354
«Δεν μας αγγίζετε» είπε η Φώφη Γεννηματά στον Αλέξη Τσίπρα μέσα στην Ολομέλεια της Βουλής για την προσπάθεια σπίλωσης του Κώστα Σημίτη | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Γεννηματά προς Τσίπρα: «Είστε αδίστακτοι, θα σας γυρίσουν όλα μπούμεραγκ!»

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2018, 19:33
«Δεν μας αγγίζετε» είπε η Φώφη Γεννηματά στον Αλέξη Τσίπρα μέσα στην Ολομέλεια της Βουλής για την προσπάθεια σπίλωσης του Κώστα Σημίτη
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Γεννηματά προς Τσίπρα: «Είστε αδίστακτοι, θα σας γυρίσουν όλα μπούμεραγκ!»

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2018, 19:33

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, μιλώντας από το βήμα της Ολομέλειας Βουλής στη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, απάντησε σε έντονο ύφος στην κυβέρνηση όσον αφορά την απόπειρα εμπλοκής του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη σε υποθέσεις διαφθοράς.

Η κ. Γεννηματά, απευθυνόμενη στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, είπε: «Είπα προχθές ότι ο πανικός σας προκειμένου να πλήξετε τη δημοκρατική παράταξη θα σας οδηγήσει να σπιλώσετε μέχρι και τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Είστε αδίστακτοί. Τώρα φτάνετε στον Κ. Σημίτη, τον πρωθυπουργό της ΟΝΕ, του Ελσίνκι, της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, των μεγάλων έργων, που άλλαξαν την εικόνα της χώρας. Πάρτε το απόφαση, δεν μας αγγίζετε. Αυτά που κάνετε θα σας γυρίσουν μπούμεραγκ».

Κυνική προεκλογική σκηνοθεσία

Σε ό,τι αφορά το ίδιο το αντικείμενο της συζήτησης στην Ολομέλεια, η κ. Γεννηματά είπε ότι η κυβέρνηση ανασταίνει τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ως τμήμα της προεκλογικής της σκηνοθεσίας, αφού η ίδια έχει καθυστερήσει επί μία τριετία. Τόνισε ότι πρόκειται για κυνικό χειρισμό σκοπιμότητας, ο οποίος είναι «βαθιά μειωτικός της σοβαρότητας της Συνταγματικής Αναθεώρησης και βαθύτατα προσβλητικός στις δημοκρατικές παραδόσεις του λαού μας».

Και σχολίασε δηκτικά: «Απ’ ό,τι αντιλαμβάνομαι από αυτά που άκουσα τόση ώρα, η διαδικασία της Αναθεώρησης άρχισε και τελείωσε σήμερα. Τα έχει αποφασίσει όλα μόνος του ο Πρωθυπουργός. Εχει βγάλει συμπεράσματα, έχει καταλήξει τι πρέπει να γίνει».

Η κ. Γεννηματά είπε ακόμη ότι το Σύνταγμα δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως εργαλείο διχαστικών πρακτικών. Με ευθύνη της κυβέρνησης, αυτή η κορυφαία δημοκρατική διαδικασία κινδυνεύει να εκφυλιστεί. Να συνθλιβεί στο μύλο της κομματικής σκοπιμότητας και της προεκλογικής αντιπαράθεσης.

«Μετατρέπετε την πολιτική ζωή σε αρένα λάσπης»…

Και σε αυτό το σημείο ακριβώς έγινε πιο συγκεκριμένη: «Επιλέξατε να φέρετε στη Βουλή το θέμα της Αναθεώρησης που απαιτεί κλίμα συναίνεσης και συνεννόησης , σε μια περίοδο που με αποκλειστική σας ευθύνη κυριαρχεί ένα κλίμα τοξικό, δηλητηριώδες. Είπα προχθές ότι ο πανικός σας προκειμένου να πλήξετε τη δημοκρατική παράταξη θα σας οδηγήσει να σπιλώσετε μέχρι και τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Είστε αδίστακτοί! Τώρα φτάνετε στον Κώστα Σημίτη, τον Πρωθυπουργό της ΟΝΕ, του Ελσίνκι της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, των μεγάλων έργων που άλλαξαν την εικόνα της χώρας. Πάρτε το απόφαση δεν μας αγγίζετε. Ματαιοπονείτε. Αυτά που κάνετε θα σας γυρίσουν μπούμεραγκ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...