522
Σεντάτ Πεκέρ και Ταγίπ Ερντογάν, ένα παράξενο ζευγάρι | Reuters/YouTube/CreativeProtagon

«Αδελφέ Ταγίπ»: Τρέμει ο Ερντογάν για το νέο βίντεο του αρχιμαφιόζου

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2021, 12:08
Σεντάτ Πεκέρ και Ταγίπ Ερντογάν, ένα παράξενο ζευγάρι
|Reuters/YouTube/CreativeProtagon

«Αδελφέ Ταγίπ»: Τρέμει ο Ερντογάν για το νέο βίντεο του αρχιμαφιόζου

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2021, 12:08

Την Κυριακή αναμένεται να ανέβει στο YouTube το νέο βίντεο του εξόριστου τούρκου αρχιμαφιόζου Σεντάτ Πεκέρ, που τα έχει βάλει με την κυβέρνηση Ερντογάν, από το Ντουμπάι.

Αφού, επί χρόνια, ο Πεκέρ διατηρούσε στενούς δεσμούς με το κυβερνών κόμμα AKP, κάτι κάπου στράβωσε και όταν ξεκίνησε έλεγχος εναντίον του, διέφυγε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, από όπου πέρασε στην αντεπίθεση.

Με ένα μπαράζ βιντεοσκοπημένων μηνυμάτων, εμπλέκει κορυφαία κυβερνητικά στελέχη στις πιο σκοτεινές δραστηριότητες της μαφίας –από λαθρεμπόριο ναρκωτικών και ξέπλυμα χρήματος, έως και δολοφονίες πολιτικών αντιπάλων.

Οπως γράφει το Economico, τα βίντεο του «νονού», τα οποία έχουν παρακολουθήσει πάνω από 100 εκατομμύρια άτομα, βάζουν πρώτο στο στόχαστρο τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού. Εμπλέκουν όμως σε μαφιόζικες πρακτικές και άλλους κορυφαίους παράγοντες της τουρκικής πολιτικής σκηνής.

Συγκεκριμένα, ο Πεκέρ έχει κατηγορήσει τον γιο του πρώην πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλνιτρίμ, τον Ερκάμ Γιλντιρίμ, για ανάμειξη σε λαθρεμπόριο ναρκωτικών και τον πρώην υπουργό Εσωτερικών, Μεχμέτ Αγκάρ, για εμπλοκή στη δολοφονία ενός πολύ γνωστού δημοσιογράφου ερευνητή το 1996.

Ο «νονός» υποστηρίζει ότι με διαταγές του Αγκάρ, ο αδελφός του δολοφόνησε το 1996 τον τουρκοκύπριο δημοσιογράφο Κουτλού Ανταλί στην κατεχόμενη Κύπρο. Λέει επίσης ότι οργάνωσε με παραγγελία κυβερνητικού βουλευτή την επίθεση του όχλου εναντίον της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Hürriyet το 2015.

Καταγγέλλει ακόμη ότι ο Ερκάμ Γιλντιρίμ, με το πρόσχημα της διανομής υλικού κατά της πανδημίας, μετέβη στη Βενεζουέλα για να κανονίσει τη μεταφορά φορτίου κοκαΐνης μέσω της Δομινικανής Δημοκρατίας ή του Παναμά. Και υποστηρίζει ότι ο ίδιος, ως φιλοξενούμενος του «βασιλιά των στοιχημάτων» Χαλίλ Φαλιαλί στα κατεχόμενα, επέβλεψε το άνοιγμα ενός νέου δρόμου μεταφοράς ναρκωτικών από το λιμάνι της Αμμοχώστου στη Μερσίνα.

Ο Αγκάρ και ο Γιλντιρίμ έχουν απορρίψει τις κατηγορίες. Αλλωστε, ο Πεκέρ δεν έχει παρουσιάσει κανένα αποδεικτικό στοιχείο για όλα αυτά στα βίντεο.

Μέχρι στιγμής, ο Ερντογάν έχει γλιτώσει τα βέλη του Πεκέρ, ο οποίος τον αποκαλεί «αδελφέ Ταγίπ» στα βίντεο και ισχυρίζεται ότι ο τούρκος πρόεδρος δεν γνωρίζει τι κάνουν οι στενοί συνεργάτες του.

Ο Ερντογάν, μιλώντας την Τετάρτη στο τουρκικό κοινοβούλιο, απέκρουσε τις καταγγελίες Πεκέρ και δεσμεύτηκε να καταπολεμήσει το οργανωμένο έγκλημα.

Ο κύριος στόχος του Πεκέρ είναι ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, τον οποίο ο αρχιμαφιόζος αποκαλεί με το παρατσούκλι «ο γόης» και ορκίζεται να τον καταστρέψει, κατηγορώντας τον ότι τον πρόδωσε, ενώ κάποτε τον προστάτευε. Ο Σοϊλού ήταν ο άνθρωπος που φέρεται να είχε φροντίσει προσωπικά για να αποκτήσει αστυνομική φρουρά ο Πεκέρ, πέρυσι, όταν ο μαφιόζος διέφυγε αρχικά στο Μαυροβούνιο.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού αρνείται όλες τις κατηγορίες του Πεκέρ – Ahmet Bolat/Pool via REUTERS

Ο υπουργός απέρριψε τις κατηγορίες που του προσάπτει –μεταξύ των οποίων εμπλοκή σε λαθρεμπόριο ναρκωτικών, ξέπλυμα χρήματος, αλλά και δολοφονίες πολιτικών αντιπάλων.

Ο Σοϊλού υπέβαλε και μήνυση κατά του Πεκέρ, υποστηρίζοντας ότι τον στοχοποιεί λόγω του αγώνα του κατά του οργανωμένου εγκλήματος.

Ούτε ο γαμπρός του Ερντογάν και πρώην υπουργός Οικονομικών, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, γλίτωσε από τις κατηγορίες του Πεκέρ. Με τον Αλμπαϊράκ ήταν σε κόντρα ο Σοϊλού, ο οποίος έχει αυτόνομη πολιτική πορεία και αποτελεί τον εκλεκτό των εθνικιστών νέων συμμάχων του Ερντογάν.

Την Πέμπτη, πάντως, οι Τούρκοι εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης σε βάρος του μαφιόζου και ενώ πρώτα είχαν συλλάβει τον αδελφό του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...