324
Ο 55χρονος οδηγείται στο ανακριτικό γραφείο | Τwitter

Ελεύθερος με όρους και ο δεύτερος εμπλεκόμενος στο λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2018, 15:42
Ο 55χρονος οδηγείται στο ανακριτικό γραφείο
|Τwitter

Ελεύθερος με όρους και ο δεύτερος εμπλεκόμενος στο λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2018, 15:42

Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή, και ο δεύτερος άνδρας που εμφανίζεται στο βίντεο του ξυλοδαρμού του Ζακ Κωστόπουλου να τον κλωτσά στο κεφάλι μαζί με τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου.

Με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα στον 55χρονο που είναι αντιμέτωπος με το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης και το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, επεβλήθησαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα.

Ο 55χρονος ιδιοκτήτης μεσιτικού γραφείου επί της οδού Γλάδστωνος, φέρεται  να εξέφρασε ενώπιον του ανακριτή τη λύπη του για το τραγικό τέλος του Ζακ Κωστόπουλου.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, οι πράξεις του έγιναν υπό καθεστώς φόβου και απειλής εξαιτίας της κατάστασης που βρισκόταν το θύμα. Παράλληλα επανέλαβε τον ισχυρισμό του ότι ο Κωστόπουλος κρατούσε μαχαίρι, αποτελώντας απειλή για τον ίδιο και τον 73χρονο κοσηματοπώλη. Υποστήριξε επίσης ότι  ήταν αυτός που αφόπλισε τον 33χρονο και αμέσως μετά απομακρύνθηκε, ενώ κατά την απολογία του υπογράμμισε πως ούτε πρόθεση είχε, αλλά ούτε και κατάφερε πλήγμα που να συνέβαλε στο θάνατο του θύματος.

Σημειώνεται ότι ο 55χρονος επιχειρηματίας δεν εμφανίστηκε αυτόβουλα στις Αρχές, αλλά συνελήφθη, αφού αναγνωρίστηκε από το οπτικό υλικό και μαρτυρικές καταθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δικαιολογεί τη βιαιότητα σε βάρος του Ζακ Κωστόπουλου, υποστηρίζοντας ότι προσπαθούσε να τον εμποδίσει να διαφύγει ή /και να επιτεθεί σε πολίτες, δεδομένου ότι  βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο 55χρονος, μετά το αποτρόπαιο περιστατικό, υποστήριζε μέσω λογαριασμού του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τον οποίο  έχει πλέον κλείσει, πως ο 33χρονος κρατούσε μαχαίρι τόσο όταν μπήκε στο κοσμηματοπωλείο, όσο και όταν βγήκε.

Φέρεται μάλιστα  να υποστήριζε μεταξύ άλλων πως «ο Ζακ αυτοκτόνησε με ένα γυαλί που κρατούσε, όταν πήγαν να τον ακινητοποιήσουν οι αστυνομικοί».

Εκτός από όσα έχει πει για το μοιραίο περιστατικό της οδού Γλάδστωνος, το φως της δημοσιότητας έχουν δει και  μηνύματα που είχε γράψει για άλλες αντίστοιχες υποθέσεις, όπως αυτή του ξυλοδαρμού του Γιάννη Μπουτάρη προ μηνών στη Θεσσαλονίκη, ενέργεια την οποία επικροτούσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...