319
Ρίτα Γουίλσον και Τομ Χανκς σε πρόσφατη δημόσια εμφάνισή τους. Η ελληνικής καταγωγής Γουίλσον διέψευσε ότι ο σύζυγός της θα τιμηθεί στο ΚΠΙΣΝ | Reuters

Ενοχλημένοι οι Τομ Χανκς & Ρίτα Γουίλσον με τα περί βράβευσης από το ΚΠΙΣΝ για την Αντίπαρο

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2018, 11:19
Ρίτα Γουίλσον και Τομ Χανκς σε πρόσφατη δημόσια εμφάνισή τους. Η ελληνικής καταγωγής Γουίλσον διέψευσε ότι ο σύζυγός της θα τιμηθεί στο ΚΠΙΣΝ
|Reuters

Ενοχλημένοι οι Τομ Χανκς & Ρίτα Γουίλσον με τα περί βράβευσης από το ΚΠΙΣΝ για την Αντίπαρο

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2018, 11:19

Ηταν και αυτό πολύ ωραίο νέο για να είναι αληθινό. Αλλά είναι να απορείς πώς τόσοι και τόσοι έσπευσαν να το υιοθετήσουν ως πραγματική είδηση: ότι δήθεν ο Τομ Χανκς θα τιμηθεί –και μάλιστα σε λίγες ημέρες, το Σάββατο– σε τελετή στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος επειδή, μαζί με την ελληνικής καταγωγής σύζυγό του Ρίτα Γουίλσον, «δώρισαν» ένα εκατoμμύριο ευρώ για την ανασκαφή στον αρχαιολογικό χώρο στο Δεσποτικό της Αντιπάρου.

Μάλιστα ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Τάκης Χατζής το έγραψε την Κυριακή στο Twitter βάζοντας και τη σχετική ετικέτα #TomHanks.

H «είδηση», που ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο, έκανε τον συνήθη γύρο του Διαδικτύου και αναπαρήχθη από διάφορους ενημερωτικούς ιστοτόπους. Ταίριαζε άλλωστε με το γεγονός ότι το ζευγάρι διατηρεί εξοχικό στην Αντίπαρο.

Τελικά την διέψευσε η ίδια η Ρίτα Γουίλσον, με ένα μήνυμά της –επίσης στο Twitter– στο οποίο μάλιστα είχε επισημάνει το fake της ανάρτησης του Τάκη Χατζή.

 

«Προς όλους τους αγαπητούς Ελληνες φίλους μου, αυτή η ιστορία είναι ψεύτικη. Ο Τομ Χανκς και εγώ δεν έχουμε ιδέα ποιο είναι αυτό το άτομο. Ο Τομ δεν θα παρευρεθεί σε καμία εκδήλωση και ούτε εμείς έχουμε κάνει κάποια δωρεά για αυτούς τους σκοπούς. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι άνθρωποι ποστάρουν κάτι αναληθές. ΚΠΙΣΝ μήπως να τσέκαρες τι συμβαίνει;», ανέφερε χαρακτηριστικά εγκαλώντας το ΚΠΙΣΝ.

Το πρωί της Τρίτης ο Τάκης Χατζής απολογήθηκε για την ανάρτησή του με το εξής μήνυμα:

Τέλος, εξέδωσε ανακοίνωση και το ΚΠΙΣΝ κάνοντας λόγο για «κατασκευασμένη είδηση». Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση ανέφερε:

«Με έκπληξη διαβάσαμε δημοσιεύματα στον Τύπο καθώς και το tweet της κας Ρίτα Γουίλσον σχετικά με επικείμενη βράβευση του ηθοποιού Tom Hanks από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, κάτι που διαψεύδουμε κατηγορηματικά καθώς πρόκειται για κατασκευασμένη είδηση. Επιπλέον, ουδέποτε εκδώσαμε σχετική ανακοίνωση όπως ανακριβώς αναφέρει μερίδα του Τύπου.

Τα παραπάνω δεν έχουν βεβαίως καμία σχέση με την εκτίμηση που τρέφουμε προς τον σπουδαίο αυτόν ηθοποιό και την προσφορά του».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...