631
Δράστης και θύμα. Τα κίνητρα της δολοφονίας ήταν σεξουαλικά | Protagon

«Είμαι ηδονοβλεψίας» – τι είπε ο καθ’ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας της αμερικανίδας βιολόγου

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουλίου 2019, 09:20
Δράστης και θύμα. Τα κίνητρα της δολοφονίας ήταν σεξουαλικά
|Protagon

«Είμαι ηδονοβλεψίας» – τι είπε ο καθ’ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας της αμερικανίδας βιολόγου

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουλίου 2019, 09:20

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Μάλεμε από την ομολογία του 27χρονου κατοίκου της περιοχής για τη δολοφονία της 60χρονης Σούζαν Ιτον. Τα κίνητρα της ανθρωποκτονίας αποδείχθηκε πως ήταν σεξουαλικά και στα ίχνη του δράστη η αστυνομία οδηγήθηκε χάρη σε δύο στοιχεία: το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής, αλλά και την πολύ καλή γνώση της ευρύτερης περιοχής και ειδικά των σπηλαίων στο γερμανικό καταφύγιο που είχε ο 27χρονος Χανιώτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες επίσης, ίχνη από το αυτοκίνητό του είχαν βρεθεί στην περιοχή του γερμανικού καταφυγίου, όπου είχε μεταφέρει τη σορό της 60χρονης. Αυτό, σε συνδυασμό με τη σκιαγράφηση του προφίλ ενός ανθρώπου που γνώριζε πολύ καλά την περιοχή, έκλεισε από την πρώτη στιγμή τον κύκλο των υπόπτων.

Με το που βρέθηκε ενώπιον αστυνομικών για την διαδικασία της ανάκρισης, ο γιος ιερέα και πατέρας δύο παιδιών φέρεται να υπέπεσε και στην πρώτη μεγάλη αντίφαση.

Ενώ το αυτοκίνητό του έχει «συλληφθεί» από κάμερα ασφαλείας να κινείται στην περιοχή την ημέρα της εξαφάνισης της Αμερικανίδας, εκείνος ισχυρίστηκε ότι είχε να πάει εκεί περίπου έναν μήνα. Αμέσως οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι ο 27χρονος κάτι κρύβει.

Επίσης, το σημείο όπου βρέθηκε κρυμμένη η σορός της άτυχης βιολόγου (η σπηλιά στην περιοχή Πύργος Ψηλονέρου) μαρτυρούσε ότι αυτός που τη μετέφερε εκεί, ήταν άριστος γνώστης του δαιδαλώδους καταφυγίου του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στο τέλος της ανάκρισής του ο 27χρονος αναγκάστηκε να ομολογήσει. Οι αστυνομικοί που τον εξέτασαν ωστόσο, επιμένουν ότι «κάτι κρύβει και δεν λέει όλη την αλήθεια» και για το λόγο αυτό και συνεχίζουν την εξέτασή του, σε στενή επικοινωνία με τους ιατροδικαστές.

Σε κάθε περίπτωση οι απαντήσεις που έδωσε για το τι τον ώθησε να σκοτώσει την 60χρονη βιολόγο, όπως και η περιγραφή του εγκλήματος από τον ίδιο, προκαλούν ανατριχίλα.

«Κάποιες φορές με πιάνει κάτι και θέλω να κάνω κακό», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς. «Είμαι ηδονοβλεψίας» δήλωσε, εξηγώντας ότι στη θέα της 60χρονης ερεθίστηκε (επιβεβαιώνοντας έτσι την εκτίμηση των αστυνομικών ότι το κίνητρο της δολοφονίας ήταν σεξουαλικό).

Αρχικά είπε ότι την χτύπησε κατά λάθος με το αυτοκίνητό του, καθώς εκείνη περπατούσε μόνη της στον ερημικό δρόμο. Στη συνέχεια όμως φέρεται να είπε ότι την χτύπησε με το αυτοκίνητο δύο-τρεις φορές, «πάνω κάτω», στην άκρη του δρόμου.

Ακολούθως την έβαλε στο πορτ – μπαγκάζ του οχήματός του. Εκείνη όμως συνέχισε να παλεύει και να καλεί σε βοήθεια χτυπώντας τις λαμαρίνες. Τότε ο 27χρονος  σταμάτησε και τη μαχαίρωσε πολλές φορές για να την «εξουδετερώσει», όπως είπε.

Καθώς όμως η γυναίκα συνέχισε να φωνάζει και να καλεί σε βοήθεια, την έπνιξε με τα χέρια του.

Ενα ακόμα στοιχείο που φέρεται να «έδεσε» την υπόθεση για την Αστυνομία ήταν όπως προαναφέρθηκε το γεγονός ότι ο 27χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης  είχε εξερευνήσει το σπήλαιο, στο οποίο έκρυψε τη σορό της άτυχης Σούζαν, και μάλιστα το είχε παρουσιάσει σε ένα από τα βίντεο που είχε αναρτήσει στη σελίδα του στο YouTube!

Σε κατάσταση σοκ, μετά την είδηση ότι ομολόγησε το αποτρόπαιο έγκλημα, είναι η γυναίκα και η οικογένεια του 27χρονου πατέρα δύο μικρών παιδιών (δύο αγοράκια ηλικίας δύο ετών και ενός έτους αντίστοιχα).

«Εχουμε πέσει όλοι από τα σύννεφα, μιας και ποτέ δεν είχαμε αντιληφθεί πως το παιδί ήταν άρρωστο», δήλωσε στο protothema.gr o πεθερός του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο δράστης αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα.

«Ηταν ένας ήρεμος άνθρωπος, με τα αστεία του δεν σου άφηνε περιθώριο να σκεφτείς κάτι άλλο. Τραβούσε κάθε τόσο κάποια βίντεο και μας τα έδειχνε από διάφορα πράγματα. Τις ανιψιές μου που μένουν από πάνω και η γυναίκα μου, δεν τις ενόχλησε ποτέ. Ξέρεις τι είναι να μην σε ξέρει η αστυνομία και να σε μάθει μέσα σε μια μέρα, μου κουβάλησε όλη την Ασφάλεια εδώ… Τόσο καιρό δεν έδειχνε το οτιδήποτε, ήταν φυσιολογικός. Δεν κρυβόταν, πηγαινοερχόταν στο χωριό»

«Η κόρη μου είναι σοκαρισμένη, όλο κλαίει και το μόνο που της είπε, είναι ότι “ναι, το έκανα”», πρόσθεσε, επιβεβαιώνοντας την ομολογία του ότι όντως είναι αυτός που σκότωσε την άτυχη βιολόγο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...