305
Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράφει τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα λίγο πριν οδηγηθεί στο νοσοκομείο | Nikos Libertas / SOOC

Από τον ανασχηματισμό στο νοσοκομείο ο Αλέξης Τσίπρας

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2018, 11:51
Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράφει τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα λίγο πριν οδηγηθεί στο νοσοκομείο
|Nikos Libertas / SOOC

Από τον ανασχηματισμό στο νοσοκομείο ο Αλέξης Τσίπρας

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2018, 11:51

Τα δικά του προβλήματα φαίνεται ότι είχε ο Αλέξης Τσίπρας την προηγούμενη εβδομάδα και ενώ όλοι σχολίαζαν τις αποφάσεις του για τον ανασχηματισμό και την είσοδο του Φώτη Κουβέλη στο κυβερνητικό σχήμα. Ο Πρωθυπουργός μεταφέρθηκε στο Ευγενίδειο νοσοκομείο, καθώς υπέφερε από κάκωση στη λεκάνη.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», το πρόβλημα ήταν ένα οίδημα στην περιοχή της λεκάνης. Η συγκεκριμένη κάκωση συναντάται συχνά σε αθλητές και μαραθωνοδρόμους.

Το δημοσίευμα αναφέρει: «Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε μετά τον ανασχηματισμό της περασμένης εβδομάδας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Οχι λόγω άγχους από τις αλλαγές στην κυβέρνησή του αλλά επειδή, όπως φαίνεται, τον ταλαιπωρεί ένα ιδιαίτερο θέμα υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τον πρύτανη του ΕΚΠΑ, Θάνο Δημόπουλο, επισκέφτηκε το Ευγενίδειο Θεραπευτήριο την περασμένη Τετάρτη αργά το απόγευμα μετά τον ανασχηματισμό.

Ο λόγος ήταν, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, η αναζήτηση ύπαρξης οστικού οιδήματος στην περιοχή της λεκάνης. Πρόκειται για ένα είδος κάκωσης που συναντάται συχνά σε αθλητές και μαραθωνοδρόμους.

Για να διερευνηθεί η ύπαρξη ή όχι της κάκωσης αυτής από το Ευγενίδειο επισκέφτηκε το «Αιγινήτειο», που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής, στην απέναντι πλευρά του δρόμου, και το οποίο διαθέτει μαγνητικό τομογράφο που εξυπηρετεί και το Ευγενίδειο. Η μαγνητική τομογραφία είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες η πιο ακριβής διαγνωστική εξέταση για το οστικό οίδημα.

Το οίδημα αυτό είναι ιδιαίτερα δύσκολο να εντοπιστεί, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται αρκετά οι ασθενείς. Παράγοντες που υπολογίζονται στα αίτια του οστικού οιδήματος και καταγμάτων κοπώσεως είναι η οστεοπενία και η οστεοπόρωση, καθώς και διατροφικές διαταραχές όπως κακή απορρόφηση του ασβεστίου ή έλλειψη βιταμίνης D3.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μαγνητική δεν φέρεται να έδειξε κάτι, με τον πρωθυπουργό να αποχωρεί από το νοσοκομείο. Σημειώνεται ότι το καλοκαίρι ο Αλέξης Τσίπρας είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση κήλης στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο».

Να θυμίσουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφθεί το Ευγενίδειο νοσοκομείο και τον Ιούλιο του 2017 προκειμένου να υποβληθεί σε εγχείρηση κήλης.