244
Η σκηνή των επιθέσεων των ισλαμιστριών τρομοκρατισσών αμέσως μετά το μακελειό | PEEWEE C. BACUNO via REUTERS

«Μαύρες χήρες» σκόρπισαν θάνατο με τις… ευλογίες του Χαλιφάτου

Protagon Team Protagon Team 26 Αυγούστου 2020, 21:01
Η σκηνή των επιθέσεων των ισλαμιστριών τρομοκρατισσών αμέσως μετά το μακελειό
|PEEWEE C. BACUNO via REUTERS

«Μαύρες χήρες» σκόρπισαν θάνατο με τις… ευλογίες του Χαλιφάτου

Protagon Team Protagon Team 26 Αυγούστου 2020, 21:01

Γυναίκες ζωσμένες εκρηκτικά σκόρπισαν τον θάνατο πολύ μακριά από τις παραδοσιακές περιοχές δράσης των τζιχαντιστών, στις Φιλιππίνες.

Πιθανολογείται ότι πίσω από τις δύο πρόσφατες εκρήξεις που έγιναν σε αυτή τη μακρινή μας χώρα, και σκότωσαν στρατιωτικούς κυρίως, όμως και πολίτες, κρύβονται γυναίκες-μέλη οργανώσεων που συνδέονται με το διαβόητο Ισλαμικό Κράτος το οποίο συνετρίβη στη Μέση Ανατολή και εκδιώχτηκε από τη Συρία.

Η διπλή βομβιστική επίθεση αυτής της εβδομάδας άφησε πίσω της 15 νεκρούς και 78 τραυματίες στην πόλη Τζόλο, στο νοτιοδυτικό τμήμα της ασιατικής νησιωτικής χώρας.

Το τρομοκρατικό έγκλημα αποδίδεται στην ισλαμιστική οργάνωση Αμπού Σαγιάφ, και σαν κίνητρο λογίζεται η εκδίκηση για την εξόντωση άλλων ισλαμιστών, από τον στρατό, τον περασμένο μήνα.

Οι ισλαμίστριες καμικάζι ανατινάχθηκαν μέρα μεσημέρι σε επιθέσεις αυτοκτονίας την περασμένη Δευτέρα, χρησιμοποιώντας και μία μοστοσικλέτα.

Η μοτοσικλέτα που χρησιμοποιήθηκε στη διπλή επίθεση (PEEWEE C. BACUNO via REUTERS)

Στρατιωτικοί παράγοντες των Φιλιππίνων αποδίδουν τις πράξεις των τζιχαντιστριών σε εκδίκηση αλλά και σε απόγνωση, επειδή η απήχηση των τζιχαντστών εκεί έχει εκμηδενιστεί: «Ηθελαν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι εξακολουθούν να υπάρχουν». Λέγεται ότι ο εξοντωθείς, το προηγούμενο διάστημα, αρχηγός των ντόπιων τζιχαντιστών ήταν ο ηγέτης του «παραρτήματος» του Ισλαμικού Κράτους στις Φιλιππίνες.

Γενικώς, στην περιοχή οι τζιχαντιστές έχουν εντείνει τις επιθέσεις αυτοκτονίας εισάγοντας… τεχνογνωσία από τη Μέση Ανατολή ήδη από το 2018. Συνεπικουρούνται δε από άλλους φανατικούς ισλαμιστές, που ήρθαν από την Αίγυπτο και από το Μαρόκο. Οι στόχοι τους είναι συνήθως καθολικές εκκλησίες και βάσεις των δυνάμεων ασφαλείας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...