795
Μία εικόνα χίλιες λέξεις; Μπορεί και περισσότερες | ΥοuΤube

Τουρκία: Ο υπόκοσμος άνοιξε το καπάκι του και καταγγέλλει… υπουργούς!

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2021, 17:26
Μία εικόνα χίλιες λέξεις; Μπορεί και περισσότερες
|ΥοuΤube

Τουρκία: Ο υπόκοσμος άνοιξε το καπάκι του και καταγγέλλει… υπουργούς!

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2021, 17:26

Ολα τα καλά του Αλλάχ είχε η Τουρκία –τον μεγάλο Ερντογάν της, τη λαμπρή αστική δημοκρατία της, την εύρωστη οικονομία της, το φιλειρηνικό πνεύμα της στις διεθνείς σχέσεις, τα φανταστικά θαλάσσια οικόπεδά της, την Αγία Σοφία τζαμί, τους εκλεκτούς φίλους και υποστηρικτές της σε Ανατολή και Δύση–, τάχα τι της έλειπε; Να, ένας μερακλής να κάνει μέσω YouTube μαθήματα πατριωτισμού και εθνικής ενότητας στους νεαρούς Τούρκους! Ε, τον βρήκε και αυτόν. Πειράζει που είναι άνθρωπος του υποκόσμου και έχει άχτι το κόμμα τού προέδρου;

Μάλλον, αν λάβουμε υπ’ όψιν μας τον Guardian, o οποίος λέει ότι το σπίτι του τύπου, στην Κωνσταντινούπολη, η αστυνομία το έκανε φύλλο και φτερό. Τον ίδιο βέβαια οι χωροφύλακες δεν τον τσίμπησαν για τα περαιτέρω, όπως συνηθίζουν να κάνουν με τις αριστερές φοιτήτριες και με τους Κούρδους εν μέση οδώ, επειδή ο γκάγκστερ ζει στο Ντουμπάι – και από εκεί εξαπολύει τα βίντεό του στον κυβερνοχώρο, με φοβερές καταγγελίες εναντίον προσώπων του προεδρικού περιβάλλοντος.

Ο εν λόγω ονομάζεται Σεντάτ Πεκέρ και έχει ανεβάσει επτά βίντεο στην ιντερνετική πλατφόρμα, από τα συνολικά δώδεκα που έχει υποσχεθεί στο κοινό του. Το βρετανικό Μέσο λέει ότι είναι πολύ δημοφιλή, αφού έχουν προβληθεί περισσότερες από 30 εκατομμύρια φορές. Οσοι τα ανοίγουν ακούν από τον Πεκέρ να λέει ότι στελέχη του Ερντογάν εμπλέκονται σε εγκλήματα του κοινού ποινικού δίκαιου, δηλαδή σε φόνους και σε διακίνηση ναρκωτικών, όπως και σε υποθέσεις διαφθοράς η οποία σχετίζεται με το πολιτικό ή διοικητικό πόστο τους.

Ο Πεκέρ τιτλοφορεί τα βίντεό του «Σεντάτ Πεκέρ εναντίον Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης», ωστόσο έχει ήδη εισπράξει «κατέβασμα» από την πλατφόρμα. Επιφυλάσσεται πάντως για το νέο επεισόδιο της λαοφιλούς σειράς του, το οποίο είναι προγραμματισμένο για την προσεχή Κυριακή.

Κατά διαστήματα ο 49χρονος εξέτισε ποινές φυλάκισης, ενώ έγινε ευρέως γνωστός τη δεκαετία του ‘90, «στο αποκορύφωμα της διαπλοκής της πολιτικής με τον υπόκοσμο, όταν αποκαλύφθηκε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών συνεργάστηκαν με γκάνγκστερ για να πραγματοποιήσουν πολιτικές δολοφονίες». Ο Πεκέρ αποφυλακίστηκε τελευταία φορά το 2014 και εγκατέλειψε την Τουρκία το 2020, «όταν το υπουργείο Εσωτερικών άρχισε νέα έρευνα για τις δραστηριότητές του».

