242
Τουρκικές δυνάμεις σε περιπολία στα σύνορα με τη Συρία | EPA/TURKISH DEFENSE MINISTRY HANDOUT

Ενα βήμα πριν από την εισβολή στη Συρία η Τουρκία – Βομβαρδίζει κουρδικές θέσεις

Protagon Team Protagon Team 8 Οκτωβρίου 2019, 08:06
Τουρκικές δυνάμεις σε περιπολία στα σύνορα με τη Συρία
| EPA/TURKISH DEFENSE MINISTRY HANDOUT

Ενα βήμα πριν από την εισβολή στη Συρία η Τουρκία – Βομβαρδίζει κουρδικές θέσεις

Protagon Team Protagon Team 8 Οκτωβρίου 2019, 08:06

Στον βομβαρδισμό θέσεων των κουρδικών ένοπλων ομάδων προχώρησε από τα ξημερώματα της Τρίτης η Τουρκία,  σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες από την περιοχή.

Η επίθεση, που κατά τα φαινόμενα θα εξελιχθεί και σε εισβολή όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες, γίνεται μετά την έγκριση των ΗΠΑ που απέσυραν τις δυνάμεις τους από τα σημεία στα οποία εκδηλώνεται η τουρκική ενέργεια. Είχε μάλιστα προηγηθεί την Κυριακή τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν με τον ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ.

Τα πυρά του τουρκικού πυροβολικού επικεντρώνονται στο βόρειο τμήμα της επαρχίας της Ράκα, σε κουρδικές θέσεις ανατολικά της πόλης Ταλ Αμπιάντ.

Δεν υπάρχουν για την ώρα πληροφορίες για απώλειες στις τάξεις των Κούρδων.

Νωρίτερα αεροσκάφη της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας βομβάρδισαν το κουρδικό κέντρο διοίκησης στην πόλη Μαλικίγια, στην επαρχία Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία. Ο τηλεοπτικός σταθμός Αλ Χαντάθ ανέφερε ότι έγιναν επίσης αεροπορικά πλήγματα σε περιοχή κοντά στα σύνορα Συρίας-Ιράκ, όχι μακριά από το σημείο διέλευσης Σεμάλκα, με αποτέλεσμα την καταστροφή δύο γεφυρών.

Στα σύνορα με τη Συρία έχουν ήδη μεταφερθεί άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα και άλλο υλικό – άλλη μια ένδειξη ότι επίκειται εισβολή.

Χθες Δευτέρα, ο Τραμπ προειδοποίησε τον Ερντογάν πως θα βρεθεί αντιμέτωπος με «μεγάλα προβλήματα» εάν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, που ετοιμάζονται να εισβάλουν στη Συρία, βλάψουν οποιοδήποτε στέλεχος των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων που βρίσκεται στην εμπόλεμη χώρα.

Στο Twitter ήταν πολύ περισσότερο ωμός: Αν η Τουρκία δεν κινηθεί εντός κάποιων πλαισίων, τότε μπορεί να καταστρέψει την οικονομία της, χωρίς δυσκολία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...