393
Ο Ρικ Πιτίνο κατά την άφιξή του στα γραφεία της ΕΟΚ το πρωί της Παρασκευής | ΙΝΤΙΜΕSports

Είναι επίσημο: Ο Ρικ Πιτίνο ανέλαβε την Εθνική Ελλάδος!

Protagon Team Protagon Team 8 Νοεμβρίου 2019, 12:59
Ο Ρικ Πιτίνο κατά την άφιξή του στα γραφεία της ΕΟΚ το πρωί της Παρασκευής
|ΙΝΤΙΜΕSports

Είναι επίσημο: Ο Ρικ Πιτίνο ανέλαβε την Εθνική Ελλάδος!

Protagon Team Protagon Team 8 Νοεμβρίου 2019, 12:59

Αυτό που έλειπε τόσα χρόνια από την Εθνική, η αύρα ενός μεγάλου προπονητή που θα εμπνέει όχι μόνο σεβασμό αλλά και θέληση για τη νίκη, βρήκε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος στο πρόσωπο του Ρικ Πιτίνο.

Ο προπονητής-θρύλος του αμερικανικού κολεγιακού μπάσκετ, λίγους μήνες αφότου αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό, επέστρεψε στην Αθήνα, συναντήθηκε με τον επικεφαλής της ΕΟΚ στο ΟΑΚΑ και συμφώνησε να αναλάβει την Εθνική Ελλάδος, για να την οδηγήσει στο προολυμπιακό τουρνουά του προσεχούς Ιουνίου, με στόχο τη συμμετοχή της ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο αργότερα το καλοκαίρι (24 Ιουλίου – 9 Αυγούστου).

Ενδιαφέρον έχει ένα σκέλος της συμφωνίας του σπουδαίου Αμερικανού με την ΕΟΚ: ο Πιτίνο θα κοουτσάρει την Εθνική Ελλάδος στο Προολυμπιακό αλλά όχι στα προκριματικά του επόμενου Ευρωμπάσκετ –αυτή τη δουλειά θα συνεχίσει να κάνει ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, ο προπονητής που χρεώθηκε κατά τα άλλα την παταγώδη αποτυχία στο Μουντομπάσκετ.

Ο Πιτίνο αναλαμβάνει κάτι δύσκολο. Καλείται να ανασυντάξει την Εθνική μετά το ναυάγιο της Κίνας. Στόχος του είναι να επανδρώσει την ομάδα πάλι με τα αδέλφια Αντετοκούνμπο, τα οποία εφέτος παίζουν και τα δύο στους Μιλγουόκι Μπακς.

Τον Θανάση τον ξέρει από τον Παναθηναϊκό, αλλά στόχος του είναι ασφαλώς ο MVP Giannis, ο οποίος όμως για να παίξει ξανά με την Εθνική σημαίνει ότι θα πρέπει να «σπαταλήσει» ένα δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι ξεκούρασης, υπονομεύοντας εκ νέου την καριέρα του στο ΝΒΑ. Μάλιστα το Προολυμπιακό (23-28 Ιουνίου) είναι λίγες εβδομάδες μακριά από τους τελικούς του ΝΒΑ και αν οι Μπακς προχωρήσουν στην post season όπως πέρυσι όπου έφτασαν στους τελικούς της Ανατολής, θα είναι ακόμα πιο δύσκολο να δώσει ο Αντετοκούνμπο εγκαίρως το παρών. Ισως όμως να μη θέλει να χάσει το ραντεβού στο Τόκιο.

«Ας ελπίσουμε πως θα τον έχουμε. Μίλησα με τον Θανάση, θα τους βγάλω σε δείπνο τον Μάρτιο, όταν θα παίζουν με τους Μαϊάμι Χιτ», είπε ο Ρικ Πιτίνο κατά την άφιξή του στην Αθήνα την Πέμπτη. Ο ίδιος διαβεβαίωσε πως  «ο Νικ Καλάθης θα παίξει» –μετά το Μουντομπάσκετ, ο άσος του Παναθηναϊκού απογοητευμένος είχε προαναγγείλει την αποχώρησή του από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, αλλά τώρα μάλλον θα αλλάξει γνώμη.

Επίσης ο Ρικ Πιτίνο είπε ότι θα πείσει και τον Κώστα Κουφό να δώσει το παρών. Τόσα χρόνια που έπαιζε στο ΝΒΑ ο Κουφός απέφευγε την «ταλαιπωρία» της Εθνικής Ελλάδος, αλλά… «τον ξέρω από το γυμνάσιο, εγώ τον πήρα» είπε με νόημα ο πολύπειρος Πιτίνο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...