432
Διαφημίσεις της Huawei στους δρόμους κινεζικής πόλης | REUTERS

Huawei προς ΗΠΑ: «Υποτιμάτε τη δύναμή μας»

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2019, 11:07
Διαφημίσεις της Huawei στους δρόμους κινεζικής πόλης
|REUTERS

Huawei προς ΗΠΑ: «Υποτιμάτε τη δύναμή μας»

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2019, 11:07

«Η Αμερική υποτιμά τη δύναμή μας», δήλωσε ο Ρεν Τζενγκφέι, ιδρυτής του κινεζικού κολοσσού των τηλεπικοινωνιών Huawei «και η σύγκρουση με τις ΗΠΑ είναι αναπόφευκτη στην πορεία μας να σταθούμε στην κορυφή του κόσμου».

Ο κινέζος δισεκατομμυριούχος έκανε τις δηλώσεις ως απάντηση μετά την πρωτοφανή κίνηση της Google, τη Δευτέρα, να αποκλείσει τα προϊόντα της Huawei από τις μελλοντικές αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος Android, ενώ παράλληλα, απέκλεισε την πρόσβασή τους σε δημοφιλείς εφαρμογές όπως το Google Play, το Gmail, το Chrome, το YouTube και το Google Maps.

Η Huawei είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones στον κόσμο μετά τη νοτιοκορεατική Samsung, ένας από τους βασικούς προμηθευτές εξοπλισμού τηλεπικοινωνιακών δικτύων διεθνώς και πρωτοπόρα στην τεχνολογία 5G.

Η αμερικανική εταιρεία ακολούθησε τις εντολές του Τραμπ να αποκλείσει την κινεζική εταιρεία στον κατάλογο των εταιρειών με τις οποίες οι αμερικανικές επιχειρήσεις δεν μπορούν να συναλλάσσονται, εκτός αν έχουν ειδική άδεια.

Ο Τζενγκφέι, δήλωσε ότι το πρόγραμμα της εταιρείας του για την ανάπτυξη δικτύων κινητής τηλεφωνίας πέμπτης γενιάς (5G) «δεν επηρεάζεται» από τα μέτρα που λαμβάνει η Ουάσινγκτον εναντίον της.

«Το αμερικανικό πολιτικό προσωπικό, με τις πρακτικές του το τρέχον διάστημα, δείχνει ότι υποτιμά τη δύναμή μας», είπε ο Ρεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV και άλλα ΜΜΕ.

Ο Ρεν Τζενγκφέι ξεναγεί τον πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, στα γραφεία της εταιρείας, στο Λονδίνο, το 2015 – EPA

Υπογράμμισε επίσης, πως η εταιρεία του έχει λύσεις ως προς τον εφοδιασμό της με ημιαγωγούς και λογισμικό και δεν μπορεί να «απομονωθεί» από τον υπόλοιπο κόσμο σε αυτό το στάδιο.

Ακόμη, υποστήριξε ότι η ανάπτυξη των δικτύων 5G θα μείνει ανεπηρέαστη από τα αμερικανικά μέτρα και καμία ανταγωνίστρια δεν μπορεί να την «φτάσει» μέσα στα επόμενα «δύο ως τρία χρόνια».

«Εχουμε θυσιάσει τους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας για τα ιδανικά μας, να σταθούμε στην κορυφή του κόσμου. Για να φτάσουμε αυτόν τον στόχο, αργά ή γρήγορα, θα επέλθει σύγκρουση με τις ΗΠΑ», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Τζενγκφέι.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Τραμπ αποφάσισε να απαγορεύσει τις εξαγωγές αμερικανικών τεχνολογικών προϊόντων σε κινεζικές εταιρείες που θεωρεί πως αποτελούν απειλή για την αμερικανική εθνική ασφάλεια.

Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου έδωσε μία διορία τριών μηνών για την έναρξη επιβολής των κυρώσεων στους Κινέζους, ώστε οι αμερικανικές εταιρείες που συνεργάζονται μαζί τους να προλάβουν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες πιστεύουν ότι η Huawei υποστηρίζεται από τον κινεζικό στρατό και ότι ο εξοπλισμός της βοηθά τις κινεζικές μυστικές υπηρεσίες να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα τρίτων χωρών.

Για αυτό και η Ουάσινγκτον πιέζει τους συμμάχους της να αποκλείσουν την εταιρεία από τα εθνικά τους δίκτυα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...