330
Πλημμυρισμένος δρόμος στο Βόρειο Μιρτλ Μπιτς, όπου μόνο ένα τετρακίνητο αυτοκίνητο μπορεί να διαβεί – με όλους τους πιθανούς κινδύνους να παραμονεύουν | REUTERS/Jonathan Drake

Στη δίνη του τυφώνα Φλόρενς οι ΗΠΑ – Οι πρώτοι νεκροί

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2018, 20:38
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 14/9/2018, 23:08
Πλημμυρισμένος δρόμος στο Βόρειο Μιρτλ Μπιτς, όπου μόνο ένα τετρακίνητο αυτοκίνητο μπορεί να διαβεί – με όλους τους πιθανούς κινδύνους να παραμονεύουν
|REUTERS/Jonathan Drake

Στη δίνη του τυφώνα Φλόρενς οι ΗΠΑ – Οι πρώτοι νεκροί

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2018, 20:38
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 14/9/2018, 23:08

Στη δίνη του κυκλώνα Φλόρενς βρίσκονται οι ακτές της Καρολίνας στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς το πανίσχυρο καιρικό φαινόμενο έχει μετατρέψει σε βυθισμένη πολιτεία μία τεράστια σε έκταση περιοχή, προκαλώντας καταστροφές ανυπολόγιστης αξίας σε δομές και περιουσίες.

Την ίδια στιγμή επιβεβαιώνονταν οι πρώτοι τέσσερις νεκροί, με τραγικά θύματα μία μητέρα με το μωρό της, που σκοτώθηκαν όταν ένα δέντρο έπεσε πάνω στο σπίτι τους, μια γυναίκα που υπέστη καρδιακή προσβολή και έναν άνδρα που έπαθε ηλεκτροπληξία προσπαθώντας να θέσει σε λειτουργία μια γεννήτρια.

Πάνω από 1,7 εκατ. άνθρωποι βρίσκονται χωρίς ηλεκτρικό, ενώ η θάλασσα κυριολεκτικά ανέβηκε στην ξηρά, μετατρέποντας πόλεις και καλλιεργήσιμες εκτάσεις σε μία τεράστια λιμνοθάλασσα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σκοπεύει να επισκεφθεί τις περιοχές που επλήγησαν από τον τυφώνα Φλόρενς την επόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος την Παρασκευή.

Η επίσκεψη αυτή θα πραγματοποιηθεί μόλις καθοριστεί ότι το ταξίδι του δεν θα διαταράξει τις προσπάθειες διάσωσης, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Μολονότι υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 1 πριν ακόμη φτάσει στην ξηρά, ο Φλόρενς έχει ήδη προκαλέσει σημαντικές ζημιές και η κατάσταση θα παραμείνει επικίνδυνη για άλλες 24 με 36 ώρες, όπως προειδοποιούν οι Αρχές.

Οι άνεμοι στην περιοχή Wrightsville Beach της Βόρειας Καρολίνας έπνεαν με ταχύτητες που άγγιζαν τα 150 χλμ. την ώρα, ενώ στο Τζάκσονβιλ κατέρρευσε ξενοδοχείο, με συνέπεια να εγκλωβιστούν τουλάχιστον 60 άνθρωποι και να διασωθούν από τις Αρχές.

Ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας δήλωσε ότι τόσο έντονη καταιγίδα χτυπά μία φορά στα χίλια χρόνια την περιοχή.

Ο ίδιος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, τόνισε ότι ο κίνδυνος κάθε άλλο παρά έχει περάσει. “Ο ήλιος ανέτειλε σήμερα σε μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση και τα πράγματα θα χειροτερεύσουν. Όσοι βρίσκονται στην πορεία της καταιγίδας, αν με ακούτε, σας παρακαλώ μείνετε στα καταφύγια”, πρόσθεσε, τονίζοντας ότι τα ακραία φαινόμενα θα συνεχιστούν για αρκετές ημέρες.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ, σε διάστημα δύο ή τριών ημερών, θα πέσει βροχή που ισοδυναμεί με διάστημα οκτώ μηνών! Όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά, θα πέσουν πάνω από 18 τρισ. γαλόνια βρόχινου νερού, ενώ ήδη η μέση στάθμη των πλημμυρών έχει φτάσει τα 76 εκατοστά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...