234
H Nτόρα Μπακογιάννη στο βήμα της Βουλής | ΙΝΤΙΜΕnews

Ντόρα: Εσωκομματικοί λόγοι πίσω από την αποχώρηση ΣΥΡΙΖΑ για Παπαγγελόπουλο

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2020, 15:26
H Nτόρα Μπακογιάννη στο βήμα της Βουλής
|ΙΝΤΙΜΕnews

Ντόρα: Εσωκομματικοί λόγοι πίσω από την αποχώρηση ΣΥΡΙΖΑ για Παπαγγελόπουλο

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2020, 15:26

Ο  Αλέξης Τσίπρας μπορεί να ανακοίνωσε την Τρίτη την αποχή της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ από την ψηφοφορία στη Βουλή για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο ελιγμός αυτός όμως, φέρνει για πολλούς στην επιφάνεια τους εσωκομματικούς κλυδωνισμούς που υπάρχουν για το θέμα -και κυρίως τον ρόλο που διαδραμάτισε την περίοδο της «παντοκρατορίας» του ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Στην ερμηνεία της «διαφυγής» από τη στενωπό της ψηφοφορίας για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, συντάχθηκε και η βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, κάνοντας λόγο για φανερή και καταγεγραμμένη διαφωνία στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ως προς την υπεράσπιση του πρώην κεντρικού στελέχους της κυβέρνησης Τσίπρα.

Η αποχή στα κόμματα, αποφασίζεται για λόγους εσωκομματικούς, εκτίμησε η κυρία Μπακογιάννη σε δηλώσεις της στον «ΘΕΜΑ  FM». «Είναι σαφές -σημείωσε- ότι υπήρχε εσωκομματική αντίδραση στον ΣΥΡΙΖΑ και προτίμησε ο κ. Τσίπρας να μην εκδηλωθεί», επιλέγοντας την αποχώρηση από την ψηφοφορία στη Βουλή.

Σύμφωνα με την πρώην υπουργό Εξωτερικών, «στον ΣΥΡΙΖΑ έχει καταγραφεί η διαφωνία και από εκεί και πέρα υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν να ταυτιστούν με τον κ. Παπαγγελόπουλο και αυτοί εκφράζονται ποικιλοτρόπως».

Κατά τα άλλα, η κυρία Μπακογιάννη απέρριψε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τονίζοντας πως αυτό που έχει ανάγκη σημερα η χώρα είναι «ένα σταθερό τιμόνι και μία σοβαρότητα για να βγει η Ελλάδα από την κρίση».

Και σήμερα, πρόσθεσε, «έχουμε πεισθεί ότι υπάρχει ηγεσία, υπάρχει κράτος αποτελεσματικό και αυτό το πιστώνεται και ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...