404
Η 27χρονη Μάρσι Τζόουνς που έχασε το αγέννητο παιδί της | al.com

Εγκυος που έχασε το παιδί της όταν την πυροβόλησαν βρέθηκε… κατηγορούμενη

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2019, 21:11
Η 27χρονη Μάρσι Τζόουνς που έχασε το αγέννητο παιδί της | al.com

Εγκυος που έχασε το παιδί της όταν την πυροβόλησαν βρέθηκε… κατηγορούμενη

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2019, 21:11

Σε μια απίστευτη περιπέτεια -όχι όμως περίεργη για τον συντηρητικό αμερικανικό Νότο- έχει εμπλακεί μια γυναίκα από την Αλαμπάμα που έχασε το μωρό της μετά τον τραυματισμό της στο στομάχι έπειτα από ένοπλη επίθεση.

Η αστυνομία τη συνέλαβε και της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία γιατί η Δικαιοσύνη της υπερσυντηρητικής Πολιτείας θεωρεί ότι αυτή προκάλεσε τον θάνατο του εμβρύου. Αντιθέτως, η γυναίκα που την πυροβόλησε είναι ελεύθερη.

Το περιστατικό είχε συμβεί τον περασμένο Δεκέμβριο, αναφέρει ο Guardian. Η 27χρονη Μάρσι Τζόουνς πυροβολήθηκε με πέντε σφαίρες κατά τη διάρκεια καβγά με άλλη γυναίκα έξω από κατάστημα στο Μπέρμινγχαμ της Αλαμπάμα.

Στη γυναίκα που είχε ανοίξει πυρ απαγγέλθηκαν αρχικά κατηγορίες, ωστόσο, στη συνέχεια αποσύρθηκαν και απαγγέλθηκαν κατά της Τζόουνς, η οποία τέθηκε την Τετάρτη υπό κράτηση. Η εγγύηση ορίστηκε σε 50.000 δολάρια. Αν καταδικαστεί η Τζόουνς είναι αντιμέτωπη με κάθειρξη 20 ετών!

Οι Αρχές για να κατηγορήσουν την Τζόουνς «πάτησαν» πάνω στο ότι αυτή άρχισε τον καβγά, αλλά και σε νόμο τύπου «stand your ground» που υπό προϋποθέσεις απαλλάσσει όσους υπερασπίζονται τον εαυτό τους ακόμη και με όπλα.

«Το έμβρυο εξαρτάται από τη μητέρα για να προστατευτεί από κάθε κακό, η οποία θα έπρεπε να μην μπλέκει σε αχρείαστους καβγάδες» είναι η (εξοργιστική) δικαιολογία των αστυνομικών Αρχών στην Αλαμπάμα.

Οι υπερασπιστές του δικαιώματος στην άμβλωση έσπευσαν αμέσως να υποστηρίξουν την Τζόουνς θεωρώντας ότι η περίπτωσή της εντάσσεται στην εκστρατεία κατά των αμβλώσεων που διεξάγεται στην Πολιτεία του αμερικανικού Νότου.

Η Αλαμπάμα υιοθέτησε τον περασμένο Μάιο νόμο που απαγορεύει την άμβλωση ακόμη και σε περίπτωση βιασμού ή αιμομειξίας και την εξισώνει με ανθρωποκτονία. (Επιτρέπεται μόνο σε περίπτωση σοβαρού κινδύνου στην υγεία της μητέρας). Αλλες 37 Πολιτείες, πέρα από την Αλαμπάμα, αναγνωρίζουν τα έμβρυα ως δυνητικά θύματα ανθρωποκτονίας.

Ο νόμος προβλέπεται να τεθεί σε ισχύ από τον Νοέμβριο. Ως τότε η εφαρμογή είναι σε αναστολή σε αναμονή της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που έχει νομιμοποιήσει την άμβλωση από το 1973.

Πριν ακόμη υιοθετηθεί ο νόμος στην Αλαμπάμα, γυναίκες που απέβαλαν λόγω τροχαίου ατυχήματος ή επειδή πήραν ναρκωτικά, αντιμετώπιζαν διώξεις, αποκάλυψε η Εθνική Ομοσπονδία Αμβλωσης (NAF), η οποία υποστηρίζει την πρόσβαση στην εκούσια διακοπή της κύησης.

Εκτός από την Αλαμπάμα, πολλές συντηρητικές πολιτείες ψήφισαν από την αρχή της χρονιάς νόμους που περιορίζουν την πρόσβαση στην άμβλωση. Ο στόχος τους είναι να δώσουν ένα κίνητρο στο Ανώτατο Δικαστήριο να εξετάσει εκ νέου αυτό το μείζον ζήτημα ενώ ποντάρουν τους στους νέους (συντηρητικούς) δικαστές που διόρισε ο Ντόναλντ Τραμπ για να ανατρέψουν την απόφαση του 1973.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...