247
Από τους πλέον πολιτικοποιημένους ηθοποιούς, ο Τζορτζ Κλούνεϊ καλεί όλους να καταψηφίσουν τον Ντόναλντ Τραμπ τον προσεχή Νοέμβριο | EPA/KIMMO BRANDT

Κλούνεϊ: Στην Αμερική, η δική μας πανδημία είναι ο ρατσισμός

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2020, 12:39
Από τους πλέον πολιτικοποιημένους ηθοποιούς, ο Τζορτζ Κλούνεϊ καλεί όλους να καταψηφίσουν τον Ντόναλντ Τραμπ τον προσεχή Νοέμβριο
|EPA/KIMMO BRANDT

Κλούνεϊ: Στην Αμερική, η δική μας πανδημία είναι ο ρατσισμός

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2020, 12:39

Είναι ώρα για μια αλλαγή στην εφαρμογή του νόμου, στην απόδοση δικαιοσύνης αλλά και στην πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ. Η έκκληση ανήκει στον Τζορτζ Κλούνεϊ, έναν από τους πλέον πολιτικοποιημένους καλλιτέχνες της γενιάς του.

Σε άρθρο του στο Daily Beast, με αφορμή τη μεγάλη κοινωνική αναστάτωση στη χώρα μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, ο Κλούνεϊ τονίζει ότι χρειάζεται επειγόντως δράση για την «πανδημία του ρατσισμού» στις ΗΠΑ.

«Ελάχιστη αμφιβολία υπάρχει ότι ο Τζορτζ Φλόιντ δολοφονήθηκε. Τον βλέπαμε να αφήνει την τελευταία του πνοή στα χέρια τεσσάρων αστυνομικών», έγραψε και επαίνεσε την ανυποχώρητη στάση εκατομμυρίων ανθρώπων που πήραν μέρος στις διαδηλώσεις.

«Δεν γνωρίζουμε πότε θα υποχωρήσουν οι διαδηλώσεις. Ελπίζουμε και προσευχόμαστε ότι κανένας άλλος δεν θα σκοτωθεί. Η οργή και η ενόχληση που βλέπουμε να εκτυλίσσονται στους δρόμους μας είναι απλώς μια υπενθύμιση του πόσο λίγο έχουμε ξεπεράσει ως χώρα το προπατορικό αμάρτημα της δουλείας.

»Αυτή είναι η δική μας πανδημία. Μας μολύνει όλους και εδώ και 400 χρόνια δεν μπορούμε να βρούμε εμβόλιο», τονίζει.

Στο κείμενό του ο Κλούνεϊ καλεί σε ψήφο κατά του Ντόναλντ Τραμπ, ώστε να φύγει από τον Λευκό Οίκο στις εκλογές του Νοεμβρίου. Και εξηγεί ότι «χρειαζόμαστε πολιτικούς που θα αντανακλούν εξίσου σε όλους τους πολίτες το αίτημα για ισότητα. Οχι ηγέτες που υποδαυλίζουν το μίσος και τη βία, λες και η ιδέα να πυροβολούνται όσοι λεηλατούν θα μπορούσε να είναι κάτι λιγότερο από κάλεσμα σε ρατσισμό».

Οσο για το πώς θα υπάρξει διαρκής αλλαγή στις ΗΠΑ, η απάντηση του Τζορτζ Κλούνεϊ είναι απλή και μονολεκτική: «Ψηφίστε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...