191
Η εικόνα που έβλεπε ο δράστης του μακελειού από το παράθυρο της σουίτας του | EPA/LAS VEGAS METRO POLICE DEPARTMENT / HANDOUT

Αποζημίωση 735 εκατ. δολαρίων στα θύματα του μακελειού στο Λας Βέγκας

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2019, 12:23
Η εικόνα που έβλεπε ο δράστης του μακελειού από το παράθυρο της σουίτας του
|EPA/LAS VEGAS METRO POLICE DEPARTMENT / HANDOUT

Αποζημίωση 735 εκατ. δολαρίων στα θύματα του μακελειού στο Λας Βέγκας

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2019, 12:23

Τα θύματα του μακελειού στο Λας Βέγκας το 2017, όπου ένας άνδρας σκότωσε 58 ανθρώπους κατά τη διάρκεια συναυλίας, συμφώνησαν με την εταιρεία που κατέχει το ξενοδοχείου όπου έγινε η επίθεση, στην καταβολή αποζημίωσης.

Η MGM Resorts, ιδιοκτήτρια του Mandalay Bay Hotel, καλείται να καταβάλει 735 με 800 εκατομμύρια δολάρια. Το τελικό ποσό θα εξαρτηθεί από τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών και θα καταβληθεί μέχρι το τέλος του 2020.

Τα θύματα μήνυσαν την MGM για αμέλεια γιατί ο δράστης είχε καταφέρει να μεταφέρει στη σουίτα του περίπου 20 βαλίτσες γεμάτες όπλα και χιλιάδες σφαίρες.

Την 1 Οκτωβρίου 2017,  ο 64χρονος Στίβεν Πάντοκ που είχε νοικιάσει δύο σουίτες στον 32ο όροφο, άνοιξε πυρ κατά του πλήθους σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας μουσικής κάντρι.

Εκτιμάται ότι πυροβόλησε πάνω από 1.000  φορές αφήνοντας 58 νεκρούς και 422 τραυματίες ενώ άλλοι 800 τραυματίστηκαν στις στιγμές πανικού που ακολούθησαν. Στη συνέχεια ο Πάντοκ αυτοκτόνησε.

Τα κίνητρά του παραμένουν -και μάλλον θα μείνουν για πάντα- άγνωστα.

Η επίθεση παραμένει η πλέον πολύνεκρη στην ιστορία των ΗΠΑ.

Οδήγησε μάλιστα στην απαγόρευση των bump stocks, ένα πρόσθετο εξάρτημα που μπορούσε να κάνει τις καραμπίνες να λειτουργούν σαν αυτόματα όπλα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...