255
Η Τασία Χριστοδουλοπούλου επιλέχθηκε να προεδρεύσει στην αρχή της συζήτησης στη Βουλή | INTIMENEWS

Τα δύο χρονόμετρα της Τασίας Χριστοδουλοπούλου

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2017, 16:03
Η Τασία Χριστοδουλοπούλου επιλέχθηκε να προεδρεύσει στην αρχή της συζήτησης στη Βουλή
|INTIMENEWS

Τα δύο χρονόμετρα της Τασίας Χριστοδουλοπούλου

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2017, 16:03

H επιστράτευση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου ως προεδρεύουσας της Βουλής στην κρίσιμη συζήτηση για την υπόθεση του Πάνου Καμμένου είχε φαίνεται δύο στόχους.

Ο πρώτος έγινε σαφής όταν ανέβηκε στο βήμα ο Κωνσταντίνος Τασούλας, πρώτος επερωτών βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Η κυρία Χριστοδουλοπούλου ανέλαβε τον ρόλο της δασκάλας και ενημέρωσε ότι όποιος υπερβαίνει τον χρόνο της πρωτολογίας δεν θα έχει δικαίωμα δευτερολογίας. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε το χρονόμετρο και τον κανονισμό, στερώντας κατ’ ουσίαν από τους βουλευτές το δικαίωμα να αντικρούσει τις όποιες απαντήσεις και όποιους ισχυρισμούς του υπουργού Αμυνας.

Τυπικά η κυρία Χριστοδουλοπούλου είχε το δίκιο με το μέρος της, άλλωστε είναι γνωστό ότι είναι υπέρμαχος των διαδικασιών – που πάντα βολεύουν την Αριστερά όταν οι καταστάσεις δυσκολεύουν. Αλλά μιλάμε για μια Βουλή που φρόντισε να αναβάλει δύο φορές τη συγκεκριμένη συζήτηση και που η πρόσβαση των βουλευτών στα επίμαχα έγγραφα για την υπόθεση έχει περιοριστεί με αποφάσεις και απειλές.

Αλλά ακόμα και αν δεχτούμε ότι η κυρία Χριστοδουλοπούλου είναι μια τυπολάτρης και δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς, πώς δικαιολογείται η στάση της ως κομματικό στέλεχος;

Ενώ για ώρα επέμενε στην αυστηρή τήρηση του κανονισμού, δεν μπόρεσε στο τέλος να συγκρατηθεί και ενώ προήδρευε ακόμη του Σώματος εκδηλώσει ως κλασικό κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγο προτού κατεβεί από τη θέση της για να αντικατασταθεί από τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και ενώ έκλεινε την ομιλία του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, λέγοντας ότι η επόμενη Βουλή θα εξετάσει τις δραστηριότητες και τις ευθύνες του κ. Καμμένου, υπαινισσόμενος διώξεις και ειδικά δικαστήρια, η κυρία Χριστοδουλοπούλου σχολίασε: «Ναι, φοβηθήκαμε»…

Πολύ τυπολάτρης η Τασία…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...