362
Ο Πάντοκ ενήργησε μόνος και αυτοκτόνησε πριν τον συλλάβουν | news.sky.com

Ποτέ δεν θα μάθουμε τι έκανε τον μακελάρη του Λας Βέγκας να σκοτώσει 58 ανθρώπους

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2019, 13:30
Ο Πάντοκ ενήργησε μόνος και αυτοκτόνησε πριν τον συλλάβουν
|news.sky.com

Ποτέ δεν θα μάθουμε τι έκανε τον μακελάρη του Λας Βέγκας να σκοτώσει 58 ανθρώπους

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2019, 13:30

Καμία ένδειξη για τα κίνητρα του Στέφεν Πάντοκ, που την 1η Οκτωβρίου 2017 σκότωσε από το δωμάτιο του ξενοδοχείου στο Λας Βέγκας του 58 θεατές συναυλίας, δεν κατάφερε να βρει η έρευνα του FBI.

Επειτα από ένα και πλέον έτος, η έρευνα κλείνει με αναπάντητο το μεγάλο ερώτημα: τι οδήγησε αυτόν τον άνθρωπο να αρχίσει να πυροβολεί στα τυφλά κατά του πλήθους;

Ηταν γνωστός στα καζίνο του Λας Βέγκας σαν χαρτοπαίκτης που έπαιζε μεγάλα ποσά, άρα ήταν επιθυμητός πελάτης και τα ξενοδοχεία. Για αυτό είχε νοικιάσει μια σουίτα στον 32ο όροφο του Mandalay Bay και  – χωρίς να υποψιαστεί κάτι το προσωπικό – είχε μεταφέρει όπλα και σφαίρες που χρησιμοποίησε τη μοιραία βραδιά κατά του κοινού της συναυλίας.

Μέσα σε 11 λεπτά έριξε πάνω από 1.000 σφαίρες τραυματίζοντας εκατοντάδες άτομα, πέρα βέβαια από όσα σκότωσε. Τα όπλα του τα κατείχε νόμιμα, ανέφεραν αργότερα οι Αρχές.

Ο Πάντοκ αυτοπυροβολήθηκε λίγο πριν τον βρουν οι αστυνομικοί. Δεν άφησε σημείωμα ούτε κάποιο άλλο κείμενο με τη μορφή μανιφέστου που θα ξεκαθάριζε τα κίνητρά του.

Το FBI σημειώνει σαν απλώς πιθανό κίνητρο να την επιθυμία του  Πάντοκ να ακολουθήσει τα εγκληματικά βήματα του πατέρα του που ήταν ληστής τραπεζών και ήταν στη λίστα του FBI με τους πλέον καταζητούμενους εγκληματίες.

Ο Πάντοκ είχε αυτή τη θέα προς τον χώρο της συναυλίας μπροστά από την εξέδρα (EPA/LAS VEGAS METRO POLICE DEPARTMENT / HANDOUT)

Η ανάλυση από το ειδικό τμήμα του FBI για την συμπεριφορά των εγκληματιών περιγράφει τον Πάντοκ σαν μοναχικό άνδρα με επιδεινούμενη σωματική και ψυχική υγεία. Είχε κοινά χαρακτηριστικά με άλλους εγκληματίες που οφείλονται σε πληθώρα προσωπικών θεμάτων, σε άγχος και προβλήματα διαπροσωπικών σχέσεων.

Οι ειδικοί του FBI εκτιμούν εντέλει ότι «η απόφασή του να σκοτώσει ανθρώπους  ενώ διασκέδαζε ήταν συνεπής με την προσωπικότητά του». Ωστόσο, χωρίς να υπάρχει καμία ένδειξη για κίνητρα, οι λόγοι που οδήγησαν τον Πάντοκ ίσως μείνουν για πάντα στο σκοτάδι.

Αυτό που είχε στο μυαλό του ήταν να κάνει τη μέγιστη δυνατή ζημιά και να μείνει ένα διαβόητο όνομα, εξηγούν από το FBI και προσθέτουν ότι έδρασε μόνος και πέθανε από το ίδιο του το χέρι χωρίς να θέλει να μάθουν οι άλλοι τι σκεφτόταν ο ίδιος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...