687
Από αριστερά: Ο Ρίτενχάουζ πριν από την επίθεσή του, ποζάροντας με όπλο προ μερικών εβδομάδων και την ώρα της επίθεσης |

Aυτός ο 17χρονος ακροδεξιός αιματοκύλισε το Ουισκόνσιν

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2020, 18:57
Από αριστερά: Ο Ρίτενχάουζ πριν από την επίθεσή του, ποζάροντας με όπλο προ μερικών εβδομάδων και την ώρα της επίθεσης
|

Aυτός ο 17χρονος ακροδεξιός αιματοκύλισε το Ουισκόνσιν

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2020, 18:57

Ήθελε, όπως είπε, να «προστατέψει ανθρώπους και επιχειρήσεις».

Όμως, αντί γι’ αυτό, κατέληξε να πυροβολεί με ένα ημιαυτόματο τουφέκι κατά των διαδηλωτών, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άτομα, 26 και 36 χρόνων και να τραυματιστεί ένα τρίτο, το οποίο, ευτυχώς για το ίδιο, διέφυγε από τον κίνδυνο.

Ο 17χρονος Κάιλ Ρίτενχάουζ συνελήφθη και κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση (πρώτου βαθμού) που διέπραξε κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων της Τρίτης στην πόλη Κενόσα του Ουισκόνσιν.

Οι διαδηλώσεις ήρθαν σαν απάντηση στην παρολίγον δολοφονία του 29χρονου Τζέικομπ Μπλέικ από αστυνομικούς, αλλά μέλη παραστρατιωτικών οργανώσεων προγραμμάτισαν αντισυγκέντρωση κατά των διαδηλώσεων του κινήματος Black Lives Matter και τότε ξέσπασαν τα βίαια επεισόδια.

Ωστόσο η δράση του 17χρονου (εγνωσμένα) ακροδεξιού αποδεικνύει ένα πράγμα: ότι οι ένοπλοι αντι-διαδηλωτές έχουν καταστεί συνηθισμένο φαινόμενο στις ΗΠΑ, όπου οι νόμοι περί οπλοκατοχής χαρακτηρίζονται από πολύ μεγαλύτερη χαλαρότητα σε σχέση με τον υπόλοιπο πλανήτη.

Παρακάτω το βίντεο των ανθρωποκτονιών του 17χρονου (προσοχή, σκληρές εικόνες):

«Πριν πάρει το όπλο του για να επιτεθεί στους διαδηλωτές στην Κενόσα του Ουισκόνσιν την Τρίτη, όπου φέρεται να σκότωσε δύο άτομα και να τραυμάτισε σοβαρά έναν τρίτο, ο 17χρονος Κάιλ Ρίτενχαουζ φαίνεται πως θαύμαζε εμμονικά ένα πράγμα: την αστυνομία», σχολιάζει σχετικά η Washington Post.

Έχοντας μεγαλώσει στα βόρεια προάστια του Σικάγου, ο 17χρονος ακολουθούσε τις δυνάμεις της αστυνομίας σε βοηθητικούς ρόλους, ενώ τα προφίλ του στα κοινωνικά δίκτυα είναι πλημμυρισμένα από το σύνθημα «Blue Lives Matter» – μια αναφορά στο γνωστό σύνθημα Black Lives Matter, το οποίο αναφέρεται στην αξία της ζωής των αστυνομικών, καλώντας σε ενίσχυση της ελευθερίας κινήσεων τους, στο όνομα της προστασίας τους.

Υπάρχουν βίντεο στα οποία ο νεαρός εμφανίζεται σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του Τραμπ, αλλά και φωτογραφίες του, στις οποίες ποζάρει με όπλα.

Όπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, οι γείτονες της περιοχής στην οποία ζούσε κάνουν λόγο για έναν έφηβο που εγκατέλειψε το σχολείο και λάμβανε μέρος σε προγράμματα δοκίμων δύο αστυνομικών τμημάτων της περιοχής του, αντιμετωπίζοντας τους αστυνομικούς ως προσωπικούς του ήρωες.

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων αυτών, οι συμμετέχοντες συνοδεύουν αστυνομικούς σε περιπολίες και σε εκπαίδευση με όπλα, σύμφωνα με την Washington Post -εξ ου και η ικανότητα του 17χρονου με τα όπλα.

(Και ένα ακόμη βίντεο του δολοφονικού περιστατικού από άλλη λήψη (προσοχή, σκληρές εικόνες):

Πρόσφατα, ο Ρίτενχάουζ εργάστηκε ως ναυαγοσώστης, όμως απολύθηκε τον Μάρτιο.

Λίγες εβδομάδες αργότερα ήταν παρών σε προεκλογική συγκέντρωση του Τραμπ, από όπου και ανάρτησε βίντεο από την πρώτη σειρά, στο TikTok, σύμφωνα με το Buzzfeed News.

Εκτός από το υλικό από την προεκλογική συγκέντρωση, το προφίλ του Ρίτενχάουζ στο Facebook είναι σχεδόν ολοκληρωτικά αφιερωμένο στις τιμητικές αναρτήσεις για την αστυνομία.

Μάλιστα, το 2018 είχε επιχειρήσει να συγκεντρώσει χρήματα μέσω του Facebook για μια ΜΚΟ που όπως σημείωνε «έχει στόχο την ενίσχυση της σχέσης μεταξύ των αστυνομικών και των κοινοτήτων τις οποίες αυτοί υπηρετούν».

Ο 17χρονος είχε δώσει και συνέντευξη στο ενημερωτικό σάιτ The Daily Caller, λίγο πριν ανοίξει πυρ!

Στη συνέντευξή του έλεγε μεταξύ άλλων:

«Άνθρωποι τραυματίζονται και δουλειά μας είναι να προστατεύσουμε τις περιουσίες μας, δουλειά μου είναι να βοηθήσω τον κόσμο. Αν δω κάποιον τραυματισμένο τρέχω να τον βοηθήσω. Γι’ αυτό έχω το όπλο μου, για να μπορώ να προστατεύσω τον εαυτό μου. Έχω μαζί μου μέχρι και κουτί πρώτων βοηθειών».

Ο Ρίτενχάουζ είναι υπερβολικά μικρός σε ηλικία για να μπορεί να οπλοφορεί στο Ουισκόνσιν, όπως αναφέρει η Tribune, όμως οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στην περιοχή δεν επιχείρησαν να τον σταματήσουν, τόσο πριν όσο και μετά την επίθεση.

Μάλιστα, σε βίντεο αστυνομικοί σε τεθωρακισμένο όχημα εμφανίζονται να προσφέρουν στον ίδιο και σε άλλους νερό και να τους λένε ότι εκτιμούν την παρουσία τους στο σημείο.

Η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ φρόντισε να κρατήσει αποστάσεις τόσο από τον ίδιο τον Ρίτενχάουζ όσο και από το βίντεο του, με τον εκπρόσωπό της Τιμ Μέρτοου να δηλώνει στο The Post ότι ο ο πρόεδρος των ΗΠΑ «έχει καταδικάσει κάθε μορφή βίας επανειλημμένως και με συνέπεια».

«Αυτός ο άνθρωπος δεν είχε καμία σχέση με την καμπάνια μας και στηρίζουμε πλήρως την Αστυνομία για την άμεση δράση της για αυτή την υπόθεση», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...