251
Ο Πολ Μάναφορτ | REUTERS/Jonathan Ernst/File Photo

ΗΠΑ: Ο Πολ Μάναφορτ παραδέχθηκε την ενοχή του – Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2018, 20:04
Ο Πολ Μάναφορτ
|REUTERS/Jonathan Ernst/File Photo

ΗΠΑ: Ο Πολ Μάναφορτ παραδέχθηκε την ενοχή του – Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2018, 20:04

«Πονοκέφαλο» στον Λευκό Οίκο προκαλεί η συμφωνία του πρώην επικεφαλής της καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ, Πολ Μάναφορτ, με τον ειδικό ανακριτή Ρόμπερτ Μόλερ, που εξετάζει την υπόθεση ρωσικής ανάμιξης στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.

Σύμφωνα με το BBC, ο Πολ Μάναφορτ δήλωσε ένοχος για δύο εγκληματικές πράξεις, ως μέρος της συμφωνίας του με τον ειδικό ανακριτή, ενώ συμφώνησε να συνεργαστεί περαιτέρω μαζί του.

Ο πρώην συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ παραδέχθηκε την ενοχή του στο αδίκημα της συνωμοσίας κατά των ΗΠΑ και το αδίκημα της συνωμοσίας για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης.

Τον περασμένο μήνα, ο Μάναφορτ καταδικάστηκε για απάτη, τραπεζική απάτη και απόκρυψη τραπεζικών λογαριασμών.

Ο Μάναφορτ, 69 ετών, θεωρείτο ότι βρισκόταν στον στενό κύκλο του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος πλέον έχει κρατήσει αποστάσεις από τον πρώην συνεργάτη του.

Οι κατηγορίες στη δεύτερη δίκη συμπεριελάμβαναν ξέπλυμα χρημάτων, συνωμοσία για την εξαπάτηση των ΗΠΑ και προσπάθεια για επηρεασμό μαρτύρων.

Η δίκη επρόκειτο να ξεκινήσει τη Δευτέρα. Με τη συμφωνία και την ομολογία ενοχής, ο Μάναφορτ αποφεύγει μια μακρά δίκη.

Οι δικαστές παρουσίασαν στοιχεία που έδειχναν ότι ο πολυτελής τρόπος ζωής του Μάναφορτ δικαιολογείτο μόνο λόγω της τραπεζικής και φορολογικής απάτης.

Ο ομοσπονδιακός δικαστής δήλωσε ότι ο Πολ Μάναφορτ αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 10 ετών. Αντιδρώντας την εξέλιξη αυτή, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι η απόφαση του Πολ Μάναφορτ δεν έχει καμία σχέση με την εκλογική νίκη του Τραμπ το 2016. «Αυτό δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τον πρόεδρο ή την νικηφόρα προεδρική καμπάνια του 2016», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς. «Δεν έχει καμία σχέση», επανέλαβε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...