261
|

Ο Μπουτάρης εξηγείται για το «Μακεδονία», τον Γκάλη και το… πρωινό ξύπνημα

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2018, 15:06

Ο Μπουτάρης εξηγείται για το «Μακεδονία», τον Γκάλη και το… πρωινό ξύπνημα

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2018, 15:06

Υστερα από τις πολλές αντιδράσεις που υπήρξαν για τις αναφορές του περί μετονομασίας του αεροδρομίου «Μακεδονία», ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης προέβη σε μια ανασκευή, κάνοντας λόγο για παρερμηνεία των δηλώσεών του.

Ο κ. Μπουτάρης υποστήριξε ότι οι δηλώσεις του το βράδυ της Δευτέρας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου παρερμηνεύτηκαν εκ των υστέρων και εξήγησε ότι κανείς από τους συμβούλους της αντιπολίτευσης δεν αντέδρασε όταν ανέφερε τον σκεπτικισμό του σχετικά με τα ονόματα του αεροδρομίου της πόλης και του σταθμού των ΚΤΕΛ.

«Στη χθεσινή κουβέντα που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο, παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου από ένα σύνολο πραγμάτων που είπα με αφορμή τη συζήτηση για το Μακεδονικό. Παρερμηνεύτηκαν όσα είπα, πάρθηκε ένα κομματάκι από όσα είπα. Επιπλέον πρέπει να τονίσω ότι όταν ελέχθη αυτό, ήταν όλοι οι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης και δεν αντέδρασαν», είπε ο κ. Μπουτάρης.

Οσον αφορά τις δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ με τις οποίες σε κάποιο σημείο της συνέντευξης φάνηκε να προτείνει το αεροδρόμιο «Μακεδονία» να μετονομασθεί σε «Νίκος Γκάλης«, ο κ. Μπουτάρης εξήγησε:

«Κοιμόμουν και μου πέταξαν ένα πράγμα. Με μπέρδεψε. Δεν είπα ποτέ για αλλαγή του ονόματος “Μακεδονία”, ένα προβληματισμό ανέφερα. Όσο αφορά το όνομα του Νίκου Γκάλη, είπα ένα όνομα γιατί είναι διεθνής προσωπικότητα, γιατί η Θεσσαλονίκη είναι μπασκετομάνα και είναι ο μοναδικός Έλληνας που έχει μπει στο hall of fame. Δεν προτείνω και δεν πρότεινα αλλαγή του ονόματος».

Η αλήθεια είναι ότι ένας από τους πολιτικούς που επέκριναν τον κ. Μπουτάρη για αυτές του τις δηλώσεις, ο Κώστας Αχ. Καραμανλής σχολίασε πως ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ήταν μάλλον αγουροξυπνημένος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...