1024
«Δεν υπάρχει νόμος που να σε κάνει άνθρωπο. Αυτό το μαθαίνεις ή στα πρώτα έξι χρόνια της ζωής σου ή δεν το μαθαίνεις ποτέ», παρατήρησε χαρακτηριστικά η κυρία Μπακογιάννη | INTIMEnews

Η Ντόρα κατά Κυρανάκη: Μάλλον δεν κατάλαβε…

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2019, 13:26
«Δεν υπάρχει νόμος που να σε κάνει άνθρωπο. Αυτό το μαθαίνεις ή στα πρώτα έξι χρόνια της ζωής σου ή δεν το μαθαίνεις ποτέ», παρατήρησε χαρακτηριστικά η κυρία Μπακογιάννη
|INTIMEnews

Η Ντόρα κατά Κυρανάκη: Μάλλον δεν κατάλαβε…

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2019, 13:26

Η Ντόρα Μπακογιάννη δεν έκρυψε την ενόχλησή της για τις αντιδράσεις των βουλευτών της ΝΔ, Κωνσταντίνου Κυρανάκη και Θάνου Πλεύρη, με αφορμή τη δήλωση Γιαννούλη περί «κτηνωδίας» με το εξαγγελθέν μπάρμπεκιου στα Διαβατά, εκφράζοντας δημοσίως τη διαφωνία της τόσο με τον τρόπο που επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν κάποιοι για την κατάσταση στο ΚΥΤ, όσο και με τη στάση των δύο κυβερνητικών βουλευτών έναντι της συγκεκριμένης διαμαρτυρίας.

«Δεν υπάρχει νόμος που να σε κάνει άνθρωπο. Αυτό το μαθαίνεις ή στα πρώτα έξι χρόνια της ζωής σου ή δεν το μαθαίνεις ποτέ»

«Μια ανύπαρκτη οργάνωση, η οποία ζητά πέντε λεπτά δημοσιότητας, δημιουργεί μείζον θέμα, το οποίο δεν έχει διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στα κόμματα αλλά ανάμεσα στους ανθρώπους. Η ανθρωπιά, η λεβεντιά, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός στον αδύνατο δεν νομοθετούνται. Δεν υπάρχει νόμος που να σε κάνει άνθρωπο. Αυτό το μαθαίνεις ή στα πρώτα έξι χρόνια της ζωής σου ή δεν το μαθαίνεις ποτέ. Με ενόχλησε αυτό το θέμα, όχι γιατί υπάρχει περίπτωση να πει κάποιος ότι δεν θα τρώμε χοιρινό ή δεν θα πίνουμε αλκοόλ, αλλά επειδή προκαλείς τον εξαθλιωμένο άνθρωπο και τον πατάς στο θρησκευτικό του συναίσθημα. Αυτό, δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψεις», τόνισε στην αρχή της τοποθέτησής της η πρώην υπουργός Εξωτερικών στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» του Alpha, για να περάσει στη συνέχεια στην κριτική για τους δύο βουλευτές του κόμματός της:

«Εγινε μία κομματική αντιπαράθεση. Εγώ λέω ότι κάποιοι δικοί μας νέοι βουλευτές, πιστεύω ότι δεν κατάλαβαν για τι μιλούσαν. Ο κ. Γιαννούλης το έφερε στη Βουλή με άκομψο τρόπο, οπότε παρεξηγήθηκε αυτό που είπε και βγήκαν οι βουλευτές να αντικρούσουν κομματικά».

«Δεν υπάρχει βουλευτής της ΝΔ με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη που θα υποστηρίξει την έλλειψη ανθρωπιάς», παρατήρησε χαρακτηριστικά η κυρία Μπακογιάννη, επικαλούμενη σε έντονα δηκτικό ύφος και τη ρήση του ποιητή και φιλόσοφου Φρίντριχ Σίλερ «ακόμα και οι θεοί ηττώνται όταν τα βάλουν με τη βλακεία»…

«Δεν αφομοιώνονται – δεν θα ανεχτούμε γκετοποίηση»

Για πρωτότυπο και ευρηματικό τρόπο διαμαρτυρίας, έκανε λόγο από την πλευρά του ένας εκ των διοργανωτών του επίμαχου μπάρμπεκιου έξω από το ΚΥΤ Διαβατών.

«Θα φάμε χοιρινό και θα πιούμε αλκοόλ για να αναδείξουμε ότι δεν θα ανεχτούμε τα φαινόμενα γκετοποίησης που βλέπουμε και στην Ευρώπη», ισχυρίστηκε και επέμεινε πως δεν πρόκειται για πρόσφυγες, αλλά για μετανάστες με «διαφορετική κουλτούρα» που όπως έχει αποδειχθεί ανά την Ευρώπη, «δεν αφομοιώνονται από τις τοπικές κοινωνίες».

Οn air αντιπαράθεση Γιαννούλη – Πλεύρη

Νωρίτερα στο ραδιόφωνο του Αlpha, επίθεση κατά των κ.κ. Κυρανάκη και Πλεύρη εξαπέλυσε και o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης που επέμεινε σε όσα είπε την Τρίτη στη Βουλή.

