261
Παπαδημούλης, Κούλογλου και Αρβανίτης ξεχωρίζουν από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με τους δύο τελευταίους να εποφθαλμιούν τη θέση του επικεφαλής. | Twitter/DimitrisPapadimoulis/CreativeProtagon

Αντιμέτωπος με ανταρσία στην Ευρωβουλή ο Παπαδημούλης;

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2020, 14:52
Παπαδημούλης, Κούλογλου και Αρβανίτης ξεχωρίζουν από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με τους δύο τελευταίους να εποφθαλμιούν τη θέση του επικεφαλής.
|Twitter/DimitrisPapadimoulis/CreativeProtagon

Αντιμέτωπος με ανταρσία στην Ευρωβουλή ο Παπαδημούλης;

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2020, 14:52

Οκτώ μήνες μετά τις εκλογές και την απώλεια της εξουσίας, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε ένα μυστήριο σταυροδρόμι, όπου ενώ η αυτοκριτική για την ήττα έχει ξεχαστεί, εν όψει 3ου Συνεδρίου ο καθένας αναζητεί να ορίσει το στίγμα του.

Την ύπαρξη μάχης χαρακωμάτων μεταξύ αντίπαλων ομάδων στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς ο Δημήτρης Παπαδημούλης, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Μιλώντας στον κομματικό ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», σχολίασε σε ένα σημείο: «Χρειαζόμαστε ένα Συνέδριο δημοκρατικό, σύνθεσης απόψεων, συσπείρωσης και νίκης. Οχι μάχης μηχανισμών και στείρων ομαδοποιήσεων για σφαίρες επιρροής»…

Η γενική τοποθέτηση του κ. Παπαδημούλη ίσως έχει να κάνει με τα όσα βιώνει στο Στρασβούργο και τις Βρυξέλλες, όπου λέγεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει εξαγωγή των εσωτερικών προβλημάτων του.

Οπως έγραψε στην «Καθημερινή της Κυριακής» η στήλη «Θεωρείο», την οποία υπογράφει ο Σταύρος Παπαντωνίου, ο κ. Παπαδημούλης βρίσκεται ενώπιον μιας ενδεχόμενης ανταρσίας από μέλη της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα από τον Στέλιο Κούλογλου και τον Κώστα Αρβανίτη.

Οι δύο τελευταίοι εμφανίζονται να έχουν συνασπιστεί ώστε να αντικατασταθεί ο κ. Παπαδημούλης από επικεφαλής της ευρωομάδας του κόμματος, μια θέση με ένα κάποιο πολιτικό status στον μικρόκοσμο του ΣΥΡΙΖΑ.

Αγνωστο είναι βέβαια το ποιος από τους δύο θα είναι ο νέος επικεφαλής, εφόσον βγει εκτός ο κ. Παπαδημούλης. Μια σολομώντειος λύση θα πρέπει να αποκλειστεί: είναι λογικό να υποθέσει κανείς ότι ο «παλαιός» (εκλεγείς το 2014, όπως και ο κ. Παπαδημούλης) κ. Κούλογλου και ο «νέος» (εκλεγείς το 2019) κ. Αρβανίτης δεν θα σκέφτονται κάποιον από τους υπόλοιπους τρεις –Ελενα Κουντουρά, Πέτρος Κόκκαλης και Αλέξης Γεωργούλης– που δεν τους λες και «κομματικούς».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...