429
Ο Χρήστος Γιαννούλης σε παλαιότερη εμφάνισή του στη Βουλή | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Γιαννούλης: «Σαδισμός» να ψήνεις χοιρινό δίπλα σε προσφυγικές δομές – Να επιβληθούν ποινές

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2019, 15:41
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 05/11/2019, 19:01
Ο Χρήστος Γιαννούλης σε παλαιότερη εμφάνισή του στη Βουλή
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Γιαννούλης: «Σαδισμός» να ψήνεις χοιρινό δίπλα σε προσφυγικές δομές – Να επιβληθούν ποινές

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2019, 15:41
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 05/11/2019, 19:01

Ποινές για όσους οργανώνουν μπάρμπεκιου με χοιρινό κρέας δίπλα σε δομές φιλοξενίας προσφύγων ζήτησε την Τρίτη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης, σε μια προσπάθεια να αναδείξει τις «ρατσιστικές» μεθοδεύσεις πολλών ελλήνων πολιτών της περιφέρειας.

Αφορμή για την παρέμβαση του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης ήταν «πρωτοβουλίες», που διαδίδονται διαδικτυακά, για ψήσιμο χοιρινού κρέατος με τη συνοδεία αλκοόλ, τα οποία ως γνωστόν δεν καταναλώνουν οι μουσουλμάνοι για θρησκευτικούς λόγους.

Σε ομιλία του την Τρίτη στη Βουλή, στη συζήτηση για την τροποποίηση των Ποινικών Κωδίκων, ο κ. Γιαννούλης υποστήριξε ότι υπάρχουν καταγγελίες για παρόμοια περιστατικά που, όπως είπε. προσβάλουν το θρησκευτικό αίσθημα των μουσουλμάνων δίπλα από δομές φιλοξενίας στην πόλη.

Πρότεινε μάλιστα προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα να εισαχθούν ποινές για τους οργανωτές, όπως αναφέρει το protothema.gr.

«Ξέρω ότι νομικά μπορεί να μην είναι τεκμηριωμένο ή σχετικό, αλλά δεν ξέρω σε τι κατηγορία του Ποινικού Κώδικα να εντάξω αυτούς που οργανώνουν στην Θεσσαλονίκη μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ απέναντι σε προσφυγικές δομές.

» Δεν ξέρω αν το καλύπτει ο Ποινικός Κώδικας αλλά ξέρω ότι είναι ντροπή για κάθε άνθρωπο. Δεν ξέρω αν αυτός ο σαδισμός είναι ποινικά κολάσιμος αλλά από κάθε έλληνα δημοκράτη πολίτη θα πρέπει να καταγγέλλεται ως σαδισμός, κτηνωδία», είπε..

Στην τοποθέτηση του βουλευτή προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή της  ΝΔ Κωνσταντίνου Κυρανάκη, ο οποίος είπε ότι  «στην Ελλάδα επιτρέπεται η κατανάλωση χοιρινού και υπό προϋποθέσεις αλκοόλ. Δεν μπορεί να έρθει υπήκοος τρίτης χώρας και να επιβάλλει τις απόψεις του».

Λίγο αργότερα, ο κ. Γιαννούλης  έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με την αντιπαράθεση που ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ του ιδίου και του κ. Κυρανάκη.

Μιλώντας στην εκπομπή One Line, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «χρειαζόταν λίγα μόλις λεπτά ρεπορτάζ για να καταλάβει κάποιος ότι εγώ δεν ζητώ από τον κ. Τσιάρα να επιβάλλει ποινές σε όσους ψήνουν χοιρινό ή πίνουν μπύρες στην Ελλάδα, όπως κυνικά, χυδαία και φασιστικά διαστρέβλωσαν ο κ. Κυρανάκης και ο κ. Πλεύρης». 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι την προσεχή Κυριακή προγραμματίζεται «διαμαρτυρία» έξω από το πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά από μια οργάνωση που αποκαλείται «Ενωμένοι Μακεδόνες κατά των μεταναστών» και προαναγγέλλουν: «μπάρμπεκιου με χοιρινό και άφθονο αλκοόλ».

«Φωστήρες της Ακροδεξιάς» οι Κυρανάκης και Πλεύρης

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννούλη, «ο υπουργός Δικαιοσύνης, όταν μιλούσα για σαδισμό αυτών των αχρείων που την Κυριακή διοργανώνουν μπάρμπεκιου πάρτι, κουνούσε καταφατικά και επαινετικά το κεφάλι του, όπως και η πλειοψηφία της αίθουσας στη Βουλή».

Στο πλαίσιο αυτό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλεσε ως «φωστήρες της Ακροδεξιάς» του κ.κ. Κυρανάκη και Πλεύρη, υποστηρίζοντας πως οι δηλώσεις του αφορούσαν μια χούφτα ακροδεξιών που διοργανώνει μπάρμπεκιου με τίτλο «κατά των λαθρομεταναστών με χοιρινό και αλκοόλ» γνωρίζοντας ότι η κουλτούρα τους δεν το επιτρέπει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...