205
Ο Σεντάτ Πεκέρ σε έναν από μονολόγους του | YouΤube

Τουρκία: Eνταλμα σύλληψης σε βάρος του μαφιόζου που κατηγορεί μέλη της κυβέρνησης για εγκλήματα

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2021, 17:36
Ο Σεντάτ Πεκέρ σε έναν από μονολόγους του
|YouΤube

Τουρκία: Eνταλμα σύλληψης σε βάρος του μαφιόζου που κατηγορεί μέλη της κυβέρνησης για εγκλήματα

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2021, 17:36

Η Τουρκία εξέδωσε την Πέμπτη ένταλμα σύλληψης σε βάρος του μαφιόζου Σεντάτ Πεκέρ, ο οποίος έχει προκαλέσει αναταράξεις στην κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας υψηλόβαθμους αξιωματούχους για διάφορα εγκλήματα, σε βίντεο που έχουν γίνει viral στο YouTube (δείτε περισσότερα εδώ).

Σε ένα σύντομο δελτίο Τύπου, η εισαγγελία της Άγκυρας αναφέρει ότι ένα δικαστήριο εξέδωσε την εντολή σύλληψης του Σεντάτ Πεκέρ, ο οποίος λέει ότι διαμένει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, χωρίς άλλες λεπτομέρειες.

Εδώ και σχεδόν έναν μήνα, ο Πεκέρ δημοσιεύει στο YouTube βίντεο, στα οποία κατηγορεί υψηλόβαθμους αξιωματούχους και μέλη των οικογενειών τους για βιασμούς, δολοφονίες ή διακίνηση ναρκωτικών.

Ο Πεκέρ, ηλικίας 49 ετών, ο οποίος έχει καταδικαστεί για διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα, όμως παρουσιάζεται ως επιχειρηματίας, καταφέρεται, μεταξύ άλλων, εναντίον του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, τον οποίο κατηγορεί ότι τον πρόδωσε, αφού τον είχε για κάποιο διάστημα υπό την προστασία του.

Ο Σοϊλού και άλλα πρόσωπα, που βρέθηκαν στο στόχαστρο του Πεκέρ, απορρίπτουν τις κατηγορίες. Έπειτα από εβδομάδες σιωπής, ο Ερντογάν στήριξε την Τετάρτη τον υπουργό του δημοσίως.

Προς το παρόν, ο Σεντάτ Πεκέρ έχει δημοσιεύσει 7 βίντεο εκ των 12 που έχει υποσχεθεί. Το τελευταίο εξ αυτών το έχουν δει σχεδόν 15 εκατομμύρια φορές, από τότε που αναρτήθηκε, την Κυριακή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News