581
|

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Βίντεο καταρρίπτει την εκδοχή της απόπειρας ληστείας

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2018, 14:31

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Βίντεο καταρρίπτει την εκδοχή της απόπειρας ληστείας

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2018, 14:31

Στην υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου η βασική εκδοχή της απόπειρας ληστείας στο κοσμηματοπωλείο, που δήθεν δικαιολογούσε την αντίδραση του 73χρονου καταστηματάρχη και του δεύτερου αυτόκλητου τιμωρού του 33χρονου, έχει ήδη κλονιστεί από τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων του φονικού επεισοδίου.

Ενα νέο βίντεο όμως, έρχεται να καταρρίψει τον ισχυρισμό ότι ο Ζακ Κωστόπουλος μπήκε στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος για να κλέψει και να επιβεβαιώσει όσους έλεγαν ότι  το μοιραίο μεσημέρι αναζητούσε βοήθεια, χωρίς να έχει καμία επικίνδυνη ή απειλητική συμπεριφορά.

Στο βίντεο που παρουσιάζει το VICE Greece, ο 33χρονος φαίνεται να ζητεί βοήθεια για αρκετή ώρα και από πολλούς ανθρώπους. Στην αρχή δείχνει έναν άνδρα να μπαίνει σε κατάστημα που βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από το κοσμηματοπωλείο. Την ώρα που κατευθύνεται προς τη έξοδο έχοντας αγοράσει ένα μπουκαλάκι νερό, εμφανίζεται στο πλάνο ο Ζακ Κωστόπουλος.

Βλέποντας προφανώς τη κατάσταση στην οποία ήταν ο 33χρονος, ο άνδρας του προσφέρει λίγο νερό, ενώ άλλοι που βρίσκονται στο σημείο, προσπαθούν να τον ηρεμήσουν.

Εμφανώς ταραγμένος, ο Ζακ Κωστόπουλος πάει να μπει στο κατάστημα, αλλά τον σταματούν. Φαίνεται να τους εξηγεί τι συμβαίνει, μένει μαζί τους για 32 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια διασχίζει τη Γλάδστωνος προς την πλευρά του κοσμηματοπωλείου.

Ολες του οι κινήσεις μαρτυρούν φόβο και η γενικότερη συμπεριφορά του καταδεικνύει πως έψαχνε ένα σημείο να προστατευτεί ή να ηρεμήσει (άγνωστο από τι ή αν επρόκειτο για κάποια επίδραση ναρκωτικής ή παραισθησιογόνου ουσίας).

Σύμφωνα με το VICE που έδωσε στη δημοσιότητα το σχετικό βίντεο, δεν φαίνεται να βρίσκεται σε κανένα αμόκ, όπως δήλωσε αρχικά ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου ή να κινείται απειλητικά προς κάποιον. Δεν παραπατάει, αλλά επικοινωνεί και μιλάει με τους τρεις άνδρες στο απέναντι κατάστημα.

Τα πλάνα με τον Ζακ Κωστόπουλο επιβεβαιώνουν όσα είπε στην κατάθεσή της γυναίκα – μάρτυρας του φονικού επεισοδίου που περιέγραψε με λεπτομέρεια όλα όσα προηγήθηκαν της εισβολής του 33χρονου στο κοσμηματοπωλείο:

«Μεταξύ 14:20 και 14:40 είδα έναν άνδρα να φωνάζει έξω από το κατάστημα στο οποίο εργάζομαι. Τρία άτομα προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν. Ο ένας, μάλιστα, μπήκε στο μαγαζί και αγόρασε ένα νερό με σκοπό να του προσφέρει και να τον βοηθήσει να ηρεμήσει. Αρχικά ο άνδρας που φώναζε πήγε να μπει στο μαγαζί που δουλεύω, αλλά τελικά δεν το έκανε και μπήκε στο κοσμηματοπωλείο», είχε αναφέρει στην κατάθεσή της που εναρμονίζεται πλήρως με το νέο οπτικό υλικό.

Αλλά και σε μία ακόμη κατάθεση που παρουσιάζει το VICE Greece, επιβεβαιώνεται πως ο Ζακ Κωστόπουλος ζητούσε βοήθεια για αρκετή ώρα προτού φτάσει στο κοσμηματοπωλείο.

«Περίπου στις 14:30 ακούσαμε άνθρωπο να φωνάζει “βοήθεια” από τον δρόμο, ανοίξαμε τα παράθυρα, είδαμε έναν νεαρό ο οποίος ήταν στο φανάρι της Πατησίων και πέρασε απέναντι. Φαινόταν ότι δεν ήταν καλά, φώναζε “βοήθεια” χωρίς να υπάρχει εμφανής λόγος, σίγουρα κάτι του συνέβαινε», διηγείται εργαζόμενη σε παρακείμενο γραφείο, που βλέπει προς τη διάβαση που οδηγεί στην οδό Γλάδστωνος.

«Υποθέσαμε ότι ήταν υπό την επήρεια ουσιών. Δεν φαινόταν όμως πολύ καταβεβλημένος όπως βλέπουμε σε άλλους τοξικομανείς. Στη διάβαση ήταν δυο κοπέλες και πήγε από πίσω τους για να προστατευτεί. Αυτές έφυγαν, τον απέφυγαν και πέρασαν τη διάβαση προς την Κάνιγγος. Εκείνος έμεινε εκεί φωνάζοντας “βοήθεια”. Μετά αποφάσισε να διασχίσει την Πατησίων η οποία εκείνη τη στιγμή ήταν άδεια, πάλι φωνάζοντας “βοήθεια”. Τον χάσαμε στη διάβαση καθώς έστριψε στη Γλάδστωνος. Δεν φαινόταν επιθετικός, μου φάνηκε σαν άνθρωπος που έψαχνε να προστατευθεί. Δεν είδαμε καμιά εμφανή απειλή», υποστήριξε η μάρτυρας στην κατάθεσή της, η οποία  έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα έχουν υποστηρίξει στις απολογίες τους ο 73χρονος κοσμηματοπωλης και ο 55χρονος μεσίτης που ξυλοκόπησαν με μανία τον «ληστή» Ζακ Κωστόπουλο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...