229
Παρίσι, 10 Νοεμβρίου: ζορισμένο το χαμόγελο του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στη χειραψία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Υστερα από λίγες ώρες η Γαλλία δέχθηκε τη βροχή των δηλητηριωδών τουίτ του Ντόναλντ Τραμπ | REUTERS/Vincent Kessler/

Δεν είσαι στοιχειωδώς ευπρεπής, λέει η Γαλλία στον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2018, 17:18
Παρίσι, 10 Νοεμβρίου: ζορισμένο το χαμόγελο του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στη χειραψία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Υστερα από λίγες ώρες η Γαλλία δέχθηκε τη βροχή των δηλητηριωδών τουίτ του Ντόναλντ Τραμπ
|REUTERS/Vincent Kessler/

Δεν είσαι στοιχειωδώς ευπρεπής, λέει η Γαλλία στον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2018, 17:18

Η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν αντέδρασε την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου στον καταιγισμό προσβλητικών για τους Γάλλους και τη γαλλική ιστορία tweet που εξαπέλυσε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ την προηγούμενη ημέρα.

Ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Μπενζαμέν Γκριβό εξέφρασε τη λύπη του για την «έλλειψη στοιχειώδους ευγένειας» από πλευράς Τραμπ, όπως είπε.

Σημειωτέον ότι η περασμένη Τρίτη ήταν μία ημέρα πένθους και μνήμης για όλους τους Γάλλους, αφού συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από τις επιθέσεις των τζιχαντιστών στο Παρίσι και στα προάστια.

«Χθες ήταν η 13η Νοεμβρίου. Τιμούσαμε τη μνήμη των 130 συμπατριωτών μας που δολοφονήθηκαν πριν από τρία χρόνια στο Παρίσι και στο Σεν Ντενί. Ως εκ τούτου θέλω να απαντήσω στα αγγλικά: θα άρμοζε common decency (στοιχειώδης ευπρέπεια)» είπε ο Γκριβό μετά το τέλος της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι στα tweet του ο Τραμπ είχε στοχοποιήσει τον Μακρόν σαν ασήμαντο πολιτικό ανάστημα («έχει πολύ χαμηλά ποσοστά δημοτικότητας») και ειδικά έπειτα από την πρότασή του περί δημιουργίας ευρωπαϊκού στρατού, τους Γάλλους σαν απάτριδες («στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μάθαιναν Γερμανικά, ώσπου οι ΗΠΑ ανέλαβαν δράση»), τη Γαλλία συνολικά.

«Κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε εν συντομία στα tweet του αμερικανού προέδρου» δήλωσε ο Γκριβό. Ο Εμανουέλ Μακρόν «υπενθύμισε πράγματι, πως είχε ήδη την ευκαιρία να πει σε ένα μεγάλο αμερικανικό ΜΜΕ (στο CNN, την Κυριακή) ότι η διπλωματία δεν γίνεται μέσω tweet αλλά στις διμερείς συζητήσεις», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...