377
|

Ο Γιάνης και ο σκύλος (του)

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2018, 11:26
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 03/10/2018, 12:45

Ο Γιάνης και ο σκύλος (του)

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2018, 11:26
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 03/10/2018, 12:45

Μια μικρή αθώα περιπέτεια στον Λυκαβηττό, η οποία περιγράφεται ως τρόπον τινά διδακτική για το πώς ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης αντιλαμβάνεται τη χρήση του δημόσιου χώρου αλλά και τη φροντίδα του σκύλου του, αποκάλυψε ο δημοσιογράφος και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, επί Λουκά Παπαδήμου, Παντελής Καψής.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Καψής αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό που συνέβη κατά την πρωινή του γυμναστική (τζόγκινγκ) στον λόφο, όταν ο δρόμος του διασταυρώθηκε με τον άλυτο σκύλο του κ. Βαρουφάκη. Οπως περιέγραψε ο (μαραθωνοδρόμος εκτός όλων των άλλων) κ. Καψής, όταν χαμογελαστά είπε στον κ. Βαρουφάκη ότι ο σκύλος που έπεσε επάνω του τον τρόμαξε λίγο, ο πρώην υπουργός του απάντησε ότι δεν πρέπει να είναι εγωιστής και ότι «τον λόφο τον μοιραζόμαστε». Οταν ο κ. Καψής, ενοχλημένος πια, παρατήρησε ότι αν δεν μπορεί να ελέγξει τον σκύλο του πρέπει να τον έχει με λουρί, ο κ. Βαρουφάκης ανταπάντησε «πώς αλλιώς να μάθει;».

Ο κ. Βαρουφάκης με τον συμπαθέστατο σκύλο του το 2017, στην Κρήτη. Εδώ τον είχε με λουρί

Ενα καθημερινό –αλλά μάλλον χαρακτηριστικό του ύφους και της γενικότερης αντίληψης– περιστατικό, με πρωταγωνιστή τον άνθρωπο που επί έξι μήνες είχε την τύχη μιας ολόκληρης χώρας στα χέρια του, έκανε «υπερήφανη διαπραγμάτευση» με τα γνωστά αποτελέσματα το 2015 και χαρακτηριζόταν από τον Αλέξη Τσίπρα ως «asset» της κυβέρνησης της Πρώτης Φοράς Αριστερά.

Η ανάρτηση του κ. Καψή ήταν αυτή:

Λίγο αργότερα ο κ. Βαρουφάκης έδωσε τη δική του εκδοχή για το περιστατικό, αναρτώντας -επίσης στο Facebook- το τι συνέβη με τον Μόγλη, τον οποίο περιέγραψε ως κουτάβι και τον κ. Καψή.

«Αγαπητέ κ. Καψή, Δεδομένου ότι έχετε τελέσει δημοσιογράφος ίσως θα εκτιμήσετε την προσθήκη στο σχόλιό σας μιας σημαντικής “λεπτομέρειας” που παραλείψατε: Όταν οι δρόμοι μας διασταυρώθηκαν, μετά το “περιστατικό” που ο Μόγλης (αυτό είναι το όνομα του κουταβιού μας) σας ακούμπησε από πίσω την ώρα που τρέχατε (φοβίζοντάς σας – κάτι που δεν αμφισβητώ), σας είπα αυτολεξί: “Σας ζητώ απολύτως συγγνώμη”. Και τότε, όταν παρά το γεγονός ότι είχατε κι εσείς διαπιστώσει πως ο Μόγλης είναι αξιαγάπητος, επιμείνατε ότι έπρεπε να είναι δεμένος. Κάτι που χαρακτήρισα εντελώς παράλογο προσθέτωντας ότι “τον λόφο τον μοιραζόμαστε”. Καλή σας μέρα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...