Και τι δεν λέει πάντως τώρα το στόμα του! Επεκτείνεται σε καταστάσεις που έχουν συμβεί κατά το παρελθόν, δεκαετίες πίσω, με ρυθμό καταιγιστικό. Φευ, όπως σημειώνει η ανταποκρίτρια του Guardian στην Κωνσταντινούπολη Μπέθαν ΜακΚέρναν, οι καταγγελίες του «είναι αβάσιμες», δηλαδή δεν συνοδεύονται από τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία. Οπότε, προς τι όλος ο ντόρος; Επειδή η χρονική στιγμή που ο εγκληματίας καταγγέλλει εγκλήματα είναι άβολη για τον ίδιο τον Ερντογάν, «καταστροφική» για τη συνέχιση της καριέρας του εξηγεί η ΜακΚέρναν, αφού ο τούρκος πρόεδρος παλεύει με τα γκάλοπ.

Στα βίντεο ο Πεκέρ –χρυσοστόλιστος, με ύφος μπλαζέ και με το πουκάμισό του ανοιχτό σε βαθύ ντεκολτέ– εμφανίζεται μέσα σε δωμάτιο ξενοδοχείου, καθισμένος μπροστά σε ένα γραφείο όπου υπάρχουν διάφοροι φάκελοι ώστε να υποβάλλεται στον θεατή η ιδέα των πολλών και υποτίθεται συντριπτικών στοιχείων. Αναφέρεται σε συγκεκριμένα ονόματα αξιωματούχων της κυβέρνησης και του κράτους και για συγκεκριμένες υποθέσεις. Το πιο νόστιμο είναι ότι αυτή η… διάνοια του υποκόσμου χρησιμοποιεί νομική ορολογία, κάτι που υποδηλώνει ότι όλα όσα λέει στοχεύουν να οδηγήσουν «βρόμικες υποθέσεις του κόμματος του Ερντογάν» στο δικαστήριο.

Βασικός στόχος του Πεκέρ είναι ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, όμως έχει κατηγορήσει και τον γιο ενός πρώην πρωθυπουργού για λαθραία εισαγωγή κοκαΐνης από τη Βενεζουέλα μέσω ενός δικτύου του οποίου κόμβοι υπάρχουν στα Κατεχόμενα της Κύπρου και στη Συρία. Σε πρώην αξιωματούχους κυβερνήσεων του κόμματος Ερντογάν και του κράτους ο Πεκέρ επιρρίπτει ευθύνες για διάφορα εγκλήματα, όπως σύσταση συμμορίας και δολοφονίες, ακόμη και δημοσιογράφων, παράνομες κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων Κούρδων και πολιτικών αντιπάλων, κ.ά.

«Αδέλφια μου, Τούρκοι!»

Αφού όλα τα παραπάνω είναι όμως αναπόδεικτα, μεγαλύτερη σημασία έχει ο πολιτικός οίστρος του Πεκέρ, που μέσω των βίντεο καλεί την τουρκική νεολαία «να αμφισβητήσει το πολιτικό καθεστώς». Είναι αναρχικός ή εθνικιστής, λοιπόν; Ψωνάρα και ηλίθιος, μήπως; Ή νέτος σκέτος απατεώνας. Δεν χάνουμε τίποτε να τον ακούσουμε: «Αδέλφια μου, αδέλφια μου κάτω των 40 ετών, εσείς πρέπει να φτιάξετε έναν καινούργιο κόσμο, μία νέα χώρα. Αυτή η χώρα χρειάζεται τα 84 εκατομμύρια του κόσμου της για να μείνει μία. Υπάρχουν δύσκολες ημέρες μπροστά μας. Θα μας αναγκάσουν να αγωνιστούμε. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι».

Ερντογάν: «Θέλει το κακό μας»

Ο Πεκέρ δεν άγγιξε μέχρι στιγμής τον ίδιο τον Ερντογάν, μάλιστα τον αποκαλεί «αδελφό Ταγίπ», αλλά όλα δείχνουν ότι η αποψίλωση του περιβάλλοντός του θα καταλήξει και στη δική του στοχοποίηση, λέει η βρετανίδα ανταποκρίτρια. Οσοι καταγγέλθηκαν από τον γκάνγκστερ τον διέψευσαν, ενώ έγινε και μία σύλληψη σχετική με την υπόθεση, αφού πιάστηκε ο αδελφός του Πεκέρ. Την Πέμπτη 26 Μαΐου ο τούρκος πρόεδρος έκανε δήλωση με την οποία στηρίζει τους συνεργάτες του και βάλλει κατά του Πεκέρ, ενώ δεσμεύτηκε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Αρνήθηκε και αυτός τα πάντα. Το πολιτικό μήνυμα από τα βίντεο του Πεκέρ είναι, για τον Ερντογάν, ξεκάθαρο: «Θέλει να βλάψει την Τουρκία» είπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...