238
Το διάσημο ξενοδοχείο «Κάρλτον» στις Κάννες πέρυσι είχε μείνει κλειστό - φέτος ευελπιστούν ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα | REUTERS/Eric Gaillard/File Photo

Αναβάλλεται για τον Ιούλιο το Φεστιβάλ των Καννών

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2021, 19:48
Το διάσημο ξενοδοχείο «Κάρλτον» στις Κάννες πέρυσι είχε μείνει κλειστό - φέτος ευελπιστούν ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα
|REUTERS/Eric Gaillard/File Photo

Αναβάλλεται για τον Ιούλιο το Φεστιβάλ των Καννών

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2021, 19:48

Το Φεστιβάλ των Καννών, το μεγαλύτερο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου, που παραδοσιακά διεξάγεται τον Μάιο, φέτος αναβάλλεται λόγω της πανδημίας για τον Ιούλιο, ανακοίνωσαν την Τετάρτη οι διοργανωτές.

«Όπως ανακοινώθηκε το περασμένο φθινόπωρο, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών έδωσε στον εαυτό του τη δυνατότητα να τροποποιήσει τις ημερομηνίες διεξαγωγής, σύμφωνα με την εξέλιξη της παγκόσμιας υγειονομικής κατάστασης. Ως εκ τούτου, το αρχικά προγραμματισμένο για τις 11 έως τις 22 Μαΐου 2021 Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί από την Τρίτη 6 Ιουλίου έως το Σάββατο 17 Ιουλίου 2021», υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Πέρυσι, το 2020, με την πανδημία σε έξαρση σε όλη την Ευρώπη, το Φεστιβάλ δεν διεξήχθη καθόλου. Οι διοργανωτές δεν θέλησαν να καταφύγουν στη λύση του εικονικού φεστιβάλ, που δοκίμασαν άλλες εκδηλώσεις.

Πληροφορίες για την μετάθεση της ημερομηνίας υπήρχαν από τις αρχές του Ιανουαρίου, ανέφερε το Deadline, καθώς ο αρχικός σχεδιασμός για τον Μάιο φαίνονταν όλο και πιο δύσκολο να πραγματοποιηθεί.

Ενώ όμως ο εμβολιασμός προχώρα στις δυτικές χώρες φέρνοντας μία αίσθηση κανονικότητας, κρίθηκε ότι τον Μάιο θα ήταν πολύ νωρίς για να διεξαχθεί κανονικά το φεστιβάλ. Ττον Ιούνιο και στις αρχές Ιουλίου στις Κάννες θα διοργανωθούν άλλες σημαντικές εκδηλώσεις (όπως το διαφημιστικό φεστιβάλ), οπότε θα ήταν δύσκολο να πραγματοποιηθεί το ίδιο χρονικό διάστημα και το φεστιβάλ κινηματογράφου το οποίο προσελκύει περί τους 200.000 επισκέπτες.

Από την άλλη πλευρά, θα ήταν δύσκολο να πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο ή το Σεπτέμβριο γιατί θα συνέπιπτε με τα φεστιβάλ της Βενετίας και του Τορόντο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...