740
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από τα γραφεία της Πειραιώς | INTIMEnews

Μητσοτάκης: «Θα είμαι Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων»

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2019, 22:49
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από τα γραφεία της Πειραιώς
|INTIMEnews

Μητσοτάκης: «Θα είμαι Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων»

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2019, 22:49

Με τη φράση «θα είμαι Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων» και τη δέσμευση ότι «θα δουλέψω για να πείσω και τους συμπολίτες μας που δεν μας στήριξαν», ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα ενότητας και σκληρής δουλειάς από την επομένη κιόλας των εκλογών της 7ης Ιουλίου.

«Δεν ζητώ περίοδο χάριτος γιατί δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο, ενωμένοι μπορούμε να γράψουμε ιστορία», τόνισε στην πρώτη του δήλωση μετά τον εκλογικό του θρίαμβο.

«Απόψε μίλησε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός. Η ετυμηγορία του είναι ξεκάθαρη. Η κοινωνία θέλει να πάμε μπροστά ενωμένοι. Θέλει ανάπτυξη, δουλειές, ασφάλεια και να ξαναγίνει η Ελλάδα δυνατή όπως της αξίζει», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ στην αρχή της δήλωσής του.

«Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων. Θα δουλέψω για να πείσω και τους συμπολίτες μας που δεν μας στήριξαν. Είμαστε λίγοι για να είμαστε διχασμένοι και έχουμε πολλά να κάνουμε μαζί. Αναλαμβάνω τη διακυβέρνηση έχοντας πλήρη επίγνωση της ευθύνης, των δυσκολιών αλλά και  εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μου για να φέρω εις πέρας τη σπουδαία αποστολή που μου αναθέσατε», διαβεβαίωσε  γαι να προσθέσει κάνοντας ειδική αναφορά στους Ελληνες του εξωτερικού:

«Γνωρίζω τις δυσκολίες. Αντλώ δύναμη από το λαό, από αυτό το μεγάλο ρεύμα. Δεν εκφράστηκε η θέληση να κλείσει ένας επώδυνος κύκλος για την πατρίδα. Ήταν η επιθυμία του να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Νιώθω την ανάγκη να απευθυνθώ στους Έλληνες του εξωτερικού. Δεν θα σας ζητήσω να πάρετε το δρόμο της επιστροφής. Σας ζητώ να έχετε το βλέμμα και την καρδιά σας στραμμένη στην Ελλάδα. Από σήμερα δουλεύουμε για να αλλάξουνμε τη χώρα που αναγκαστήκατε να εγκαταλείψετε. Οι Ελληνες αξίζουμε καλύτερα».

«Ζήτησα ισχυρή εντολή για να αλλάξουμε την Ελλάδα. Μου την προσφέρατε γενναιόδωρα. Δεν θα διαψεύσω τις ελπίδες σας», δεσμεύθηκε και σε πιο προσωπικό τόνο μίλησε για τη στήριξη που είχε και από την οικογένειά του:

«Σήμερα αντλώ δύναμη και από την οικογένειά μου, από τη σύζυγο και τα τρία παιδιά μου. Νιώθω να με προστατεύει η ευχή των γονιών μου».

«Από σήμερα ξεκινά ένας δύσκολος αλλά όμορφος αγώνας. Η χώρα σηκώνει περήφανα το κεφάλι και εμείς τα μανίκια. Η νέα κυβέρνηση θα δουλέψει σκληρά. Το κύρος της Δημοκρατίας και των Θεσμών θα αποκατασταθεί», υποσχέθηκε για μία ακόμη φορά, επαναλαμβάνοντας τις κορυφαίες δεσμεύσεις του προς τους πολίτες:

«Εχω δεσμευτεί για λιγότερους φόρους, πολλές επενδύσεις, ανάπτυξη, αποτελεσματικό κράτος. Η διαφάνεια, η λογοδοσία και η αξιοκρατία επιστρέφουν στη χώρα. Η εθνική μας φωνή δυναμώνει στην Ευρώπη. Ξεκινάμε τώρα. Η Βουλή θα δουλέψει ολόκληρο το καλοκαίρι».

«Από αύριο», κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης, «ο ουρανός θα είναι πιο γαλανός, ο ήλιος πιο φωτεινός. Ξημερώνει μια νέα ημέρα για την πατρίδα μας». «Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας είναι νίκη της Ελλάδος και κάθε Έλληνα. Μου κάνατε το καλύτερο δώρο γιορτής», είπε απευθυνόμενος στον κόσμο που τον χειροκροτούσε ζητωκραυγάζοντας για το νικηφόρο εκλογικό αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ βγήκε από τα γραφεία της Περαιώς για να μιλήσει στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί για να γιορτάσει μαζί του τη μεγάλη νίκη.

  «Αναλαμβάνω το βάρος της ευθύνης με απόλυτη αίσθηση της σοβαρότητας της κατάστασης (…) χρέος μας είναι να ενώσουμε τους Έλληνες και θα το κάνουμε πράξη» δεσμεύθηκε  ο κ. Μητσοτάκης και ευχαρίστησε τα μέλη και τα στελέχη του κόμματός του που -όπως είπε- δεν το έβαλαν ποτέ κάτω.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επεφύλαξε «ενα ξεχωριστό ευχαριστώ στους συμπολίτες μας που μας ψήφισαν για πρώτη φορά», αλλά και στη σύζυγό του Μαρέβα και τα τρία τους παιδιά, κάνοντας παράλληλα λόγο για προσωπική δικαίωση ενός αγώνα που άρχισε πριν από τρεισήμισι χρόνια.

«Θα συνεχίσω με την ίδια σεμνότητα και εργατικότητα που με έφερε εδώ. Έχω βαθιά πίστη στις αστείρευτές δυνατότητες αυτού του λαού…Θέλω μία Ελλάδα ισχυρή και με αυτοπεποίθηση που να διεκδικεί στην Ευρώπη αυτά που της αξίζουν και όχι να στέκεται σαν επαίτης…Σας ζήτησα και μου δώσατε ισχυρή εντολή τετραετίας με αυτοδύναμη κυβέρνηση. Αυτή την ισχυρή εντολή θα την αξιοποιήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η νίκη της ΝΔ είναι μία νίκη της Ελλάδος και του κάθε Έλληνα. Θέλω να είστε δίπλα μας», είπε απευθυνόμενος στον κόσμο που τον επευφημούσε, διακόπτοντας την ομιλία του με συνθήματα όπως «νάτος νάτος ο Πρωθυπουργός».

«Μου κάνατε το καλύτερο δώρο γιορτής. Θέλω να σταθείτε δίπλα μας στα εύκολα και στα δύσκολα», ήταν η φράση με την οποία έκλεισε τον χαιρετισμό του προς τους ψηφοφόρους της ΝΔ, διαβεβαιώνοντας ότι «θα επιτελέσουμε το έργο μας στο ακέραιο».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...