297
|

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Ελεύθερος ο κοσμηματοπώλης μετά την απολογία του

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2018, 14:22

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Ελεύθερος ο κοσμηματοπώλης μετά την απολογία του

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2018, 14:22

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου που εμφανίζεται στο βίντεο του δημόσιου ξυλοδαρμού του Ζακ Κωστόπουλου να κλωτσά με μανία στο κεφάλι το θύμα.

Στον 73χρονο καταστηματάρχη  επεβλήθησαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του ο 73χρονος υποστήριξε πως ήταν αυτός που ειδοποίησε πρώτος την αστυνομία για το μοιραίο επεισόδιο, ενώ επέμεινε πως δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση.

Σε βάρος του, υπενθυμίζεται, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης και το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Την Παρασκευή το πρωί αναμένεται να απολογηθεί ο δεύτερος εμπλεκόμενος στο επεισόδιο.  Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, ο 55χρονος υποστήριξε πως δεν είχε καμία πρόθεση να προκαλέσει βαριά σωματική βλάβη στο θύμα, ενώ ισχυρίστηκε πως βρισκόταν σε κίνδυνο, παρά την κατάσταση στην οποία ήταν ο 33χρονος.

«Δεν υπήρχε καμία πρόθεση καταρχάς για μια βαριά σωματική βλάβη για τον δράστη. Ο δράστης ήταν σε αμόκ κατάσταση, σε επιθετικό αμόκ. Βρισκόταν εγκλωβισμένος μέσα στο κοσμηματοπωλείο στο οποίο είχε πάει για να κλέψει. Είχε βάλει και σε ένα σακουλάκι κάποια κοσμήματα. Είχε ανοίξει την ταμειακή, την είχε ρίξει κάτω. Τέλος πάντων, βλέποντας τον κόσμο απ’ έξω, προσπάθησε να βγει έξω.

»Την ώρα που προσπάθησε να βγει έξω, κρατούσε στο χέρι του ένα μαχαίρι. Εγώ εκείνη την ώρα είδα, ως παρατηρητής, το μαχαίρι και θεώρησα και έκρινα πως με το επιθετικό αμόκ που είχε, δεν υπήρχε περίπτωση να μη βγει έξω και να μη σκοτώσει κόσμο. Και αυτή ήταν η αντίδραση μου. Να τον περιορίσω σε αυτό τον χώρο, όσο μπορούσα να τον περιορίσω. Αφού κατάφερε να βγει έξω τον αφόπλισα και έχουμε αυτή την εξέλιξη. Κινδυνεύει η οικογένεια μου με όλα αυτά που έχουν γίνει», ανέφερε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...