293
Ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης | Intimenews/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Δανέλλης: Το Ποτάμι θα ψηφίσει ομόθυμα τη Συμφωνία των Πρεσπών (αλλά δύο δεν θα ψηφίσουν)

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2018, 11:59
Ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης
|Intimenews/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Δανέλλης: Το Ποτάμι θα ψηφίσει ομόθυμα τη Συμφωνία των Πρεσπών (αλλά δύο δεν θα ψηφίσουν)

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2018, 11:59

Τι σημαίνει ομόθυμα στο Ποτάμι; Σύμφωνα με τον Σπύρο Δανέλλη, βουλευτή του κόμματος, σημαίνει τέσσερις στους έξι, όχι ακριβώς ομόθυμα αλλά τέλος πάντων, Ποτάμι είναι αυτό. Ο βουλευτής Ηρακλείου εμφανίστηκε το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ και ρωτήθηκε για το πώς η κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού θα κινηθεί όταν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών προς επικύρωση στη Βουλή.

Ο κ. Δανέλλης είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση καθώς θεωρείται από αυτούς που συνομιλούν με τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν είναι λίγοι εκείνοι που τον εμφανίζουν ως μελλοντικό υποψήφιο του κυβερνώντος κόμματος για τη δημαρχεία στο Ηράκλειο Κρήτης, κάτι που ο ίδιος χλιαρά διαψεύδει.

Σε ερώτηση λοιπόν εάν το Ποτάμι θα ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας ακόμα και αν δεν την ψηφίσει ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος, ο βουλευτής Ηρακλείου ξεκαθάρισε ότι οι βουλευτές του κόμματος του θα την ψηφίσουν.

«Η απόφασή μας να στηριχθεί η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν ομόθυμη από την πρώτη στιγμή», εξήγησε και είπε ότι στα νομοσχέδια που είναι στον αξιακό κώδικα του Ποταμιού, το κόμμα τα έχει ψηφίσει χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στηρίζει την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Επειτα όμως , ο κ. Δανέλλης παραδέχτηκε ότι δύο από τους έξι βουλευτές του Ποταμιού, οι Γρηγόρης Ψαριανός και Γιώργος Αμυράς «έχουν διαχωρίσει τη θέση τους» και δεν θα ψηφίσουν. Αρα τη Συμφωνία των Πρεσπών θα τη στηρίξουν οι εξής τέσσερις: Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Μαυρωτάς, Σπύρος Λυκούδης και ο ίδιος…

Ο κ. Δανέλλης δικαιολόγησε την στάση των βουλευτών του Ποταμιού υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, λέγοντας ότι είναι σχεδόν γραμμή τους ότι δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί στους Σκοπιανούς να λέγονται «Μακεδόνες» αφού το θέλουν.

Η συμφωνία πρόκειται να έλθει στη Βουλή άνευ απροόπτου στις αρχές του 2019, αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες από την πλευρά της ΠΓΔΜ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...