320
|

Δημήτρης Καμπανάρος: Τα τελευταία λόγια του ιδιοκτήτη του γηροκομείου στον Αγιο Στέφανο

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2020, 09:43

Δημήτρης Καμπανάρος: Τα τελευταία λόγια του ιδιοκτήτη του γηροκομείου στον Αγιο Στέφανο

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2020, 09:43

«Με νίκησε ο κορονοϊός, δεν ήμουν καλός καπετάνιος».

Με τα λόγια αυτά, σε ιδιόχειρο σημείωμά του, ο Δημήτρης Καμπανάρος, ιδιοκτήτης του γηροκομείου στον Αγιο Στέφανο, όπου εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού (ανάμεσά τους και ο ίδιος), εξέφρασε τι τον ώθησε στην αυτοκτονία.

«Είμαι ένας αποτυχημένος. Δυσφήμησα το γηροκομείο. Δεν τα κατάφερα. Απέτυχα. Πλέον δεν θα με εμπιστευτεί ποτέ ξανά κανείς. Με νίκησε ο κορονοϊός. Κουράστηκα. Και μάλλον δεν ήμουν καλός καπετάνιος. Λάτρεψα τη δουλειά μου. Εκανα λάθος, κόλλησα κορονοϊό μετά από όλα αυτά…», έγραψε στο σημείωμα λίγο πριν προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα.

«Είχε υπερβολικό αίσθημα ευθύνης» δήλωσε συγκλονισμένος από την είδηση του θανάτου του Δημήτρη Καμπανάρου ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων, Στέλιος Προσαλίκας, που τον γνώριζε προσωπικά.

«Γνώριζα πάνω από 10 χρόνια τον άνθρωπο αυτό. Πήγα στη Μονάδα και πρώτη φορά στη ζωή μου… πήγα να λιποθυμήσω. Υπερβολικό αίσθημα ευθύνης του Δημήτρη. Αγαπούσε πολύ τη δουλειά του», είπε ο κ. Προσαλίκας, για να προσθέσει:

«Μιλάμε για ένα παιδί εξαίρετο, λάτρευε τους ηλικιωμένους. Και ήταν πολύ τυπικός. Ηταν η μοναδική μονάδα που έκανε οικειοθελή καραντίνα 2,5 μήνες. Οδηγούσε και είχε μάσκα κι από πάνω προσωπίδα. Δεν άντεξε ότι υπάρχει πιθανότητα να εκτεθεί. Ηταν τέτοιο το αίσθημα της ευθύνης».

Ο συναγερμός στο γηροκομείο ιδιοκτησίας του αυτόχειρα σήμανε τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, όταν εντοπίστηκαν τρία θετικά κρούσματα κορονοϊού – δύο εργαζόμενες και μία 87χρονη που ζει στη δομή.

Στο γηροκομείο φέρεται να είχαν γίνει τεστ στις 15 Οκτωβρίου, τα οποία βγήκαν όλα αρνητικά. Τέσσερις ημέρες μετά, ο 41 ετών ιδιοκτήτης προχώρησε, με δική του πρωτοβουλία, στη διενέργεια rapid tests, κατά την οποία ανιχνεύθηκαν τρία κρούσματα.

«Κατευθείαν πήραμε μοριακό για να το επιβεβαιώσουμε και ο ΕΟΔΥ έκανε τεστ σε όλους όσοι βρίσκονται στο γηροκομείο. Και οι τρεις ασθενείς είναι ασυμπτωματικοί», είχε πει στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με το Mega, στις 21 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν εκ νέου τεστ και, όπως διαπιστώθηκε, όλα ήταν αρνητικά, εκτός από του ιδιοκτήτη του γηροκομείου, το οποίο βγήκε θετικό. Την ίδια ημέρα ο Δημήτρης Καμπανάρος έδωσε τέλος στη ζωή του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...