319
Ο Πρωθυπουργός χαιρετά τον κόσμο έξω από τα γραφεί της ΝΔ το βράδυ της εκλογικής του νίκης πριν από έναν χρόνο | INTIMEnews

Ενας χρόνος διακυβέρνησης Μητσοτάκη – ο απολογισμός του πρώτου έτους σε 42 σελίδες ανά υπουργείο

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2020, 08:16
Ο Πρωθυπουργός χαιρετά τον κόσμο έξω από τα γραφεί της ΝΔ το βράδυ της εκλογικής του νίκης πριν από έναν χρόνο
|INTIMEnews

Ενας χρόνος διακυβέρνησης Μητσοτάκη – ο απολογισμός του πρώτου έτους σε 42 σελίδες ανά υπουργείο

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2020, 08:16

Τον απολογισμό του έργου της κάνει η κυβέρνηση με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την εκλογική νίκη της ΝΔ και την ανάληψη των ηνίων της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Από τον Ιούλιο του 2019 η εικόνα της Ελλάδας άλλαξε ριζικά,τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, τονίζουν στο Μαξίμου. Η λειτουργία των θεσμών αποκαταστάθηκε, η εμπιστοσύνη των πολιτών στο κράτος επέστρεψε και η οικονομία ξαναμπήκε σε δυναμική τροχιά.

Παράλληλα, η κυβέρνηση διαχειρίστηκε δύο σημαντικές κρίσεις, την ασύμμετρη απειλή στα σύνορα και την πανδημία του κορονοϊού.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό, επισημαίνουν κυβερνητικοί παράγοντες, η Ελλάδα έγινε υπόδειγμα και παράδειγμα σε παγκόσμιο επίπεδο, αυτή τη φορά προς μίμηση, για τον υπόλοιπο κόσμο, ενώ ανέκτησε τη χαμένη της αξιοπιστία και αξιοπρέπεια διεθνώς.

Οπως υπογραμμίζεται, κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς, έγιναν όσα δεν είχαν προχωρήσει για δεκαετίες.

Το κράτος ψηφιοποιήθηκε και οι πολίτες έχουν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες χωρίς να χρειάζεται να στηθούν σε ουρές. Για πρώτη φορά, ύστερα από χρόνια, είδαν μείωση σε μια σειρά από φόρους και ο κόσμος της εργασίας μπήκε στο προσκήνιο. Η ασφάλεια επανήλθε στις γειτονιές και στους δρόμους και οι επενδυτές άρχισαν να «ψηφίζουν» Ελλάδα.

Σημαντικές εμβληματικές επενδύσεις πήραν μπροστά, την ώρα που τα επιτόκια δανεισμού για τη χώρα μας μειώνονταν, αίρονταν και οι τελευταίοι περιορισμοί από τα capital controls και η ελληνική οικονομία έμπαινε σε όλα τα προγράμματα της ΕΚΤ που εγγυώνται ρευστότητα.

Μεγάλο βάρος έδωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και στην πράσινη ανάπτυξη, προωθώντας την απολιγνιτοποίηση και τις «πράσινες» μεταφορές, ενώ από την πρώτη στιγμή φρόντισε να σώσει τη ΔΕΗ από το χείλος της χρεοκοπίας.

Ο  απολογισμός του πρώτου χρόνου της κυβέρνησης περικλείεται σε 42 σελίδες, με τα πεπραγμένα κάθε υπουργείου ξεχωριστά.

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί δείτε αναλυτικά τον απολογισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη στον πρώτο χρόνο από την εκλογή της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...