567
Ο καθ΄ομολογίαν δράστης της άγριας δολοφονίας | Facebook

Την βίασε και την πέταξε στη σπηλιά – ο βασανιστικός θάνατος της αμερικανίδας βιολόγου στο Μάλεμε

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουλίου 2019, 14:08
Ο καθ΄ομολογίαν δράστης της άγριας δολοφονίας
|Facebook

Την βίασε και την πέταξε στη σπηλιά – ο βασανιστικός θάνατος της αμερικανίδας βιολόγου στο Μάλεμε

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουλίου 2019, 14:08

Συγκλονιστικά στοιχεία για την άγρια δολοφονία της αμερικανίδας βιολόγου Σουζάν Ιτον, έδωσε στη δημοσιότητα η ηγεσία της Αστυνομίας στην Κρήτη σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων.

Οπως ανακοινώθηκε επισήμως, ο καθ’ ομολογίαν δράστης (γιος ιερέα και πατέρας δύο παιδιών) βίασε την 60χρονη Αμερικανίδα πριν την σκοτώσει και ακολούθως την πέταξε στη σπηλιά όπου εντοπίστηκε η σορός της, για να κρύψει τα ίχνη.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Κρήτης, Νίκος Λαγουδάκης, κατά τη νεκροψία διαπιστώθηκε ότι το θύμα έφερε σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης, πολλαπλά κατάγματα πλευρών και προσώπου, καθώς και κακώσεις στα χέρια.

Κατά το Cretalive, τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ΕΛ.ΑΣ. είναι ενδεικτικά για τον βασανιστικό τρόπο που πέθανε η Ιτον.

Συνελήφθη ο δολοφόνος της 60χρονης Αμερικανίδας Βιολόγου – Η συνέντευξη Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Geplaatst door ΧΑΝΙΑ LIVE TV op Dinsdag 16 juli 2019

Πιο συγκεκριμένα, ο 27χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης (φωτογραφία κάτω), το μεσημέρι της 2ας Ιουλίου, συνάντησε την 60χρονη, πεζή, κοντά στο Μνημείο Ευελπίδων στο Κολυμπάρι και τη χτύπησε με το αυτοκίνητό του για να την ακινητοποιήσει. Εκανε μάλιστα και όπισθεν για να την ξαναχτυπήσει. Αφού την άφησε αναίσθητη, στη συνέχεια την έβαλε στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του και την μετέφερε στη σπηλιά στο Μάλεμε όπου και την βίασε.

Με τη δήλωση της εξαφάνισης, η τοπική αστυνομία ξεκίνησε έρευνες για τον εντοπισμό της γυναίκας, ενώ λίγες ημέρες αργότερα, αστυνομικοί του Α.Τ Πλατανιά ενημερώθηκαν από ερασιτέχνες που ερευνούσαν σπήλαια για τον εντοπισμό της σορού της στο δαιδαλώδες γερμανικό καταφύγιο.

Οπως ανέφερε ο υποστράτηγος Λαγουδάκης, υπήρχαν σημάδια βίαιης πράξης και σεξουαλικής επίθεσης, ενώ κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε η σορός της άτυχης γυναίκας, εντοπίστηκαν ίχνη από ρόδα αυτοκινήτου.

Τα στοιχεία αυτά συνδυάστηκαν με υλικό από τις κάμερες και μαρτυρίες, με αποτέλεσμα να στενέψει ο κύκλος των υπόπτων και να γίνουν στοχευμένες προσαγωγές.

Ανάμεσά στους προσαχθέντες ήταν και ο 27χρονος ο οποίος κατά την εξέτασή του υπέπεσε σε αντιφάσεις και, τελικά, υπό το εύρος των αποδείξεων, δήλωσε την ενοχή του.

Τι κατέθεσε ο δράστης 

Οπως ανακοίνωσε η υπαστυνόμος Α’, Ελένη Παπαθανασίου «ο δράστης ισχυρίστηκε ότι το μεσημέρι της 2ας Ιουλίου εντόπισε τη θανούσα να κινείται πεζή, και έχοντας ως κίνητρο τη σεξουαλική της κακοποίηση τη χτύπησε δύο φορές με το αυτοκίνητο για να την ακινητοποιήσει. Στη συνέχεια, έχοντας εκείνη χάσει τις αισθήσεις της, την τοποθέτησε στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του και την μετέφερε στο φρεάτιο εξαερισμού του πολεμικού καταφυγίου όπου την απέρριψε, αφού προηγουμένως τη βίασε. Ακολούθως τοποθέτησε στο στόμιο παλέτα που προϋπήρχε και κατευθύνθηκε σε παρακείμενο νεκροταφείο όπου καθάρισε επιμελώς το πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου για να εξαφανίσει τυχόν ίχνη και πειστήρια που θα μπορούσαν να τον ενοχοποιήσουν».

Ο χρόνος θανάτου της άτυχης γυναίκας προσδιορίστηκε ως το μεσημέρι της 2ας Ιουλίου και το κίνητρο της δολοφονίας ήταν σεξουαλικό. Το πτώμα έφερε πολλαπλά κατάγματα πλευρών και προσώπου, καθώς και κακώσεις στα χέρια.

Πέρα από την ομολογία του δράστη, αναμένονται και τα επίσημα αποτελέσματα των εργαστηριακών και τοξικολογικών εξετάσεων

Στις επιχειρησιακές λεπτομέρειες για την εξιχνίαση της υπόθεσης, αναφέρθηκε και ο διευθυντής Ασφαλείας Χανίων, Πάρις Χινόπουλος, σύμφωνα με τον οποίο, ο δράστης εξεταζόμενος υποστήριξε ότι «προσπαθούσε να βρεί κάποιον για να συνευρεθεί ερωτικά μαζί του». Ωστόσο, ο κ. Χινόπουλος τόνισε ότι «επέλεξε τυχαία τη συγκεκριμένη γυναίκα».

Ο 27χρονος με την σε βάρος του δικογραφία αναμενόταν να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Χανίων, ενώ το αυτοκίνητο με το οποίο χτύπησε και μετέφερε την άτυχη γυναίκα εστάλη για εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν εμπλέκεται στην υπόθεση και άλλο πρόσωπο.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...