469
Ενα μικρό ποτάμι στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στην Αθήνα, την Παρασκευή | ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ / IntimeNews

Ανοδος της θερμοκρασίας – Καλός καιρός το Σαββατοκύριακο

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2018, 23:59
Ενα μικρό ποτάμι στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στην Αθήνα, την Παρασκευή
|ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ / IntimeNews

Ανοδος της θερμοκρασίας – Καλός καιρός το Σαββατοκύριακο

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2018, 23:59

Μετά τις μπόρες της Παρασκευής, με γενικά αίθριο καιρό θα κυλήσει το Σαββατοκύριακο με θερμοκρασία να ανεβαίνει, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν με μικρή ένταση.

Ειδικότερα, όπως προβλέπει η ΕΜΥ, το Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα, με πιθανότητα τοπικών βροχών, κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες από τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα νότιοι μέχρι 4 Μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση για την υπόλοιπη Ελλάδα – πάντα για το Σάββατο.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ωρες με τοπικούς όμβρους και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Βελτίωση από το βράδυ. Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 15 ως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά. Άνεμοι: αρχικά μεταβλητοί ασθενείς βαθμιαία βορειοδυτικοί 3 με 4 τοπικά ως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 17 ως 31 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 15 ως 31 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος. Στην Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 19 ως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 τοπικά ως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 21 ως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός της Κυριακής

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα για πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά ως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...