880
|

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2018: Μεγαλύτερο και πιο διεθνές

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2018, 17:02

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2018: Μεγαλύτερο και πιο διεθνές

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2018, 17:02

Με τη συμμετοχή 250 σημαντικών προσωπικοτήτων, από 18 και πλέον χώρες, θα πραγματοποιηθεί -από τις 1 έως τις 4 Μαρτίου, στους Δελφούς- το τρίτο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Την έναρξη του Φόρουμ θα κηρύξει o Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Από τις συμμετοχές που ανακοινώθηκαν, επιβεβαιώνεται ο διεθνής χαρακτήρας και η σημασία που έχει αποκτήσει το Φόρουμ εντός και εκτός συνόρων. Οι προσωπικότητες που συμμετέχουν από κάθε κλάδο της οικονομίας, της πολιτικής και του ακαδημαϊκού χώρου είναι πραγματικά εντυπωσιακές και υπόσχονται ένα τετραήμερο ουσιαστικών, υψηλού επιπέδου ζυμώσεων με παράλληλες συνεδρίες σε 4 χώρους και 7 αίθουσες.

Από τους 250 και πλέον ομιλητές ξεχωρίζουν τα ονόματα της προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Daniele Nouy, της αναπληρωτή Γενικής Γραμματέως του ΝΑΤΟ Rose Gottemoeller, του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Κλάους Ρέγκλινγκ και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Werner Hoyer.

Αναμένεται οριστική επιβεβαίωση για τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ενώ έχουν επιβεβαιώσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας και πλήθος υπουργών. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται επίσης και οι τοποθετήσεις των Αντώνη Σαμαρά, Κώστα Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου. Ουσιαστική θα είναι και η συμμετοχή του επιχειρηματικού κόσμου αφού έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους οι επικεφαλής των σημαντικότερων επιχειρηματικών ομίλων της χώρας και των περισσοτέρων συστημικών τραπεζών.

Στις συζητήσεις θα καταθέσουν τις απόψεις τους και οι μεγαλύτερες δεξαμενές σκέψεις του κόσμου οι οποίες συμμετέχουν με υψηλόβαθμους εκπροσώπους, ενώ από φέτος διεθνείς οργανισμοί, όπως η Παγκόσμια Τράπεζα, συμμετέχουν ως σύμβουλοι προγράμματος.

Είναι η πρώτη φορά που στην Ελλάδα θα βρεθούν μαζί τόσες πολλές διεθνείς προσωπικότητες κύρους και επιρροής με στόχο την ανάλυση των διεθνών τάσεων στην πολιτική, την οικονομία και την επιχειρηματικότητα, την αξιολόγηση των επιπτώσεων τους και τη σκιαγράφηση ενός ρεαλιστικού πλαισίου στόχων και δράσεων για την Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Από τις θεματικές δεν απουσιάζουν και καθαρά εθνικά θέματα όπως η ανάγκη για δομικές μεταρρυθμίσεις και για την ανάπτυξη στρατηγικών, που θα οδηγήσουν σε ένα βιώσιμο, κοινωνικά δίκαιο μοντέλο διακυβέρνησης.

Την έναρξη του Φόρουμ θα κηρύξει o Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος
Την έναρξη του Φόρουμ θα κηρύξει (όπως και πέρυσι) o Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος

Η ετήσια συνδιάσκεψη διοργανώνεται από την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία Οικονομικό Φόρουμ Δελφών. Μέλη και υποστηρικτές του Φόρουμ είναι εταιρείες, οργανισμοί και φορείς, που συμμερίζονται το όραμα για έναν ειλικρινή, αποδοτικό διάλογο, ο οποίος θα ενεργοποιήσει το διανοητικό κεφάλαιο εντός και εκτός της χώρας, θα μετατρέψει τη γνώση σε καινοτόμες και εξωστρεφείς δραστηριότητες και θα συμβάλλει στην ενδυνάμωση της θέση της χώρας στο παγκόσμιο πολιτικό γίγνεσθαι. To Φόρουμ διοργανώνεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Δελφών.

