Τι λέει ο ΔΣΑ

Εν τω μεταξύ σε ανακοίνωσή του με αφορμή τις συλλήψεις Λυκουρέζου -Παναγόπουλου, το διοικητικό συμβούλιου του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας σημειώνει πως «δεν επιζητεί καμία ευμενή μεταχείριση των δικηγόρων κατά την εφαρμογή του νομικού πλαισίου του εντάλματος σύλληψης, όπως αυτό εφαρμόζεται για κάθε έλληνα πολίτη».

«Εκείνο όμως που αναμένουμε από την Ελληνική Δικαιοσύνη είναι να μην επιφυλάσσει σε βάρος των δικηγόρων δυσμενή μεταχείριση, που οδηγεί σε στοχοποίηση», επισημαίνεται νόημα..

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΔΣΑ:

To ΔΣ του ΔΣΑ στη σημερινή του συνεδρίαση (18.4.2019), με αφορμή τις πρόσφατες δικαστικές εξελίξεις, που απασχολούν την επικαιρότητα, διατύπωσε τις κάτωθι θέσεις:

1. Εμμένει στην πάγια θέση του ότι σύμφωνα με τις αρχές του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και της δικηγορικής δεοντολογίας, η ποινική προδικασία είναι μυστική και απαγορεύεται σε οποιονδήποτε να δημοσιοποιεί στοιχεία της δικογραφίας σε τρίτους, πολλώ μάλλον μέσω των ΜΜΕ. Η απαγόρευση αυτή είναι βασικό στοιχείο του ποινικοδικονομικού μας συστήματος και του νομικού μας πολιτισμού, και δεν κάμπτεται ούτε για τους υπερασπιστές διαδίκων της ποινικής δίκης. Η προσκομιδή των όποιων στοιχείων από τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης πραγματοποιείται μόνο στα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης.

2. Ο ΔΣΑ δεν επιζητεί καμία ευμενή μεταχείριση των δικηγόρων κατά την εφαρμογή του νομικού πλαισίου του εντάλματος σύλληψης, όπως αυτό εφαρμόζεται για κάθε Έλληνα πολίτη. Εκείνο όμως που αναμένουμε από την Ελληνική Δικαιοσύνη είναι να μην επιφυλάσσει σε βάρος των δικηγόρων δυσμενή μεταχείριση, που οδηγεί σε στοχοποίηση.

3. Η Δικαιοσύνη οφείλει να πράττει απερίσπαστη το καθήκον της, σύμφωνα με το νόμο και με την απροσωπόληπτη κρίση της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...