416
|

«Οργανωμένη επίθεση» εναντίον του καταγγέλλει ο Παπαδημούλης για το «πόθεν έσχες»

Protagon Team Protagon Team 13 Μαΐου 2020, 15:22

«Οργανωμένη επίθεση» εναντίον του καταγγέλλει ο Παπαδημούλης για το «πόθεν έσχες»

Protagon Team Protagon Team 13 Μαΐου 2020, 15:22

Υστερα από δύο ημέρες, από τότε δηλαδή που δημοσιοποιήθηκαν τα «πόθεν έσχες» των 1.072 πολιτικών προσώπων και έγινε θέμα συζήτησης η δήλωση περιουσιακής κατάστασης του Δημήτρη Παπαδημούλη με τα οκτώ αποκτηθέντα ακίνητα μέσα στο 2018 (εδώ), ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου βγήκε στην τηλεόραση καταγγέλλοντας τη ΝΔ για «οργανωμένη επίθεση» εναντίον του.

«Δέχθηκα μια επίθεση, νομίζω, οργανωμένη με nonpaper που έστειλε η ΝΔ και έχω την ευκαιρία τώρα να δώσω όλες τις εξηγήσεις, γιατί καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται» τόνισε ο κ. Παπαδημούλης μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» του Open. Και συμπλήρωσε: «Η γυναίκα μου προέρχεται από εύπορη οικογένεια, οι ευρωβουλευτές έχουμε υψηλές αποδοχές, άρα η προέλευση των χρημάτων που δηλώνονται στο πόθεν έσχες είναι νόμιμη, φορολογημένη και πεντακάθαρη. Εγώ τα δηλώνω όλα και δεν τα κρύβω ούτε σε offshore, ούτε σε θυρίδες, ούτε σε κρυφούς λογαριασμούς στο εξωτερικό, μέσω αχυρανθρώπων», τόνισε με νόημα.

Και ο κ. Παπαδημούλης συνέχισε, λέγοντας: «Οι ευρωβουλευτές όλων των χωρών δεν αμειβόμαστε από τον κρατικό, αλλά από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, και δεν έχω διαχειριστεί ούτε ένα ευρώ από κρατικό χρήμα. Επίσης, δεν έχω πάρει, ούτε έχω αυτή τη στιγμή, ούτε ένα ευρώ δάνειο και δεν χρωστάω ούτε ένα ευρώ στο Δημόσιο και την εφορία. Δέχομαι αυτή την επίθεση από τη ΝΔ στο θέμα αυτό, γιατί θέλει να χτυπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και πίσω από τα οκτώ ακίνητα του Παπαδημούλη να κρυφτούν τα δανεικά και αγύριστα, τα 125 ακίνητα ενός υπουργού της ΝΔ ή τα πολλά πανάκριβα ακίνητα στο εξωτερικό του Πρωθυπουργού. Εάν έκρυβα την αγορά των οκτώ ακινήτων, με το να τα κρύβω σε ελβετικούς λογαριασμούς πίσω από αχυρανθρώπους, να τα έχω σε θυρίδες ή να τα κρατώ στο εξωτερικό, τότε ούτε γάτα, ούτε ζημιά».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά τόνισε: «Επειδή δεν μου αρέσει η λογική του συμψηφισμών, έρχομαι στα οκτώ ακίνητα. Είναι διαμερίσματα της δεκαετίας του ’50 και του ’60 στις περιοχές Αχαρνών και Βικτωρίας και αυτά μπορεί κανείς να τα δει μελετώντας το “πόθεν έσχες”. Εφερα χρήματα από το εξωτερικό για να αγοραστούν αυτά τα ακίνητα, τα οποία αγοράστηκαν πριν από 2,5 χρόνια στις τιμές της αγοράς, όχι από πλειστηριασμό, όπως ψευδώς λένε, και μεταβιβάστηκαν και τα οκτώ –τα έξι με υψηλή και τα δύο με πλήρη κυριότητα– την ίδια χρονιά στα δύο παιδιά μου, για τα οποία είμαι περήφανος. Εάν έκανα κάτι άλλο, να τα κρύβω σε ελβετικούς λογαριασμούς πίσω από αχυρανθρώπους, να τα έχω σε θυρίδες ή να τα κρατώ στο εξωτερικό, τότε ούτε γάτα, ούτε ζημιά».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...