539
Ο εκλιπών Δημήτρης Καμπανάρος |

Αυτοκτόνησε ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου με τα κρούσματα στον Αγιο Στέφανο

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2020, 16:10
Ο εκλιπών Δημήτρης Καμπανάρος
|

Αυτοκτόνησε ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου με τα κρούσματα στον Αγιο Στέφανο

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2020, 16:10

Τέλος στη ζωή του έδωσε ο Δημήτρης Καμπανάρος, ιδιοκτήτης του γηροκομείου στον Αγιο Στέφανο, όπου εντοπίστηκαν τρία κρούσματα κορονοϊού, δύο σε εργαζομένους και ένα σε μία τρόφιμο του ιδρύματος.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1, πρόκειται για αυτοκτονία, καθώς δίπλα στον 41 ετών ιδιοκτήτη του γηροκομείου βρέθηκε ιδιόχειρο σημείωμα.

Ο Δημήτρης Καμπανάρος είχε διαγνωστεί και ο ίδιος θετικός στον κορονοϊό έπειτα από rapid test που έκανε, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε επιβαρυνθεί η ψυχολογική του κατάσταση με τα κρούσματα στον οίκο ευγηρίας.

Σε δηλώσεις του πριν από μία ημέρα στο ίδιο κανάλι, ο Δημήτρης Καμπανάρος είχε επιβεβαιώσει ότι ο ΕΟΔΥ είχε έρθει στον οίκο ευγηρίας του Αγίου Στεφάνου για τεστ στις 16 Σεπτεμβρίου και όλοι -τρόφιμοι και μέλη του προσωπικού- ήταν αρνητικοί.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ κλήθηκε εκ νέου από τον ίδιο και μετέβη στο γηροκομείο για rapid tests την προηγούμενη Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, από τα οποία βγήκε θετικό το δείγμα μιας εργαζομένης.

«Κατευθείαν πήραμε μοριακό για να το επιβεβαιώσουμε και ο ΕΟΔΥ έκανε τεστ σε όλους όσοι βρίσκονται στο γηροκομείο»,  είχε πει και κατά τον δεύτερο έλεγχο διαπιστώθηκαν τα άλλα δύο κρούσματα (η ηλικιωμένη τρόφιμος και η δεύτερη εργαζόμενη).

Σε δηλώσεις του στο Mega και αναφερόμενος στα τεστ κορονοϊού και στην προστασία των ηλικιωμένων στα ιδρύματα, είχε παραδεχθεί ότι οι κρατικές υπηρεσίες είχαν κάνει εξετάσεις στο δικό του το ίδρυμα μόνο μία φορά τους τελευταίους έξι μήνες (από τον περασμένο Μάρτιο).

«Τα τεστ αυτά αποτελούν υποχρέωση του κράτους. Δεν θα έπρεπε να κάνουμε τα τεστ ιδίοις πόροις δύο φορές τον μήνα», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ποιος ήταν ο Δημήτρης Καμπανάρος

Ο δρ Δημήτρης Καμπανάρος ήταν ιδιοκτήτης του πρότυπου ιδρύματος «Νέα Θάλπη» στον Αγιο Στέφανο και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ενωσης Μονάδας Ηλικιωμένων.

Σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Τμήμα Παιδαγωγικής – Φιλοσοφίας – Ψυχολογίας (ΦΠΨ, κατεύθυνση Ψυχολογίας).

Το 2001 συνέχισε τις σπουδές του στον κλάδο της Γεροντολογίας στη Γερμανία, στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, αποκτώντας μεταπτυχιακό (2001-2003) και διδακτορικό τίτλο σπουδών (2003-2006 – υποτροφία του Κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης).

Το 2002 έλαβε το βραβείο DAAD για τον αλλοδαπό φοιτητή με την καλύτερη ακαδημαϊκή επίδοση σε συνδυασμό με κοινωνική προσφορά στους ηλικιωμένους από τον Δήμο της Χαϊδελβέργης.

«Πάντα ήθελα να προσφέρω τις γνώσεις μου και τον εαυτό μου στο να βελτιώνω τη ζωή των ηλικιωμένων, έμπρακτα και όχι θεωρητικά. Ετσι επέστρεψα στην Ελλάδα το 2006 και δημιούργησα τη Μονάδα Φροντίδας και Αποθεραπείας “Νέα Θάλπη” στον Aγιο Στέφανο Αττικής», είχε πει ο ίδιος.

Από το 2010 μέχρι το 2014 κατείχε τη θέση του ειδικού συμβούλου κοινωνικής πολιτικής στον Δήμο Ηλιούπολης και το 2012 ο Δήμος Ηλιούπολης, χάρη στην προσφορά του, απέσπασε το Πανελλήνιο Βραβείο Ενεργού Γήρανσης και Διαγενεακής Αλληλεγγύης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Από το 2012 μέχρι χθες, υλοποιούσε με τη ΜΚΟ «50και Ελλάς» ένα πρόγραμμα, στο πλαίσιο του οποίου περισσότεροι από 6.000 συμπολίτες μας άνω των 50 ετών έχουν διδαχθεί βασικές γνώσεις χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών και tablet.

Από το 2014 εργαζόταν ως ειδικός σύμβουλος στο Κοινωφελές Ιδρυμα «ΤΙΜΑ», το οποίο χρηματοδοτεί προγράμματα που αφορούν την κάλυψη πρωτογενών αναγκών για ηλικιωμένους, πάντα με γνώμονα την αρχή της ουσιαστικότητας και της βιωσιμότητας.

Από το 2014 και μετά είχε διατελέσει Ταμίας της Πανελλήνιας Ενωσης των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Το 2020 είχε συμπληρώσει τις σπουδές του με ένα πτυχίο από το City College, Διεθνές Παράρτημα του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ στην Αγγλία, αποκτώντας τον τίτλο Executive MBA στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...