214
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη Νέα Υόρκη. Στο περιθώριο της παρουσίας της στη 77η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, μίλησε στο Πρίνστον | . REUTERS/David 'Dee' Delgado

Η Φον ντερ Λάιεν για τις εκλογές στην Ιταλία: Θα συνεργαστούμε με όποιον θέλει να συνεργαστεί με εμάς

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2022, 10:49
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη Νέα Υόρκη. Στο περιθώριο της παρουσίας της στη 77η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, μίλησε στο Πρίνστον
|. REUTERS/David 'Dee' Delgado

Η Φον ντερ Λάιεν για τις εκλογές στην Ιταλία: Θα συνεργαστούμε με όποιον θέλει να συνεργαστεί με εμάς

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2022, 10:49

«Με όποια δημοκρατική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να δουλέψει μαζί μας, θα συνεργαστούμε»: αυτό ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ερωτηθείσα για τις εκλογές της προσεχούς Κυριακής στην Ιταλία, μετά την ομιλία της στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον στις ΗΠΑ.

Στη σκιά των ανησυχιών που υπάρχουν για την άνοδο της ιταλικής Ακροδεξιάς και την επικράτηση της Τζόρτζια Μελόνι των Αδελφών της Ιταλίας, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σημείωσε:

«Η δημοκρατία είναι μία συνεχής διεργασία σε εξέλιξη. Ποτέ δεν τελειώνει, ποτέ δεν είναι ασφαλής, δεν είναι ποτέ σαν να τη βάζεις σε ένα κουτί και να την κρατάς εκεί.

»To θέμα είναι πώς οι πολίτες υπερασπίζονται τη δημοκρατία. Θα δούμε το αποτέλεσμα των εκλογών, είχαμε εκλογές και στη Σουηδία», είπε με νόημα, παραπέμποντας στην άνοδο της σουηδικής Ακροδεξιάς, για να προσθέσει:

«Η προσέγγισή μου είναι ότι με όποια δημοκρατική κυβέρνηση είναι πρόθυμη να δουλέψει μαζί μας, θα συνεργαστούμε».

Παράλληλα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρθηκε στο πώς λειτουργεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, εξηγώντας ότι «δεν είναι μόνο ένα κράτος-μέλος που λέει “θέλω, θέλω, θέλω”. Είσαι στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και συνειδητοποιείς ότι το μέλλον μου εξαρτάται από τους υπόλοιπους 26. Αυτή είναι επίσης η ομορφιά της δημοκρατίας. Ξέρω ότι κάποιες φορές είμαστε αργοί και ξέρω ότι συζητάμε πολύ, αλλά αυτό επίσης είναι δημοκρατία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...