344
Καμμένος αγορεύων, Τσίπρας σκεπτόμενος... | SOOC

Από τον Βασ. Παπαδόπουλο, (μέσω Τσίπρα) στον newcomer Τζον Σφακιανάκη

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2017, 17:59
Καμμένος αγορεύων, Τσίπρας σκεπτόμενος...
|SOOC

Από τον Βασ. Παπαδόπουλο, (μέσω Τσίπρα) στον newcomer Τζον Σφακιανάκη

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2017, 17:59

Και ξαφνικά στην υπόθεση της πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία μπήκε -δια στόματος μάλιστα του ίδιου του Πρωθυπουργού- ένα νέο πρόσωπο (εκτός του περιβόητου Βασίλειου Παπαδόπουλου). Αλλος ένας άγνωστος, σύμβουλος, μεσάζων, ενδιάμεσος, διαμεσολαβητής, ποιος ξέρει τι, μπήκε στο κάδρο της υπόθεσης που έφερε στη Βουλή όλο το υπουργικό συμβούλιο και τους βουλευτές.

Το όνομά του, Τζον (αν και αρχικά ακούστηκε Ζορζ)  Σφακιανάκης, από το Ηράκλειο Κρήτης όπως μας πληροφόρησε ο κ. Τσίπρας. Και αυτός, όπως διευκρινίστηκε, σύμφωνα με επίσημα τηλεγραφήματα του υπουργείου Εξωτερικών λειτουργεί, λέει, ως επίσημος εκπρόσωπος του βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας. Υπερασπιστική λογική του τύπου «δείξε μου τον ενδιάμεσό σου, να σου πω ποιος είσαι»! Βασικό συμπέρασμα της υπερασπιστικής γραμμής για Καμμένο δηλαδή, είναι ότι υπάρχει κι άλλος έλληνας εκπρόσωπος του βασιλείου, άρα ο Παπαδόπουλος δεν είναι μεσάζων (αλλά νόμιμος πληρεξούσιος) και η συμφωνία με τους Σαουδάραβες  είναι -τεκμηριωμένα πια- διακρατική…

Ο Πρωθυπουργός όμως το πήγε ένα βήμα παραπέρα, αφού όπως είπε, αυτό που ο ίδιος κατάφερε να μάθει για τον κ. Σφακιανάκης ήταν ότι διετέλεσε σύμβουλος αποκρατικοποίησεων του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

«Ενας Ελληνας άλλος ενδιάμεσος ο οποίος στην καλύτερη περίπτωση ήθελε να βρει καλύτερη τιμή για την σαουδαραβική πλευρά. Είναι στην διάθεσή σας να διαβάσετε τα ειδικού χειρισμού έγγραφα. Με τις πομφόλυγες σας! Γιατί ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη αγαπάει και το νοικοκύρη. Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο, μπορεί να είναι εντιμότατος. Το ποιος είναι αυτός να ψάξετε να τον βρείτε εσείς. Το μόνο που βρήκα είναι ότι ήταν σύμβουλος αποκρατικοποιήσεων το 2011 στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου», ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας.

Ο ισχυρισμός αυτός όμως, διαψεύστηκε κατηγορηματικά από τον ίδιο το πρώην υπουργό: «Γιατί εκτίθεται έτσι ο Πρωθυπουργός στη Βουλή; Κανένας Σφακιανάκης δεν ήταν σύμβουλος ιδιωτικοποιήσεων το 2011. Η γνωστή λάσπη στον ανεμιστήρα…», σχολίασε σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Στο θέμα αναφέρθηκε κατά την δευτερολογία του και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν ξέρω ποιος είναι ο κ. Σφακιανάκης, αλλά η επίκληση του ονόματος και του ρόλου του, το μόνο που αποδεικνύει είναι ότι υπάρχουν μεσάζοντες και ότι ο κ. Παπαδόπουλος δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας μεσάζων, παρατήρησε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...