349
|

Κούλογλου για Παπαδημούλη: «Ο,τι είναι νόμιμο δεν είναι αναγκαστικά και ηθικό»

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2020, 16:34

Κούλογλου για Παπαδημούλη: «Ο,τι είναι νόμιμο δεν είναι αναγκαστικά και ηθικό»

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2020, 16:34

O ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, ήταν καλεσμένος στην  εκπομπή Briefing του Action24, όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί για το ζήτημα με το πόθεν έσχες του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη και τα δημοσιεύματα για τα διαμερίσματα που εμφανίζεται να  ενοικιάζει σε ΜΚΟ για τη φιλοξενία μεταναστών μέσω του προγράμματος ΕΣΤΙΑ.

«Παρότι με φέρνετε σε δύσκολη θέση, εντούτοις έχω υπάρξει πάντα ειλικρινής και στην εκπομπή σας, και θα είμαι ειλικρινής και τώρα. Δεν μπορεί η Αριστερά να επικαλείται τις ατασθαλίες της Δεξιάς, να λέει δηλαδή ότι ο τάδε υπουργός χρωστάει πάρα πολλά ή ότι το πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη δεν είναι καθαρό και τα λοιπά. Δεν μπορούμε να πάμε στη λογική το μη χείρον βέλτιστον», σχολίασε αρχικά ο κ. Κούλογλου για να προσθέσει με μία σαφή αιχμή:

«Στην Αριστερά, όμως, έχει ξεκαθαρίσει:  ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι αναγκαστικά και ηθικό».

Οι αιχμές  Κούλογλου για τον «συνάδελφο» Δημήτρη Παπαδημούλη μπορούν να ιδωθούν και υπό διαφορετικό πρίσμα, στο πλαίσιο των εσωτερικών αντιπαραθέσεων που υπάρχουν στην Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν έχει περάσει άλλωστε πολύς καιρός από τότε που το πολιτικό ρεπορτάζ ήθελε τον κ. Παπαδημούλη να βρίσκεται αντιμέτωπος με μια «ανταρσία» στην ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Τη μάχη χαρακωμάτων μεταξύ αντίπαλων ομάδων στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παραδέχτηκε άλλωστε εμμέσως πλην σαφώς και ο ίδιος ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Μιλώντας στον κομματικό ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε δηλώσει μεταξύ άλλων:

«Χρειαζόμαστε ένα Συνέδριο δημοκρατικό, σύνθεσης απόψεων, συσπείρωσης και νίκης. Οχι μάχης μηχανισμών και στείρων ομαδοποιήσεων για σφαίρες επιρροής».

Είτε πρόκειται για εξαγωγή των εσωτερικών προβλημάτων του ΣΥΡΙΖΑ (περισσότερα εδώ), είτε για κάποια εκδοχή του παιχνιδιού με τον «μουτζούρη» μεταξύ των «κορυφαίων» στην κομματική ιεραρχία, η δήλωση Κούλογλου είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στην ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ,

Πρόσφατα μάλιστα, στην «Καθημερινή της Κυριακής» η στήλη «Θεωρείο», την οποία υπογράφει ο Σταύρος Παπαντωνίου, μετέφερε ότι ο κ. Παπαδημούλης βρίσκεται ενώπιον μιας ενδεχόμενης ανταρσίας (περισσότερα εδώ) από μέλη της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα από τον Στέλιο Κούλογλου και τον Κώστα Αρβανίτη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο τελευταίοι εμφανίζονται να επιδιώκουν την αντικατάσταση του κ. Παπαδημούλη από επικεφαλής της ευρωομάδας του κόμματος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...