211
Καταστροφές σε πόλη της περιοχής Ντογκάλα, στο βόρειο τμήμα της νήσου Σουλαουέζι | Antara Foto/Muhammad Adimaja/ via REUTERS

Πάνω από 1.200 οι νεκροί του σεισμού και του τσουνάμι στην Ινδονησία!

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2018, 10:46
Καταστροφές σε πόλη της περιοχής Ντογκάλα, στο βόρειο τμήμα της νήσου Σουλαουέζι
|Antara Foto/Muhammad Adimaja/ via REUTERS

Πάνω από 1.200 οι νεκροί του σεισμού και του τσουνάμι στην Ινδονησία!

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2018, 10:46

Στην αναθεώρηση προς τα πάνω του αριθμού των νεκρών από τον σεισμό και το τσουνάμι της Παρασκευής προχώρησαν οι Αρχές στην Ινδονησία, χωρίς ακόμη να έχουν φτάσει σωστικά συνεργεία σε όλες τις πληγείσες περιοχές.

Η υπηρεσία για τη διαχείριση εκτάκτων αναγκών ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι νεκροί ανέρχονται πλέον σε 1.234. Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 844 νεκρούς.

Μόλις σήμερα ανακοινώθηκε ότι εντοπίστηκαν δεκάδες παιδιά νεκρά όταν η εκκλησία όπου βρίσκονταν καταπλακώθηκε από τόνους λάσπης.

Η σεισμική δόνηση με μέγεθος 7,5 βαθμών σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη νήσο Σουλαουέζι.

Ιδιαίτερα χτυπήθηκε η παραθαλάσσια πόλη Πάλου, στην οποία όχι μόνο κατέρρευσαν πολλά κτίρια αλλά υπήρξαν πολύ μεγάλες ζημιές από το τσουνάμι.

Η πόλη στάθηκε άτυχη λόγω και της γεωγραφίας της καθώς βρίσκεται στον μυχό ενός κόλπου που τον κατέκλυσε το παλιρροϊκό κύμα.

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό θυμάτων σε περιοχές όπου η πρόσβαση είναι πολύ δύσκολη εξαιτίας και των καταστροφών στο οδικό δίκτυο μετά τον σεισμό.

Η κυβέρνηση της Ινδονησίας έχει κάνει διεθνή έκκληση για βοήθεια λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε τρόφιμα, πόσιμο νερό και καύσιμα.

Χθες Δευτέρα έγινε ακόμη γνωστό ότι έχει δοθεί εντολή να ετοιμαστούν μαζικοί τάφοι όπου εναποτίθενται οι νεκροί για να μην υπάρξει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία αλλά και για θρησκευτικούς λόγους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...