Μεταξύ των διακεκριμένων προσωπικοτήτων που θα συμμετάσχουν με ομιλίες τους στο φετινό Φόρουμ των Δελφών περιλαμβάνονται και οι εξής:

Daniele Nouy (Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας), Δημήτρης Αβραμόπουλος (Επίτροπος ΕΕ σε θέματα Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας), Rose Gottemoeller (Αν. Γενικός Γραμματέας, ΝΑΤΟ), Dr. Werner Hoyer (Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων), Γιάννης Δραγασάκης (Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης), Corey Lewandowski (πρώην διευθυντής προεκλογικής καμπάνιας του Προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump), Ευάγγελος Μυτιληναίος (Πρόεδρος του Ομίλου Mytilineos Holdings), Declan Costello (επικεφαλής της αποστολής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα), Ευάγγελος Βενιζέλος (Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης 2013-5), Timothy Garton Ash (καθηγητής ευρωπαϊκών σπουδών, Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης), Γεώργιος Δερτιλής (Διευθυντής Σπουδών στην Ecole des Hautes Etudes en Science Sociales, Παρίσι), Klaus Regling (επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας) Αντώνης Σαμαράς (Πρωθυπουργός της Ελλάδος, 2012-2015), Θεόδωρος Φέσσας (Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών-ΣΕΒ), Κυριάκος Μητσοτάκης (Aρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας), Γεώργιος Προβόπουλος (Διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος, 2008-14), Dr. Pedro Sanchez (Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην Ισπανία, 2014-6), Μαργαρίτης Σχοινάς (Επικεφαλής Eκπρόσωπος Tύπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση), Κωνσταντίνος Σημίτης (Πρωθυπουργός της Ελλάδος, 1996-2004), Νίκος Παππάς (Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής της Ελλάδος), Ιωάννης Στουρνάρας (Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος), Χρήστος Στυλιανίδης, (Ευρωπαίος Επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και την Διαχείριση Κρίσεων), Martin Wolf (επικεφαλής οικονομικών θεμάτων, Financial Times), Γιώργος Παπανδρέου (Πρωθυπουργός της Ελλάδος 2009-2011), Rob Wainwright (εκτελεστικός διευθυντής της Europol), Αλέξης Χαρίτσης (Αν. Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης), Cheng Li (Διευθυντής του Κέντρου για την εξωτερική πολιτική της Κίνας, Brookings Institute), Alice Gast (Πρόεδρος του Imperial College του Λονδίνου).

Το λεπτομερές πρόγραμμα του 3ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών – με περισσότερες επιβεβαιώσεις ομιλητών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ελληνική Κυβέρνηση – θα ανακοινωθεί στις αρχές Φεβρουαρίου.

Το 3ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών αναμένεται να παρακολουθήσουν περισσότεροι από 1.500 σύνεδροι μεταξύ των οποίων στελέχη επιχειρήσεων, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι διπλωματικών αποστολών και εκπρόσωποι ΜΜΕ από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι ακόλουθοι φορείς έχουν συνεργασθεί για την ολοκλήρωση του προγράμματος

Παγκόσμια Τράπεζα (The World Bank)
DG Regio/ European Commission
Cass Business School
European Leadership Network
Hellenic Observatory (London School of Economics)
Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής (ΙΔΙΣ)
Endeavor Greece
διαΝΕΟσις
Το Δίκτυο
Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων
Ένωση Εκδοτών Διαδικτύου
The People’s Trust
Δίκτυο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (SDSN Greece)

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φόρουμ Δελφών

Συμεών Γ. Τσομώκος- Πρόεδρος
Γιάννης Θωμάτος- Αντιπρόεδρος
Παναγιώτης Μπερνίτσας- Μέλος
Ιωάννης Σαρακάκης- Μέλος
Ιωάννης Τρίκαρδος- Μέλος
Στέλλα Σ. Τσομώκου- Μέλος
Λίλα Βόγλη- Μέλος

H Συμβουλευτική Επιτροπή του Φόρουμ των Δελφών

Βασίλης Αντωνιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος, The Boston Consulting Group
Γεώργιος Δουκίδης, Καθηγητής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Νίκος Ευθυμιάδης, Πρόεδρος, Ραιδεστός Ευθυμιάδης Όμιλος Αγροτεχνολογίας
Κωνσταντίνος Φίλης, Διευθυντής Σπουδών, Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων
Οδυσσέας Κυριακόπουλος, Επίτιμος Πρόεδρος ΣΕΒ
Ελευθερία Μαμιδάκη, Διευθύνουσα Σύμβουλος, Mamidoil-Jetoil
Παναγιώτης Πικραμμένος, πρώην Πρωθυπουργός
Αθανάσιος Πλατιάς, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πειραιά
Πλούταρχος Σακελλάρης, Καθηγητής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...