526
|

Ενοχλημένος ο Μητσοτάκης με τον Κυρανάκη και τα μπάρμπεκιου του χοιρινού

Protagon Team Protagon Team 8 Νοεμβρίου 2019, 13:56

Ενοχλημένος ο Μητσοτάκης με τον Κυρανάκη και τα μπάρμπεκιου του χοιρινού

Protagon Team Protagon Team 8 Νοεμβρίου 2019, 13:56

Η σπουδή του νεαρού βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Κυρανάκη, όχι μόνο να απαντήσει στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Γιαννούλη όταν ο τελευταίος κατήγγειλε (εδώ) τα προκλητικά «μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ» έξω από δομές φιλοξενίας προσφύγων, εν προκειμένω στα Διαβατά, αλλά να φανεί και ότι τα υιοθετεί κιόλας, με αναρτήσεις του και στα social media, προκάλεσαν αμηχανία και προβληματισμό στην κυβέρνηση. Σε βαθμό μάλιστα να αναφέρεται ενόχληση του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος είδε ξαφνικά να δημιουργείται θέμα εκ του μη όντος.

Ο Πρωθυπουργός επέστρεψε αργά το βράδυ της Τρίτης από τη Σανγκάη και νωρίς το πρωί της Τετάρτης είχε τον γνωστό «πρωινό καφέ» με το επιτελείο του για την προετοιμασία της σύσκεψης για το Μεταναστευτικό. Εκεί αναφέρθηκαν και οι δηλώσεις του κ. Κυρανάκη. Οπως ανέφερε από tovima.gr ο «Βηματοδότης», το επόμενο που έγινε ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας να τηλεφωνήσει στον βουλευτή του Νότιου Τομέα Αθηνών, λέγοντάς του ότι «ο πρόεδρος είναι ενοχλημένος με τις δηλώσεις σου περί χοιρινού».

Ο ίδιος ο κ. Πέτσας είχε τοποθετηθεί δημοσίως, με εμφάνισή του στον ΑΝΤ1 το ίδιο πρωί, επικρίνοντας τη συμπεριφορά του κ. Κυρανάκη χαρακτηρίζοντας «άστοχο ό,τι ρίχνει λάδι στη φωτιά». Και λίγο αργότερα η Ντόρα Μπακογιάννη άδειαζε μεγαλοπρεπώς (εδώ) τον νεαρό βουλευτή, όπως και τα προαναγγελθέντα μπάρμπεκιου στα Διαβατά, με μια συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του Alpha.

«Μια ανύπαρκτη οργάνωση, η οποία ζητά πέντε λεπτά δημοσιότητας, δημιουργεί μείζον θέμα, το οποίο δεν έχει διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στα κόμματα αλλά ανάμεσα στους ανθρώπους. Η ανθρωπιά, η λεβεντιά, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός στον αδύνατο δεν νομοθετούνται. Δεν υπάρχει νόμος που να σε κάνει άνθρωπο. Αυτό το μαθαίνεις ή στα πρώτα έξι χρόνια της ζωής σου ή δεν το μαθαίνεις ποτέ. Με ενόχλησε αυτό το θέμα, όχι γιατί υπάρχει περίπτωση να πει κάποιος ότι δεν θα τρώμε χοιρινό ή δεν θα πίνουμε αλκοόλ, αλλά επειδή προκαλείς τον εξαθλιωμένο άνθρωπο και τον πατάς στο θρησκευτικό του συναίσθημα. Αυτό, δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψεις», τόνισε στην αρχή της τοποθέτησής της η πρώην υπουργός Εξωτερικών για να συμπληρώσει: «Εγινε μία κομματική αντιπαράθεση. Εγώ λέω ότι κάποιοι δικοί μας νέοι βουλευτές, πιστεύω ότι δεν κατάλαβαν για τι μιλούσαν. Ο κ. Γιαννούλης το έφερε στη Βουλή με άκομψο τρόπο, οπότε παρεξηγήθηκε αυτό που είπε και βγήκαν οι βουλευτές να αντικρούσουν κομματικά». 

Στο ίδιο πλαίσιο ήταν και η τοποθέτηση, στη Βουλή μάλιστα, του Γιώργου Κουμουτσάκου αρμόδιου αν. υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο οποίος το μεσημέρι της Παρασκευής και απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση, είπε:

«Οι γραφικότητες κάποτε πρέπει να τελειώνουν. Με σουβλάκια, μπύρες και κοψίδια δεν γίνεται μεταναστευτική πολιτική. Η κατανάλωση χοιρινού δεν απαγορεύεται προφανώς διά νόμου στη χώρα αλλά θα έπρεπε από τη συνείδησή μας όταν γίνεται έξω από δομές φιλοξενίας», είπε ο κ. Κουμουτσάκος.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος στην παρέμβασή του στη Βουλή την Παρασκευή (ΙΝΤΙΜΕΝΕWS)

Ο αν. υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής συνέχισε μάλιστα, λέγοντας ότι αποδέχεται πλήρως τη δήλωση της κυρίας Μπακογιάννη για τους βουλευτές της ΝΔ που «δεν κατάλαβαν για τι μιλούσαν». «Προσυπογράφω τη δήλωση της κυρίας Μπακογιάννη. Συμφωνώ μαζί της και τονίζω ότι η δήλωσή της αυτή είναι η θέση μου και ως αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...