«Αυτό είναι το δικό μας πρόβλημα. Ενας ανερμάτιστος ντόρος που δεν γίνεται με δημοσιογραφικούς κανόνες αλλά με συνθήκες ζούγκλας. Είπα το εξής, σε ένα νομοσχέδιο που αναζητούσε την εξέλιξη του ποινικού κώδικα, εγώ έθεσα ένα πολιτικό ζήτημα της επικαιρότητας. Και είπα από την αρχή με ακρίβεια, ότι δεν ξέρω αν εμπίπτει στον ποινικό κώδικα, δεν τα πιστεύω ότι εμπίπτει, δεν ζητάω τιμωρία, αλλά θέτω πολιτικά ένα ζήτημα, πώς γίνεται σε αυτή τη χώρα που προσπαθεί να λύσει, το υπ ’αριθμόν ένα εθνικό ζήτημα, με σύμπνοια και συναίνεση, την ώρα που ο Πρωθυπουργός και οι κορυφαίοι υπουργοί ζητούν από όλους, ηρεμία και συνεννόηση, όχι εντάσεις, πώς γίνεται να διοργανώνεται την Κυριακή, μπροστά από την είσοδο του ΚΥΤ στα Διαβατά, όπου είναι κυρίως πρόσφυγες, μπάρμπεκιου από τους Ενωμένους Μακεδόνες, με άφθονο αλκοόλ και χοιρινό», θέλησε να διευκρινίσει.

«Ο Κυρανάκης και ο Πλεύρης έσπευσαν να τους υιοθετήσουν», υποστήριξε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ για να συμπληρώσει:

«Οταν το κατήγγειλα, ο Πλεύρης ειρωνεύτηκε ότι μπορεί να είναι τυχαίο ή σύμπτωση και ο δε Κυρανάκης έκανε κάτι χειρότερο, προσπάθησε να με παρουσιάσει ότι ζητώ την απαγόρευση χοιρινού και αλκοόλ, επειδή έχουμε πρόσφυγες. Είναι πολιτικά ενδιαφέρον ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, να προσπαθεί να στηρίξει ακόμα κι αν έχει διαφωνίες, την ελληνική κυβέρνηση και να βρίσκει αντιπάλους μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ».

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο Θάνος Πλεύρης, ο οποίος τόνισε ότι δεν μπορεί να γίνεται σοβαρή συζήτηση για τον αν κάποιοι «μπορούμε να τρώμε χοιρινό ή να πίνουμε αλκοόλ επειδή ενοχλούνται ορισμένοι».

«Εγώ άκουσα χθες τον κ. Γιαννούλη να κάνει μια αναφορά και να ζητά ότι θα πρέπει αν είναι ποινικό αδίκημα. Μιλούσε και είπε ότι δεν ξέρω αν είναι ποινικό αδίκημα. Ξεκαθαρίζω κάτι, ούτε ξέρω ποιοι το οργανώνουν, αλλά δεν μπορούμε να συζητάμε σοβαρά το ότι δεν μπορούμε να τρώμε χοιρινό ή να πίνουμε αλκοόλ επειδή ενοχλούνται κάποιοι», παρατήρησε.

  «Δεν ρίχνει λάδι στη φωτιά αυτή η αντίδραση;» τον ρώτησε τότε ο κ. Γιαννούλης με τον κ. Πλεύρη να απαντά:

«Πάτε να μπλέξετε δύο πράγματα. Το να μου λέτε για λόγους αισθητικής, να μπούμε σε μια κουβέντα ότι θα πρέπει να μπαίνουν όροι και προϋποθέσεις ακόμα και στις διαμαρτυρίες. Εμένα δεν μου αρέσει όταν κάποιος πάει να με τρολάρει ενώ είναι Χριστιανός και την Μεγάλη Παρασκευή τρώει κρέας. Δεν θα πήγαινε το μυαλό μου να πάω».

Κάνοντας μάλιστα αναφορά στην παρέλαση Monty Python των δέκα κοριτσιών στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο βουλευτής της ΝΔ επέμεινε λέγοντας:

«Σε μια ελεύθερη κοινωνία που επιτρέπεις στον καθένα να κάνει ό,τι θέλει για να διαμαρτυρηθεί που μπορεί κάποιος να παρελαύνει, θα απαγορεύσω στον άλλον να τρώει χοιρινό και να πίνει αλκοόλ; Δεν λέω ότι είναι άδολα. Θέλατε να απαγορεύσει η κυβέρνηση σε κάποιους να κάνουν μπάρμπεκιου και να πιουν αλκοόλ;».

«Με ακούσατε να ζητάω απαγόρευση;», απάντησε ο κ. Γιαννούλης, «είπα ότι έκανα την πολιτική περιγραφή ότι αυτό είναι σαδισμός». «Ο Κυρανάκης βγήκε να ειρωνευτεί ότι τρώει σουβλάκια», πρόσθεσε αναφερόμενος στην ανάρτηση του βουλευτή Νοτίου Τομέα της Β’ Αθηνών στο Facebook (δείτε τη κάτω) τη στιγμή που όπως είπε, «υπάρχει στην πολιτική μια έντιμη οδός, να πεις “δεν κατάλαβα, έκανα λάθος και τέτοιου είδους ρατσιστικές εκδηλώσεις τις καταδικάζω”».

«Τα άνθη του κακού ξέρετε πότε ξεφυτρώνουν; Όταν μας ακούν και θεωρούν αδιανόητο ότι μπορούμε να συζητάμε σοβαρά στην Ελλάδα αν θα τρώμε χοιρινό και πίνουμε αλκοόλ. Αυτό συζητάμε», επανήλθε ο κ. Πλεύρης.

«Αν δεν το εξηγήσεις θα σου φυτρώνουν τέτοιες ομάδες. Αν αυτή τη στιγμή θέλουμε με κάποιο τρόπο να διαμαρτυρηθούν αναρχικές ομάδες, χωρίς επεισόδια με κάτι το οποίο είναι άκομψο, εσείς προτείνετε να βάλετε τα ΜΑΤ και να τους δείρουμε; Τι προτείνετε; Ξέρετε πότε γιγαντώθηκε η Χρυσή Αυγή; Όταν έλεγαν τους κατοίκους του Παντελεήμονα φασίστες», υπενθύμισε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...