172
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ενημερώνει την Τετάρτη για τα τελευταία δεδομένα αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού | ΕΡΤ

Χαρδαλιάς: Οι έξι περιοχές της χώρας όπου λαμβάνονται νέα μέτρα

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2020, 19:30
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ενημερώνει την Τετάρτη για τα τελευταία δεδομένα αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού
|ΕΡΤ

Χαρδαλιάς: Οι έξι περιοχές της χώρας όπου λαμβάνονται νέα μέτρα

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2020, 19:30

Τις αποφάσεις της Επιτροπής Επιδημιολόγων ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με αυτές, λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου από τις 6 το πρωί της Παρασκευής, μπαίνουν πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα και συγκεκριμένα αλλάζουν κατηγορία επικινδυνότητας στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας οι:

  • Καστοριά: Επίπεδο 4 (αυξημένου κινδύνου)
  • Ιωάννινα: Επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης) και επανεκτίμηση σε τρεις μέρες
  • Βοιωτία, Λάρισα, Σέρρες και Θεσσαλονίκη: Επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης)

Δείτε εδώ αναλυτικά τι μέτρα ισχύουν από το πρωί της Παρασκευής σε αυτές τις περιοχές.

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και παρακολουθούμε με επιμέλεια την αλλαγή των δεδομένων και με μοναδικό κριτήριο της προστασίας της δημόσιας υγείας», είπε ο κ. Χαρδαλιάς στο πλαίσιο της ανακοίνωσης.

Ο ίδιος τόνισε ότι τα επόμενα 24ωρα είναι ιδιαίτερα σημαντικά για να βάλουμε φρένο στην έξαρση του κορονοϊού και θα πρέπει να τηρούμε τους κανόνες.

Μάλιστα απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες, να λάβουν σοβαρά τα μέτρα προστασίας και να τηρούν τους κανόνες κοινωνικής απόστασης, να φορούν τη μάσκα τους και επίσης να είναι σχολαστικοί με το πλύσιμο των χεριών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...