433
Εκχιονιστικό στον Διόνυσο Αττικής τη Δευτέρα | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ηφαιστίωνας: Θύελλα 10 μποφόρ στο Αιγαίο – πού χιονίζει στην Αττική

Protagon Team Protagon Team 6 Ιανουαρίου 2020, 10:54
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 06/01/2020 19:29
Εκχιονιστικό στον Διόνυσο Αττικής τη Δευτέρα
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ηφαιστίωνας: Θύελλα 10 μποφόρ στο Αιγαίο – πού χιονίζει στην Αττική

Protagon Team Protagon Team 6 Ιανουαρίου 2020, 10:54
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 06/01/2020 19:29

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Ηφαιστίων», η οποία μεταξύ άλλων, έχει επηρεάσει με ισχυρές βροχοπτώσεις την Κρήτη και με κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις τα ανατολικά κυρίως ηπειρωτικά της χώρας.

Παράλληλα, άνεμοι σε επίπεδο θύελλας επικρατούν όλη μέρα στο Αιγαίο, με ταχύτητες που έφθασαν τα 161 χιλιόμετρα την ώρα στην Παξιμάδα Καρύστου και τα 147 χλμ/ώρα στη νότια Τήνο, με βάση τις καταγραφές των σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου / meteo.gr.

Οι χιονοπτώσεις εστιάζονται στην Αττική, τη Βοιωτία, την Εύβοια και τα ορεινά της Κρήτης, με τα φαινόμενα να διατηρούν τον έντονο χαρακτήρα τους.

Στις πεδινές περιοχές έπεσε κυρίως χιονόνερο, ενώ δεν σημειώνονται και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις.

Λόγω της χιονόπτωσης, διακόπηκε το μεσημέρι της Δευτέρας η κυκλοφορία των οχημάτων, στην περιοχή Καλοπούλα του Υμηττού, ενώ το ίδιο συνέβη και στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του Αγίου Πέτρου έως το Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πεντέλης 414 και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και επί της οδού Κλεισθένης και λεωφόρου Πεντέλης, από τη συμβολή με την οδό Αναπαύσεως, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πεντέλη.

Επίσης, η κυκλοφορία διακόπηκε στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του εστιατορίου «Ζυγός», στο ρεύμα προς καζίνο.

Παράλληλα, σύμφωνα με την αστυνομία, μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Κατσιμιδίου προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία (από το ύψος του εστιατορίου «Θέα»), καθώς και από το πέμπτο χλμ της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Θήβας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα και από το 27ο χλμ της ίδιας οδού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην περιοχή Κάζα.

Στην Αττική, χιόνια έπεσαν ή θα πέσουν στα βόρεια και τα δυτικά του νομού, έως την Τρίτη το πρωί, όπως και στην κεντρική Εύβοια.

Ισχυρές βροχές αναμένονται στο Αιγαίο και κυρίως στην Κρήτη, όπου ενδεχομένως θα δημιουργηθούν προβλήματα λόγω του κορεσμού του εδάφους σε νερό και των μεγάλων ποσοτήτων υετού που αναμένονται.

Πού θα χιονίσει σε Αττική και Εύβοια – meteo

Παράλληλα, στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά, στην Εύβοια και στο Αιγαίο πνέουν σήμερα βόρειοι άνεμοι με εντάσεις που φτάνουν και τοπικά θα ξεπερνούν τα 10 μποφόρ.

Αεροπλάνο με προορισμό τη Σάμο επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη

Αεροπλάνο της Ολυμπιακής που εκτελούσε πτήση από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» προς τη Σάμο, επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από εκπρόσωπο της Fraport, το αεροπλάνο απογειώθηκε στις 11.05 το πρωί, ενώ 40 λεπτά λεπτά αργότερα ο κυβερνήτης του ζήτησε να διακοπεί η πτήση και να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη.

Το αεροπλάνο επέστρεψε και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Οι επιβάτες του αεροσκάφους θα μεταβούν στη Σάμο με πτήση που θα πραγματοποιηθεί στις 13.50.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κυβερνήτης ζήτησε τη διακοπή της πτήσης λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που συνάντησε στη διαδρομή του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...