402
Ολα έτοιμα για το Φόρουμ, από την 1η μέχρι τις 4 Μαρτίου 2018 | delphiforum.gr

Delphi Economic Forum 2018: Η επόμενη ημέρα για τις τράπεζες

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2018, 16:18
Ολα έτοιμα για το Φόρουμ, από την 1η μέχρι τις 4 Μαρτίου 2018
|delphiforum.gr

Delphi Economic Forum 2018: Η επόμενη ημέρα για τις τράπεζες

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2018, 16:18

Πώς μπορούν η Ελλάδα και τα λοιπά κράτη-μέλη να οδηγηθούν σταδιακά σε ένα βιώσιμο και αξιόπιστο τραπεζικό σύστημα, αφήνοντας πίσω τους τις επιπτώσεις της κρίσης;

Οι μακροοικονομικές προοπτικές της ΕΕ, τα τεστ αντοχής, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και ο στόχος για μείωση των «κόκκινων δανείων», αναμένεται να συζητηθούν διεξοδικά στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που θα πραγματοποιηθεί για τρίτη συνεχή χρονιά, από 1 έως 4 Μαρτίου, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Στο πλαίσιο αυτό, η επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού της ΕΚΤ Danièle Nouy θα ανοίξει τον κύκλο ομιλιών, προκειμένου να αναλύσει τις ευκαιρίες, τις προκλήσεις, αλλά και το στοίχημα της επόμενης μέρας για τα ευρωπαϊκά τραπεζικά ιδρύματα.

Eμφαση θα δοθεί στις προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής και στις προτάσεις για το μέλλον της Νομισματικής Ενωσης με γνώμονα τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, με ομιλητές τον πρώην Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, αλλά και πρόεδρο του εποπτικού συμβουλίου της βουλγαρικής Postbank Γιώργο Προβόπουλο, τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank και πρόεδρο της Ενωσης Ελλήνων Τραπεζιτών Νικόλαο Καραμούζη, τον CEO της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστο Μεγάλου, τον πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας Κώστα Μιχαηλίδη, τον πρόεδρο της Ενωσης Ελλήνων Τραπεζιτών στη Μεγάλη Βρετανία Αντώνη Ντατζόπουλο, αλλά και τον Βασίλη Αντωνιάδη – Διευθύνων Σύμβουλο και Επικεφαλής της Boston Consulting Group. Στο πάνελ συμμετέχουν ο Hans-Helmut Kotz – Resident Fellow στο Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών στα Πανεπιστήμια Harvard και Cambridge και ο καθηγητής Οικονομικών και συνεργάτης – ερευνητής του Bruegel Zsolt Darvas.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ξεχωριστή και σημαντική συζήτηση για το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων με τη συμμετοχή των: Παύλου Μυλωνά, Αναπληρωτή Διευθύνων Σύμβουλου της Εθνικής Τράπεζας και του Γιώργου Γεωργακόπουλου, Ανώτερου Γενικού Διευθυντή της Τράπεζας Πειραιώς. Τη συζήτηση πλαισιώνουν οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι των εταιρειών διαχείρισης δανείων Cepal και Hoist αλλά και της doBank.

To Οικονομικό Φόρουμ Δελφών αποτελεί το πλέον γόνιμο πεδίο διαλόγου μεταξύ καταξιωμένων προσωπικοτήτων του πολιτικού, ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού κόσμου, με στόχο την ανταλλαγή ιδεών, τη διαμόρφωση προτάσεων και την ανάπτυξη θέσεων σχετικών με τους μακροπρόθεσμους στόχους της Ελλάδας, προκειμένου να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις προκλήσεις του αύριο, θέτοντας ως στόχο τη διαμόρφωση μιας βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης.

Στην 4ήμερη εκδήλωση θα συμμετέχουν περισσότεροι από 350 ομιλητές, οι οποίοι θα συζητήσουν 50 θέματα καίριας σημασίας για τη μακροπρόθεσμη στρατηγική της χώρας.

Για το πλήρες πρόγραμμα και τους ομιλητές, καθώς και για πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή στο Delphi Economic Forum, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.delphiforum.gr ή τη σελίδα στο Facebook.