697
O κ. Μητσοτάκης στο βήμα της Βουλής | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Μήπως σας εκβιάζει ο Καμμένος ότι θα ρίξει την κυβέρνηση;

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2017, 15:47
O κ. Μητσοτάκης στο βήμα της Βουλής
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Μήπως σας εκβιάζει ο Καμμένος ότι θα ρίξει την κυβέρνηση;

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2017, 15:47

Στην ανάδειξη των ευθυνών του κυβερνητικού διδύμου -Τσίπρα, Καμμένου- εστίασε στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι ο Πρωθυπουργός αναγκάστηκε να έρθει στο κοινοβούλιο για να υπερασπιστεί τον κυβερνητικό του εταίρο.

Σε οποιαδηποτε άλλη χώρα ο Πρωθυπουργός θα είχε καθαιρέσει τον υπουργό Άμυνας, σχολίασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι ο κ. Τσίπρας επέλεξε δύο φορές τον κ. Καμμένο για κυβερνητικό του εταίρο. Αναρωτήθηκε δε αν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τον εκβιάζει πως θα ρίξει την κυβέρνηση, αν απομακρυνθεί.

«Τώρα που σας βλέπω μαζί, δίπλα – δίπλα, η αλήθεια είναι ότι ταιριάζετε… Αυτό που σας έφερε κοντά είναι τυχοδιωκτισμός, τα ψέματα, η αλαζονεία, η ροπή στη χυδαιότητα. Με απλά λόγια το ήθος του ενός ταίριαξε με το ήθος του άλλου… Αλλά όπως ήρθατε μαζί με τον κ. Καμμένο, μαζί θα φύγετε. Μην κολακεύετε άσκοπα και δημόσια τον εαυτό σας, κ. Τσίπρα. Είστε δεμένος χειροπόδαρα με τον κ. Καμμένο», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του κ. Μητσοτάκη που παρατήρησε:

«Και μόνο η επιλογή του κ. Τσίπρα να παραβρίσκεται εδώ επιβεβαιώνει τη σοβαρότητα αυτής της σκοτεινής υπόθεσης που συζητάμε σήμερα. Γιατί ο κ. Τσίπρας είναι εδώ γιατί οφείλει πρωτίστως να υπερασπιστεί τον εαυτό του».

254981
O Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα της Βουλής με φόντο τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο

Χωρίς Καμμένο ο κ. Τσίπρας θα χάσει την πλειοψήφία, από την άλλη χωρίς Τσίπρα ο κ. Καμμένος μένει απροστάτευτος, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό είπε: «Δεν είστε δεμένος στο κατάρτι ως σύγχρονος Οδυσσέας, αλλά δεμένος χειροπόδαρα με τον κ. Καμμένο και οι μόνες Σειρήνες που ακούτε είναι αυτές της εξουσίας».

Αναφερόμενος στην υπόθεση της πώλησης του πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «δεν είναι η πρώτη φορά που ο ελληνικός λαός βλέπει να εμφανίζονται μεσάζοντες στο υπουργείο Αμυνας. Ο κ. Τζοχατζόπουλος σήμερα είναι στην φυλακή. Εξ ου και το 2011 απαγορεύτηκε η δραστηριοποίηση οποιουδήποτε μεσάζοντα σε αγοραπωλησίες πολεμικού υλικού, αλλά εσείς τους επαναφέρατε. Είστε το ίδιο με τον κ. Τσοχατζόπουλο σε ό,τι αφορά τους μεσάζοντες και το περίφημο ηθικό σας πλεονέκτημα έχει γίνει πια το πιο σύντομο ανέκδοτο της πολιτικής», τόνισε προς τους δύο κυβερνητικούς εταίρους ο αρχηγός της ΝΔ.

«Η Ελλάδα δεν είναι τσιφλίκι σας. Ελέγχεστε από νόμους. Η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της όσο κι αν έχετε επιχειρήσει να τη χειραγωγήσετε και να την εξευτελίσετε. Το δήθεν ηθικό σας πλεονέκτημα, ακόμη ένας μύθος σας, κατέρρευσε. Πλεόνασμα θράσους έχετε και τίποτα άλλο», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης κατά την τοποθέτησή του και πρόσθεσε:

«Ο άνθρωπος που επιλέξατε ως συναρχηγό σας, όταν δεν υβρίζει χυδαία τους πολιτικούς του αντιπάλους ή δεν εκτονώνεται με μετρητά στα καζίνο του Λονδίνου, αποδεικνύεται πλέον ότι ντιλάρει οβίδες και βόμβες στις Αραβικές χώρες με τη βοήθεια μεσαζόντων».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ απηύθυνε έξι συγκεκριμένα ερωτήματα προς τον Πρωθυπουργό καλώντας τον να απαντήσει:

Ερώτημα 1o: Γιατί ενώ η Βουλή είχε εγκρίνει μια συμφωνία πώλησης κυβέρνησης με κυβέρνηση για πώληση αμυντικού υλικού στην Σαουδική Αραβία, εμπλέξατε έναν μεσάζοντα; Για ποιο λόγο χρειάζονταν μεσάζοντες όταν απαγορεύονται ρητά από το νομοθετικό πλαίσιο του 2011;

Ερώτημα 2o: Γιατί υπεγράφη η συμφωνία με τον συγκεκριμένο μεσάζοντα που από το 2014 ενέχεται σε σοβαρές παραβάσεις & του έχει επιβληθεί πρόστιμο από τις ελληνικές αρχές, τη στιγμή που η πρεσβεία μας στο Ριάντ είχε ενημερώσει ότι ο συγκεκριμένος δεν εκπροσωπεί την Σαουδική Αραβία;

Ερώτημα 3o: Υπάρχει ή δεν υπάρχει συμφωνία; Αν υπάρχει γιατί δεν έχουν πιστωθεί στα ταμεία 66 εκατομμύρια ευρώ. Αν δεν υπάρχει ποιος έχει την ευθύνη που χάθηκαν 66 εκατομμύρια ευρώ; 

Ερώτημα 4o: Γιατί δεν ενημερώσατε τη Βουλή για την ύπαρξη μεσάζοντα, του διαβόητου Βασίλη Παπαδόπουλου; #vouli

Ερώτημα 5o: Η Βουλή έχει συμφωνήσει να πωληθούν 300.000 βλήματα και οι Σαουδάραβες ενδιαφέρονται μόνο για 100.000. Που θα πήγαιναν τα υπόλοιπα 200.000 βλήματα; Σε ποιες τσέπες θα πήγαιναν τα λεφτά από την πώληση αυτών των βλημάτων;   

Ερώτημα 6ο: Έχει επιχειρήσει και άλλες δουλειές με το ελληνικό Δημόσιο επί ημερών σας ο κ. Παπαδόπουλος; Τον γνωρίζετε τελικά ή δεν τον γνωρίζετε; 

«Αντί, λοιπόν κ. Τσίπρα, να πετάτε, και πάλι την μπάλα στην εξέδρα, απαντήστε μας για τις business του κ. Καμμένου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας», είπε ο κ. Μητσοτάκης ρίχνοντας το γάντι στον Πρωθυπουργό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...