529
Κατά την Αστυνοµία, η εξαφάνιση «κάθε αξιοποιήσιµου στοιχείου» από το μαχαίρι οφείλεται στο… χέρι ενός από τους άνδρες της οµάδας ∆ΙΑΣ | INTIMEnews

Πατέρας Ζακ Κωστόπουλου: Είναι δολοφονία, δεν θα το αφήσουμε έτσι

Protagon Team Protagon Team 1 Οκτωβρίου 2018, 11:33
Κατά την Αστυνοµία, η εξαφάνιση «κάθε αξιοποιήσιµου στοιχείου» από το μαχαίρι οφείλεται στο… χέρι ενός από τους άνδρες της οµάδας ∆ΙΑΣ
|INTIMEnews

Πατέρας Ζακ Κωστόπουλου: Είναι δολοφονία, δεν θα το αφήσουμε έτσι

Protagon Team Protagon Team 1 Οκτωβρίου 2018, 11:33

Πληθαίνουν οι μαρτυρίες για το φονικό επεισόδιο της οδού Γλάδστωνος και σε αντίθεση με ό,τι υποστήριξαν στις απολογίες τους ο 73χρονος κοσμηματοπώλης και το 55χρονος συγκατηγορούμενός του, δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται η εκδοχή ότι ο Ζακ Κωστόπουλος κρατούσε μαχαίρι και την είσοδο ή έξοδό του από το κατάστημα το μοιραίο μεσημέρι.

Πέρα από τη σχετική μαρτυρία υπαλλήλου γειτονικού φούρνου, το μαχαίρι δεν το είδαν ούτε άλλοι αυτόπτες μάρτυρες που ήταν κοντά στο σημείο του επεισοδίου, αλλά ούτε και βρέθηκαν πάνω του αποτυπώματα του θύματος, όπως προέκυψε από την εξέταση που έγινε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας.

Ο μάρτυρας που στεκόταν πολύ κοντά στο σημείο του τραγικού περιστατικού περιγράφει τα όσα προηγήθηκαν πριν το 33χρονο θύμα μπει στο κοσμηματοπωλείο, αλλά και όσα ακολούθησαν αφού βγήκε. Οπως προκύπτει από την κατάθεση που έδωσε στις 21 Σεπτεμβρίου, λίγες μόλις ώρες μετά τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, στα χέρια του ο 33χρονος κρατούσε ένα κομμάτι γυαλί και αυτό αφού είχε βγει από το κοσμηματοπωλείο και είχε δεχθεί το χτυπήματα από του δύο τιμωρούς του.

Από την κατάθεση του αυτόπτη µάρτυρα προκύπτει ότι σε καµία στιγµή δεν είδε το µαχαίρι που ο 73χρονος κοσµηµατοπώλης υποστήριξε ότι κρατούσε το θύµα.

«Τον έβλεπα απ’ έξω. Μου είπε ένας απ’ έξω “µην µπείτε, κρατάει µαχαίρι”», περιγράφει ο μάρτυρας στην κατάθεσή του.

Στο µαχαίρι δεν βρέθηκε κανένα αποτύπωµα του Ζακ Κωστόπουλου.

Κατά την Αστυνοµία, η εξαφάνιση «κάθε αξιοποιήσιµου στοιχείου» οφείλεται στο… χέρι ενός από τους άνδρες της οµάδας ∆ΙΑΣ που έσπευσαν στο σηµείο.

Σύµφωνα µε την κατάθεση του συγκεκριµένου αστυνοµικού, όταν έφτασαν στη Γλάδστωνος και ενώ ακόµη ο 33χρονος ήταν πεσµένος στο έδαφος και δεχόταν τη βοήθεια διασώστη του ΕΚΑΒ, πολίτης τού υπέδειξε το µαχαίρι που ήταν πεσµένο µέσα στο κοσµηµατοπωλείο.

Το πήρε µε γυµνό χέρι (φαίνεται και σε βίντεο από τη στιγµή της σύλληψης του Ζακ Κωστόπουλου) και στη συνέχεια το παρέδωσε σε αξιωµατικούς της Ασφάλειας, οι οποίοι το τοποθέτησαν σε σακούλα πειστηρίων. Ετσι, δεν έχει βρεθεί ίχνος που να µπορεί να αποδείξει ότι ο 33χρονος κρατούσε το συγκεκριµένο µαχαίρι.

«Ο Ζακ ήταν ένα φοβισμένο παιδί, δεν υπήρχε περίπτωση να έκανε ποτέ κακό σε κανέναν. Πρόκειται για δολοφονία και δεν θα το αφήσουμε έτσι ως οικογένεια», τονίζει από την πλευρά του ο πατέρας του, Ευθύμιος Κωστόπουλος.

«Ηταν ένα ήσυχο παιδί, επικοινωνιακό, με χιούμορ. Ηταν αδικία που τον στηλίτευσαν έτσι μετά το περιστατικό. Το παιδί μου δεν είχε λόγο να ληστέψει. Αλλωστε, η Αστυνομία βρήκε χρήματα στο σπίτι του και δεν ήταν λίγα», δήλωσε στη Real News.

«Μπήκε μέσα στο κατάστημα άοπλος, χωρίς μάσκα και χωρίς γάντια. Ποιος ληστής μπαίνει για να ληστέψει έτσι;», διερωτήθηκε.

«Ο κοσμηματοπώλης ήταν απέναντι σε ένα περίπτερο. Από ό,τι μου είπαν, το παιδί μπήκε στο κατάστημα και εγκλωβίστηκε εκεί, χωρίς να διατρέχει κανείς κίνδυνο. Υπάρχουν βίντεο που δείχνουν το παιδί μου να είναι σε διπλανή καφετέρια, όταν ξέσπασε ένας καβγάς και έφυγε για να κρυφτεί», υποστήριξε μεταξύ άλλων.

«Εγκλωβίστηκε στο κοσμηματοπωλείο και, ακούγοντας τον συναγερμό να χτυπά, πανικοβλήθηκε. Στο βίντεο φαίνεται ο ιδιοκτήτης να πετά μια πέτρα στην τζαμαρία, δεν ξέρω για ποιο λόγο, και ο Ζακ προσπάθησε να φύγει. Εκεί τον πλάκωσαν στις μπουνιές και στις κλοτσιές και το παιδί κατέληξε», ισχυρίζεται ο πατέρας του θύματος και κλείνοντας εκφράζει την εμπιστοσύνη του στην ελληνική Δικαιοσύνη, λέγοντας: «πιστεύω ότι θα κάνει καλά τη δουλειά της».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...